---

Poikkeuksia aukioloajoissa

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. pääkirjasto on auki kello 10–17, uutisalue 9–17 ja kirjastoautot Ilo ja Ykä ajavat aamureitin. Nurmon kirjasto on auki kello 10–16 ja Ylistaron kirjasto kello 12–16. Peräseinäjoen kirjasto on kiinni.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Joulu, uusivuosi ja loppiainen aiheuttavat lisää poikkeuksellisia aukioloaikoja.

---

Pikkujoulu pääkirjasto Apilassa

perjantaina 2.12. klo 17–20.30

Kirjabingo klo 17 lukuportaikossa
Tietovisa klo 18 Jaaksi-salissa 1-2 hengen joukkueille
Timo Rautiaisen haastattelu ja keikka klo 19 lukuportaikossa

Kahvio on auki ja sieltä voi ostaa joulutorttuja ja glögi-juustokakkua.

Tervetuloa!

---

Tilaa elokuvauutiskirje

Pääkirjastossa järjestetään elokuvailtoja eri ikäisille. Lisenssisäännösten takia emme yleensä saa mainostaa iltoja elokuvien nimillä internetissä. Jos haluat tiedon pääkirjastossa näytettävistä elokuvista suoraan sähköpostiisi, voit tilata niitä koskevan uutiskirjeen kirjaston kotisivulta.

---

Joulujuhla Nurmon kirjastossa 24.12.

Nurmon kirjasto on jouluaattona auki klo 10–15.

klo 11.30  Joulukuusen koristelu – Tule koristelemaan kirjaston joulukuusi.

Klo 12–15 Seinäjoen Martat tarjoilevat jouluista purtavaa Nurkkakammarissa. Marttojen kanssa voi askarrella joulukoristeita.

klo 13 Nurmon kappeliseurakunta vetää yhteislaulutuokion. Kaikki saavat laulaa mukana ihanimpia joululauluja.

klo 13.45 Joulupukki saapuu. Lahjojen sijasta joulupukki kertoo satuja lapsille.

klo 14.15  Mannerheimin Lastensuojeluliitto leikittää lapsia.

Mukana myös Hope Ry. Lapsille joulupolku ja arvonta.

---

Osallistu lukuhaasteeseen!

Tulevan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tunnelmissa Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa kaupunkilaiset lukemaan sata kirjaa vuoden aikana. Lukea voi kaikenlaisia kirjoja: romaaneja, kuvakirjoja, tietokirjoja, runoja, sarjakuvia. Kirjat voi myös kuunnella tai lukea e-kirjoina. Haaste on tarkoitettu kaikenikäisille.

Haasteeseen osallistuvat voivat hakea kirjastosta tai kirjastoautosta vihkosen, johon voi listata lukemansa kirjat. Vihkon voi myös tulostaa kirjaston kotisivuilta. Vihkoon kirjataan luettujen kirjojen nimet ja tekijät. Halutessaan kirjoja voi myös pisteyttää asteikolla 1–5.

Lukuaika alkaa 1.12.2016 ja täytetty vihko palautetaan kirjastoon viimeistään 30.11.2017. Kaikille sata kirjaa lukeneille on luvassa kutsu juhlaan Suomen 100-vuotissyntymäpäivän aattona eli 5.12.2017.

Kirjaston Facebook- ja Instagram-tileillä vinkataan vuoden aikana luettavaa ja kirjaston henkilökunnalta voi tietenkin pyytää suosituksia ja lukuvinkkejä. Osallistujat voivat itse kertoa somessa urakan edistymisestä ja antaa vinkkejä muille hashtagilla #lukuhaaste_sjkkirjasto. Facebookiin on perustettu lukuhaasteryhmä, johon halukkaat voivat myös liittyä.

---

Seinäjoen kaupunginkirjasto liittyy Eepos-kimppaan helmikuussa 2017

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot liittyvät helmikuun alussa 2017 uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laaja yhteistyö tuo tullessaan koko alueelle yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortin, verkkopalvelun, e-kirjapalvelun, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Lue lisää

Voit valmistautua uuteen kirjastokimppaan

• tarkistamalla, että kaikki yhteystietosi ovat ajan tasalla

• maksamalla kertyneet myöhästymismaksut pois. Lainakiellon rajaksi tulee 5 euroa.

• lakkauttamalla ne kirjastokortit, joilla ei ole lainoja, jos omistat useamman kuin yhden kirjastokortin Eepos-alueella.

---

Tervetuloa kirjaston joulukalenterin pariin!

Tänä vuonna arvuutellaan kuvien avulla kirjojen nimiä. Jokaisessa luukussa on kuva, josta saa vihjeen suomalaisen romaanin nimeen. 

Voit osallistua kirja-arvontaan kertomalla vastauksen ja yhteystietosi blogissa.

---
joulutonttu ja kynttilä

Jouluisia lukuvinkkejä

Koskimies, Tiia Syksystä jouluun : joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin, 2016

Ultimate-jouluihminen aloittaa joulufiilistelyn tietenkin jo loppukesällä, jolloin voi kerätä kesän satoa talteen jouluruokia varten ja aloittaa joululahjojen ja koristeiden askartelun. Tästä kirjasta löytyy ideoita erilaisen joulukalenterin tekemiseen, tietoa kukista, mausteista ja joulun perinteistä sekä vinkkejä askarteluun ja lahjoihin. Kirjassa on monia reseptejä jouluherkkujen tekemiseen. Ohjeilla syntyvät perinteiset leivonnaiset, liha- ja …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Onko teillä kirjaa, jossa olisi listattuna loppuvuoden sääennusteet?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---