---

Perheen kirjastokorttien tietojen yhdistäminen

Tiesitkö, että uudessa Eepos-verkkokirjastossa on mahdollista liittää vaikka kaikkien perheen kirjastokorttien tiedot saman kortin alle? Silloin esimerkiksi lasten korteilla olevien lainojen uusiminen sujuu näppärästi samalla kuin omien lainojenkin.

Näin liität korttien tiedot toisiinsa

1. Kirjaudu Eepos-verkkokirjastoon oman kirjastokorttisi tunnuksilla
2. Valitse oikeasta ylänurkasta oman nimesi kohdalta oma tili (jos käytit edellisen kohdan linkkiä, päädyit omiin tietoihisi suoraan)
3. Valitse kirjastokortit-välilehti
4. Klikkaa Liitä kirjastokortti -painiketta
5. Anna kysytyt tiedot
6. Tallenna

---

Luovuuden tukeminen – itsenäisiä ajattelijoita -luento pääkirjastossa

torstaina 30.3.2017 klo 17.30–19.00 Aallon kirjaston Studiossa, Koulukatu 21

Näyttelijä Liisu Aurasmaa Seinäjoen kaupunginteatterista puhuu Aallon kirjaston Studiossa siitä, miten vanhemmat voivat tukea lapsen luovuutta ja lapsen kasvamista itsenäisiksi ajattelijoiksi. Puheenvuoron jälkeen on tilaisuus keskustella aiheesta. Se on ilmainen ja kaikille avoin. Tilaisuus on osa Etelä-Pohjanmaan Vesaisten, Maaseudun sivistysliiton ja Seinäjoen kaupunginkirjaston  vanhemmille ja kasvattajille suunnattua luentosarjaa Vanhemmuuden monet muuttujat.

Luennon ajaksi on järjestetty lapsille valvottua tekemistä, johon ilmoittautumiset numeroon 040 172 5005.

Lisätietoa luentosarjasta

---

Kokeile pääkirjastossa Aku Ankka Lataamoa ja Satukirjastoa

Pääkirjasto Apilan lastenosastolla voi tabletilta lukea ja kuunnella satuja Lasten Omassa Satukirjastossa sekä lukea Aku Ankka -lehtiä Lataamosta. Palveluihin voi tutustua kotona ilmaisten näytteiden avulla, mutta pääkirjastossa on käytössä koko palvelun sisältö.

Lasten Omassa Satukirjastossa julkaistaan säännöllisesti uutta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa 0–9-vuotiaille pojille ja tytöille. Saduissa seikkailevat mm. Muumit, Angry Birdsit, Tomppa, Siiri, Frozen-hahmot, My Little Pony sekä Disneyn klassikkohahmot.

Lataamossa on reilut 160 000 sivua Aku Ankka -sarjakuvia. Palvelusta löytyvät kaikki Suomessa julkaistut Aku Ankka -lehdet ja Aku Ankan taskukirjat, paljon Aku Ankka Ekstra -lehtiä sekä lisäksi myös tarinoita, jotka on julkaistu vain Lataamossa.

Kysy tarvittaessa apua lastenosaston henkilökunnalta.

---

Äänestä kirjastossa

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. Ennakkoäänestyksen voit hoitaa kirjastoreissulla seuraavissa toimipaikoissa:

Apila-kirjasto, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki
29.–31.3. klo 9–20
1.– 2.4. klo 10–16
3.– 4.4. klo 9–20

Peräseinäjoen monipalvelukirjasto, Keikulinkuja 2, 61100 Peräseinäjoki
29.–31.3. klo 9–19
1.– 2.4. klo 10–15
3.– 4.4. klo 9–19

Ylistaron monipalvelukirjasto, Kaukolanraitti 5, 61400 Ylistaro
29.–31.3. klo 9–18
1.–2.4. klo 10–16
3.–4.4. klo 9–18 

---
Huumoria maaliskuuhun

Huumoria maaliskuuhun

Tarvitsetko iloa elämääsi? Parhaimmat naurut saa oikeista, aidoista mokista ja väärin kuulluista tai ymmärretyistä jutuista. Maaliskuun vinkkilista koostuu erilaisista oikean elämän hassuista sattumuksista koostuvista huumorikirjoista. Kaksi huonetta ja heittiö. Suomenoppijoiden sutkauksia. Kirjaan on koottu hilpeitä tosisutkauksia suomea opiskelevien suusta. Mukaan mahtuu runsaasti vahingossa sattuneita epäkohteliaisuuksia, tilanteeseen sopimattomia lipsahduksia ja todella sattuvasti sanottuja lausahduksia. Monet lauseista saavat suomalaisen miettimään omaa kieltään …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas (pidellen Jamie Oliverin keittokirjaa): Haittaisiko teitä, jos ottaisin tästä reseptistä valokopion?
Kauppias: Kyllä haittaisi.

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---