Toukokuun lopussa, 28.5., tulee vuosi siitä, kun Aallon kirjasto avattiin uudelleen remontin jälkeen. Juhlimme viikkoa monenlaisten tapahtumien merkeissä. Tarjolla on tutustumiskierroksia kirjastoon, kuorolaulua, soitonopastusta, satutuokio ja poistokirjamyyntiä. Katso tarkemmat tapahtuma-ajat kirjaston tapahtumakalenterista.

---

Toukokuun poikkeavat aukioloajat kirjastossa

 

Helatorstain aika

Helatorstain aattona ke 4.5. pääkirjasto on auki klo 10–17, uutisalue aukeaa jo tuntia aiemmin. Kirjastoautot Ilo ja Ykä ajavat aamureitin. Nurmon kirjasto on auki klo 12–16 ja Peräseinäjoen kirjasto klo 12–15. Helatorstaina 5.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Äitienpäivä

Sunnuntaina 8.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Helluntaipäivä

Sunnuntaina 15.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Ylistaron kirjasto on kiinni muuton takia 2.5.–5.6.

---

Kuuntele jazzia ja klassista musiikkia netistä kirjastokortillasi

Seinäjoen kaupunginkirjaston kortilla voit kuunnella musiikkia suoratoistona ilmaiseksi Naxos Music Libraryn kuuntelupalveluissa.

Käytössäsi on Naxos Music Library Jazz (NML Jazz), joka sisältää tällä hetkellä yli 130 000 kappaletta eri aikakausien jazzia. Uusia albumeja lisätään viikoittain. Jazzmusiikin online-kuuntelupalvelusta löytyy niin legendojen levytyksiä kuin nykyjazziakin yli 250 levy-yhtiöltä. Levytyksiä voi hakea muun muassa julkaisijan, säveltäjän tai esittäjän mukaan. Palvelu on englanninkielinen.

NML Jazzin lisäksi asiakkaiden käytettävissä on laaja klassisen musiikin kuuntelupalvelu Naxos Music Library. Tarjolla on yli puolitoista miljoonaa kappaletta pääasiassa klassista musiikkia, mutta myös jonkin verran etno- ja populaarimusiikkia, elokuvamusiikkia, joululauluja sekä jazzia ja bluesia.

Lisätietoa palveluista

---

Ylistaron kirjaston on kiinni 2.5.-5.6. muuton takia

Ylistaron kirjasto muuttaa Ylistaron palvelutoimiston tiloihin, entiselle kunnantalolle, osoitteeseen Kaukolanraitti 5. Uusi monipalvelukirjasto avataan maanantaina 6.6.2016 klo 12. Muuton vuoksi kirjasto suljetaan viideksi viikoksi.

Muuton aikana

•  Ylistaron kirjasto on kiinni, mutta muut Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteet palvelevat.

•  laina-ajat pidennetään kiinnioloviikkojen yli.

•  Ylistaron kirjastoon ei voi palauttaa aineistoa.

•  varauksia ei voi noutaa Ylistaron kirjastosta, mutta niiden toimipaikaksi voi jo nyt muuttaa halutessaan jonkin toisen toimipisteen tai kirjastoauton. Mikäli noutopaikkaa ei muuta, varaus odottaa kirjaston avaamiseen saakka.

•  muihin toimipisteisiin ei voi pyytää kirjoja tai muuta materiaalia Ylistaron kirjastosta.

•  kaukolainojen tilaukset, palautukset ja uusinnat täytyy tehdä muissa toimipisteissä.

Pahoittelemme muutosta aiheutuvia häiriöitä palveluissa.

---
Kun mieli on mullassa, se ei ole maassa - 8 kirjavinkkiä viherpeukaloille

Kun mieli on mullassa, se ei ole maassa - 8 kirjavinkkiä viherpeukaloille

Kevät on täällä! Viherpeukalot heräävät talvihorroksestaan ja työntävät kätensä multaan, sillä he tietävät Mari Mörön tapaan, että kun mieli on mullassa, se ei ole maassa!

Linda Peltola : Kevätihmisen puutarhakirja: kukkaisunelmia kotona ja puutarhassa (Docendo, 2015)

Kirja luo uskoa Kevätihmiseen, joka hankien keskellä odottaa malttamattomana maan paljastumista ja käsien upottamista multaan. Kevätihminen ei lannistu, vaikka ulkona olisivat hanget korkeat nietokset. Kirja antaa …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

- En oikein tiedä miksi, mutta vaimoni pyysi ostamaan Dinosauruskeittokirjan.
- Dinah Shoren keittokirjan?
- Se sen täytyy olla! Mietinkin, mitä hän oikein aikoi.

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---