---

Laajennettu aukiolo asuntomessujen aikana

Seinäjoen asuntomessujen aikana 8.7.–7.8. pääkirjasto Apila ja Aallon kirjasto ovat auki pe–su klo 10–18. Ma–to pääkirjasto on auki 10–19. Arkena Apilan uutisalue aukeaa jo klo 9.

Kesäviikonloppuina pääkirjasto on auki itsepalveluperiaatteella.

Kirjastoautot lomalla ja huollossa

Kumpikaan kirjastoauto ei aja 4.7.–17.7.2016 lomien ja huoltojen vuoksi.

---

Koko kansa lukee -kampanja 4.–24.7.2016

Kirjastojen yhteisen e-kirjakampanjan aikana vaikka kaikki suomalaiset voivat lainata kampanjassa mukana olevia e-kirjoja yhtaikaa. Lainan voi tehdä missä vain – laiturinnokassa tai vaikka ulkomaanmatkalla. Riittää, että on kirjastokortti ja henkilökohtainen tunnusluku sekä lainaa tehtäessä on käytettävissä verkkoyhteys.

Koko kansa lukee -kampanjaan on valittu lukuelämyksiksi kolme suosittua teosta, jotka sopivat kesätunnelmiin. Matti Laineen Merkitty mies vie keskellä hellettä jääkiekon ja rikoksen pariin, Tommi Hellstenin Pysähdy – olet jo perillä auttaa miettimään loman jälkeisen elämän parantamista ja Karin Erlandssonin Minkriket kertoo sukutarinaa turkistarhausseuduilta.

Kaikki kampanjakirjat ja paljon muutakin luettavaa löytyy Seitti-kirjastojen e-kirjapalvelusta.

Lomatunnelmaisen e-lukukampanjan takana ovat kirjastot ja kustantajat Bazar, Minerva sekä Schildts & Söderströms ja Ellibs.

---

Musiikkia heinäkuussa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö elävöittää Seinäjoen superkesää neljän kesäartistin voimin. Kesäartistit esiintyvät myös pääkirjastossa. Katso tarkemmat ajat tapahtumakalenterista

Kaupungin kesäsoittajat esiintyvät Nurmon kirjastossa 6.7. klo 12.30.

Haluaisitko tutustua eri soittimiin? Kysellä, kuunnella tai soittaa?

Tervetuloa pääkirjaston soittohuoneeseen Pommariin maanantaina 18.7. kello 14-15.
Oppaana musiikin maailmaan toimii kesäartisti, musiikin maisteri Leija Lautamaja.
Bändisoittimien lisäksi voit perehtyä vaikkapa mandoliinin, ukuleleen tai kanteleen soittoon.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

---

Törnävän kulttuurikuu: Satupiknik

Tervetuloa Törnävän sairaala-alueelle (Huhtalantie 53) 20.7. ja 3.8. klo 11 kuulemaan satuja. Ota mukaan oma viltti ja halutessasi eväitä.

 

---

Seuraa kirjastoa Instagramissa

Seinäjoen kaupunginkirjasto on nyt myös Instagramissa @sjkkirjasto.

Tervetuloa seuraamaan meitä sinnekin.

---
nainen junassa

Elämä raiteillaan eli 10 kirjaa junamatkailusta

Kesä on matkailun aikaa, ja mikäpä sen mukavampaa kuin hypätä junaan ja vaihtaa hetkeksi maisemaa. Myös kaunokirjallisuudessa juna näyttää olevan aika yleinen kulkuväline. Tässä muutamia kirjavinkkejä, joiden mukana pääsee kokemaan kiskojen kolkkeen, vaikka ei liikkuisi omasta kotipihasta minnekään.

Zinaida Lindén: Ennen maanjäristystä (Gummerus 2005)Tolstoi-juna kulkee Moskovasta Helsinkiin. Ravintolavaunussa tapaavat Suomessa asuva venäläislähtöinen kirjailija ja entinen venäläinen painonnostaja, joka nykyään asuu Japanissa …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

- Onko teillä yhtään Robin Hood -kirjaa, jossa hän ei varastaisi rikkailta? Mieheni nimi on Robin, ja haluaisin ostaa hänelle Robin Hoodin, mutta hän on pankkiiri...

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---