Musiikkipalvelut

Krjaston piano musiikkipalveluissa.

 

Musiikkiosastolla voit:

  • lainata äänitteitä, nuotteja, musiikkikursseja, musiikkikirjoja ja -lehtiä, musiikkiaiheisia videotallenteita sekä pääkirjastosta ”yllätyskasseja”, joissa on CD-levyjä ja kirjoja musiikin eri aihepiireistä. Lisätietoa kirjaston musiikkikokoelmasta.
  • lainata Rockway-palvelusta kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja. Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, kitara- ja ukulelekursseja.
  • lainata konserttiukuleleja pääkirjasto Apilan musiikkiosastolta. Laina-aika on 2 viikkoa. Ukuleleja ei voi varata etukäteen eikä lainoja voi uusia. Palauta ukulele aina pääkirjasto Apilaan.
  • kuunnella pääkirjasto Apilassa kuulokkeilla CD-levyjä.
  • kuunnella maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla. Käytössäsi ovat suoratoistapalvelut sekä klassiselle musiikille Naxos Music Library että jazz-musiikille NML Jazz. Lue lisää Naxos Music Library -kuuntelupalveluista.
  • kysyä neuvoa henkilökunnalta esim. musiikin tiedonhakuun ja aineiston paikantamiseen liittyvissä asioissa. Mistä löytää tuutulaulu, jota lapsena kuuntelit? Entä mistä kaipaamasi nuotit? Musiikkipalveluissa tehdään myös laajempia tiedonhakuja. Musiikkiaineistoa, jota ei omasta kirjastosta löydy, voi tilata kaukolainaksi muista kirjastoista.
  • tutustua vaihtuviin musiikkiaiheisiin näyttelyihin, joiden aineisto on myös lainattavissa. Kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia, myös musiikkikonsertteja. Seuraa kirjaston tapahtumailmoittelua!
  • soittaa Roland-merkkistä digipianoa Apilan musiikkiosaston kuuntelutilassa. Pianoa voit soittaa kuulokkeiden kanssa yksin tai kaksin muita häiritsemättä. Pianonsoittoajan voit halutessasi varata etukäteen. Toiset kuulokkeet saa musiikin neuvontatiskiltä.
  • soittaa ja laulaa yksin tai yhdessä pääkirjaston Pommariksi nimetyssä soittohuoneessa. Lue lisää Pommarista.

Kuuntele, katsele, soita, lainaa, lue ja viihdy musiikkikirjastossa!


Tarvitsetko kuunteluvinkkejä? Lisää musiikkitietoa?         

Musiikkikirjastot.fi -palvelusta löydät musiikkikirjastojen vinkit, verkkopalvelut, tapahtumat ja ajankohtaiset uutiset.

Kotisivulta pääset kätevästi suosittuihin tiedonhakukanaviin, sisältöihin ja muihin verkkopalveluihin.

Palvelu on tarkoitettu asiakkaille ja kirjastojen henkilökunnalle.


Pohjalaiset musiikintekijät

Pohjalaiset musiikintekijät -sivusto on hakemisto pohjalaisista säveltäjistä ja musiikin esittäjistä.

Hakemistoon on koottu tietoa eri musiikkilajien esittäjistä ja säveltäjistä Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan maakuntakirjastojen alueelta.

Henkilötietojen lisäksi hakemistosta löytyy tiedot musiikintekijöiden julkaisemista (myös omakustanteet) äänitteistä ja nuottijulkaisuista.

Sivustoa ei enää päivitetä!