Osallistu lukuhaasteeseen ja tutustu Kirjojen Suomeen

Huomio kirja-ahmatit ja haasteista innostuvat!Kirjoja ja suklaata sängyllä

Jos nautit lukemisesta tai lähdet aina yhtä innokkaasti mukaan kaikkiin haasteisiin ja urakoihin, Seinäjoen kirjastojen lukuhaaste on juuri sinua varten. Seinäjoen kaupunginkirjasto nimittäin kannustaa sinua lukemaan juhlavuoden aikana sata kirjaa.

Kirjastoissa ja kirjastoautoissa on jaossa vihkosia, joihin voit merkitä tiedot kirjoista. Halutessasi voi tulostaa sen myös itse. Kirjan ja kirjailijan nimi riittää. Lisäksi voit halutessasi arvioida lukukokemuksesi asteikolla 1–5. Sosiaalista mediaa käyttävät voivat, jos siltä tuntuu, kertoa myös muille lukemistaan kirjoista tai jakaa lukutunnelmiaan hashtagilla #lukuhaaste­_sjkkirjasto.

Kaipaatko lukuvinkkejä kiinnostavista ja koskettavista kirjoista? Niitä voit saada mm. kirjaston blogista, Kirjasammosta tai kysymällä kirjaston henkilökunnalta. Lukuhaasteesta saat hyvän syyn elvyttää lukuharrastuksesi tai tutustua esimerkiksi runokirjoihin, sarjakuviin, lasten- tai nuortenkirjallisuuteen tai äänikirjoihin. Jos luet mieluummin sähköistä kuin paperista kirjaa, niitäkin on kirjaston valikoimissa.

Lukuaika alkaa 1.12.2016. Sata kirjaa lukeneille on luvassa yhteinen juhla Suomen 100-vuotissyntymäpäivän aattona eli 5. joulukuuta 2017. Vihkosten viimeinen palautuspäivä on 30.11.2017. Jos haluat pitää vihkon itselläsi, käy näyttämässä täyttä vihkoa kirjastossa niin otamme yhteystietosi ylös.

 

Ylen Kirjojen Suomi tarjoaa katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa

Kirjojen Suomi on itsenäisyyden juhlavuoden kirjallisuushanke, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme, ja kuinka asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Ylen toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselta vuodelta yhden kirjan, joka kertoo jotain kirjan syntyajan henkisestä ilmapiiristä, tapahtumista tai ihmisten Kirjojen Suomisisäisestä muuttumisesta.  

Kirjojen Suomi tarjoaa 101 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, podcasteja sekä laajan verkkosivuston. Facebookissa voit seurata Kirjojen Suomi -sivua ja muuallakin sosiaalisessa mediassa aiheesta voi keskustella tunnisteella #kirjojensuomi.

Valittuihin kirjoihin liittyviä ohjelmia voi katsoa ja kuunnella Yle Areenassa. Ylen yhteistyökumppanina toimiva Kansalliskirjasto on tuottanut sähköisen Kirjojen Suomi -kokoelman, joten lähes kaikki valitut kirjat voi lukea verkossa Yle-tunnuksella tai kirjastokortilla. Valituista kirjoista on koostettu myös Kirjakone, joka suosittelee luettavaa.