Musiikkipalvelut

kirjaston piano musiikkipalveluissa

 

Kirjaston musiikkipalvelut tarjoavat mahdollisuuden

  • lainata äänitteitä, nuotteja, musiikkikursseja, musiikkikirjoja ja -lehtiä, musiikkiaiheisia videotallenteita sekä ”yllätyskasseja”, joissa on CD-levyjä ja kirjoja musiikin eri aihepiireistä. Lisätietoa musiikkiaineistoista
  • kuunnella pääkirjasto Apilassa kuulokkeilla CD- ja LP-levyjä.
  • kuunnella maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla. Käytössäsi ovat suoratoistapalvelut sekä klassiselle musiikille Naxos Music Library että jazz-musiikille NML Jazz. Lue lisää palveluista.
  • kysyä neuvoa henkilökunnalta esim. musiikin tiedonhakuun ja aineiston paikantamiseen liittyvissä kysymyksissä. Mistä löytää tuutulaulu, jota lapsena kuuntelit? Entä mistä kaipaamasi nuotit? Musiikkipalveluissa tehdään myös laajempia tiedonhakuja. Musiikkiaineistoa, jota ei omasta kirjastosta löydy, voidaan tilata myös kaukolainoiksi muista kirjastoista.
  • tutustua vaihtuviin musiikkiaiheisiin näyttelyihin, joiden aineisto on myös lainattavissa. Kirjastossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia, myös musiikkikonsertteja. Seuraa ilmoittelua!
  • soittaa Roland-merkkistä digipianoa Apilan musiikkiosaston kuuntelutilassa. Pianoa voi soittaa kuulokkeiden kanssa yksin tai kaksin muita häiritsemättä. Pianonsoittoajan voi halutessaan varata etukäteen. Toiset kuulokkeet ovat lainattavissa neuvontatiskiltä.
  • soittaa ja laulaa yksin tai yhdessä Pommariksi nimetyssä soittohuoneessa. Lue lisää

Kuuntele, katsele, soita, lainaa, lue ja viihdy musiikkikirjastossa!


Tarvitsetko kuunteluvinkkejä? Lisää musiikkitietoa? Suomen musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta :          

Musiikkikirjastot.fi kokoaa käyttöösi musiikkikirjastojen vinkkejä, tapahtumia ja ajankohtaisia uutisia. Kotisivulta pääsee kätevästi suosittuihin tiedonhakukanaviin, sisältöhin ja muihin verkkopalveluihin. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille ja kirjastojen henkilökunnalle.


Pohjalaiset musiikintekijät

Pohjalaiset musiikintekijät -sivusto on hakemisto pohjalaisista säveltäjistä ja musiikin esittäjistä. Hakemistoon on koottu tietoa eri musiikkilajien esittäjistä ja säveltäjistä Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan maakuntakirjastojen alueelta. Henkilötietojen lisäksi hakemistosta löytyy tiedot musiikintekijöiden julkaisemista (myös omakustanteet) äänitteistä ja nuottijulkaisuista. Sivustoa ei enää päivitetä!