---

Korjaus alla oleviin opastuksiin

Toisin kuin edellisessä uutiskirjeessä ilmoitettiin, 3.10. järjestettävä opastus on jo päivällä klo 13–15.

---

Tarvitsetko apua tietokoneen, puhelimen tai tabletin kanssa?

Digitalkkari päivystää arkisin pääkirjastossa klo 12–15 ja digiopastukset alkavat.

Digitalkkari neuvoo kuinka tulostat, skannaat, kopioit tai asioit kirjaston verkkopalveluissa. Digitalkkarilta saat opastusta myös omien laitteiden peruskäyttöön.

Avointa digiopastusta on tarjolla pääkirjasto Apilan kokoustilassa (Jaaksi 3) syksyn ajan torstaisin klo 15–17.  Opastamme mm. internetin, sähköpostin, sosiaalisen median ja erilaisten laitteiden peruskäytössä. Digiopastus on tauolla syyslomaviikolla (19.10.) sekä joulun aikaan (28.12. ja 4.1.) Halutessasi voit varata henkilökohtaisen opastusajan numerosta 06 416 2318 tai pääkirjaston asiakaspalvelun tiskiltä.

Järjestämme syksyn aikana lisäksi tiettyyn aiheeseen keskittyviä opastuksia Aallon kirjaston atk-luokassa.

Ti 3.10. klo 13–15 Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköiset palvelut. Opastamme palveluiden käyttöön, palveluihin kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit ottaa oman laitteesi mukaan.

Ti 7.11. klo 17–19 Mobiililaitteiden tietoturva. Annamme tietoturvavinkkejä, voit ottaa oman laitteesi mukaan.

Ti 12.12. klo 17–19 Helpotusta tietokoneen arkikäyttöön. Näin siirrät ja kopioit tiedostoja, kuvia ja tekstiä. Voit ottaa oman laitteesi mukaan.    

Kirjaston henkilökunta ei avusta verkkokauppojen käytössä, eikä tee asiakkaan puolesta hakemuksia, ostoja tai tilisiirtoja. Verkkopankkiasioissa auttaa ensisijaisesti oman pankin henkilöstö. Laitteiden teknisissä vioissa kannattaa kääntyä laitemyyjän puoleen. Verkko- ja tietoliikenneviat hoituvat palveluntarjoajan kautta.           

---
---