---

Poikkeuksia aukioloajoissa

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivän aattona 4.11. pääkirjasto on auki kello 10–17, uutisalue 9–17 ja kirjastoautot Ilo ja Ykä ajavat aamureitin. Nurmon ja Ylistaron kirjastot ovat auki kello 12–16 ja Peräseinäjoen kirjasto kello 12–15. Törnävän kirjasto on auki kello 8.30–12.30.

Pyhäinpäivänä 5.11. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina 6.11. pääkirjastossa on normaali sunnuntain aukiolo.

 

 

11.11. kirjaston koulutuspäivä

Kaikki kirjaston toimipisteet ovat kiinni.

Isänpäivä

Isäinpäivänä sunnuntaina 13.11. kaikki kirjastot ovat kiinni.

---

Hyväntekeväisyysdisko ja lyhytelokuvanäytös

pääkirjasto Apilassa keskiviikkona 23.11. klo 18–21

Tilaisuuden aluksi näytetään The Street Librarian -lyhytelokuva, joka kertoo Morogoron aluekirjastonhoitajan Edward Fungon työstä Tansaniassa. Loppuilta pistetään jalalla koreasti diskomusiikin tahtiin.

Tilaisuuteen on vapaaehtoinen pääsymaksu. Rahat menevät lyhentämättömänä Suomen kirjastoseuran hallinnoimalle Kirjastot ja kehitys -hankkeelle. Hankkeessa tehdään yhteistyötä Namibian ja Tansanian kirjastolaitosten kanssa. Hankkeen avulla kavennetaan digikuilua ja sen erityisinä kohderyhminä ovat naiset, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, pienyrittäjät ja maanviljelijät. Lisätietoja hankkeesta

Tapahtumapaikka ja osoite:
Pääkirjasto Apilan Jaaksi-sali, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

---

Halloween-ilta Nurmon kirjastossa 4.11.

Kauhutarinoita, kummituskierroksia, kilpailuja ja muuta kivaa klo 16–21.

Klo 18.45 kauhukirjavinkkaus
klo 19 Jussi Matilainen kertomassa kummituskertomuksia
klo 19.30 kauhuleffan nuorille (K-12).

Teeman mukaisesti pukeutuneet palkitaan!

---

Kirjastoautoille uusi reittisovellus

Seinäjoen kirjastoautot ovat saaneet maailmassa ensimmäisten joukossa oman reittisovelluksen nimeltään Passari.

Reittisovelluksesta voi nähdä Seinäjoen kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja kirjastoautojen sijainnit reaaliajassa. Myös kirjastoauton arvioitu saapumisaika pysäkille ja viestit mahdollisista peruutuksista näkyvät sovelluksessa. Passaria voi käyttää tableteilla, matkapuhelimilla ja tietokoneilla.

Sovelluksen on toteuttanut Avaca Oy, ja sen suunnittelussa ja toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastoauto-osaston kanssa.

---
Kirjan kansi Armain aika

Älä tule paha lapsuus, tule hyvä lapsuus: kirjoja pienistä ihmisistä suuressa maailmassa

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun lapsia ei ymmärretä. Eivät osaa puhua. Eivät osaa käyttäytyä. Eivät osaa pujottaa matoa ongenkoukkuun. Osasitko itse ennen kuin joku opetti? Ne tarvitsevat työkaluja elämäänsä varten. Kun kalupakki on tarpeeksi täynnä, ne selviävät ja ohittavat meidät. Aivan on yksinkertaista, vaikka monesti vaikeaa.”

Tuomas Kyrö antaa uusimmassa kirjassaan Mielensäpahoittaja: miehen työt suomalaisille tutuksi tulleen vanhan jäärän äänellä …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Jos kuvitellaan, että... tapaisin elämäni rakkauden tässä kirjakaupassa, niin mitä luulette, millä osastolla hän seisoisi?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---