---

Oletko jo kokeillut e-äänikirjoja?

Eepos-kirjastojen e-kirjapalvelussa on tällä hetkellä 155 lasten, aikuisten tai nuorten äänikirjaa. Äänikirjoja voi kuunnella puhelimella, tabletilla tai vaikka kannettavalla tietokoneella. Kuuntelemiseen tarvitaan nettiyhteys, mutta ei mitään erillistä ohjelmaa. E-äänikirjan kuunteleminen on helppoa ja mukavaa ajanvietettä esimerkiksi junamatkalla, kävelylenkillä, ruokaa laittaessa tai siivotessa.

---
Kun sanat ei riitä -kirjan kansi

Lokakuun kirjavinkki

Schmitz, Dieter Hermann Kun sanat ei kiitä : suomalaisinta sanaa etsimässä. – Atena, 2017

Sisu, mökki, oho Kirjan päähenkilö on saksalainen perheenisä Herman, joka asuu Tampereella ja käy töissä yliopistolla. Hänellä on teini-ikäiset lapset Benni ja Senja ja härmäläinen vaimo. Herman osaa hyvin suomea, mutta alun perin hän on saksankielinen. Hän rakastaa suomen kieltä ja vaimoaan, mutta ei hallitse kumpaakaan …

Lue lisää.

---

Vastaa asiakaskyselyyn ja vaikuta kirjastopalveluihin!

Vastaa asiakaskyselyyn kirjaston toimipisteissä tai netissä. Halutessasi voit osallistua myös arvontaan, jonka palkintona on lahjakortti kirjakauppaan sekä kirjoja. Asiakaskyselyyn voit vastata 31.10.2017 asti. Kyselyssä ei kysytä vastaajan henkilöllisyyttä eikä sen täyttämiseen mene paljon aikaa.

Kiitos jo etukäteen!

---

Lokakuu on nallekuu!

Lokakuussa vietetään nallekuukautta ja silloin Seinäjoen kirjastoissa on tarjolla nalleaiheista ohjelmaa.

Nurmon kirjastossa vietetään nalleviikkoja 9.-21.10. Silloin voi kiertää karhunkierroksen ja osallistua nallevisaan. Lastenosastolla on nähtävillä nalle nukkumassa talviuniaan karhunpesässä. Näyttelytilassa voi värittää nallekuvia ja lastenosastolla on aiheeseen sopivia kirjoja esillä. Aulassa voi osallistua Suomen suloisin nalle –kilpailuun ja voittaa palkinnon. .

Peräseinäjoen kirjaston nallet valtaavat viikolla 43. Voit löytää niitä vitriineistä, hyllyjen päältä ja pyykkinaruilta. Äänestä karvakavereista omat suosikkisi! Keskiviikkona 25.10. klo 18 on luvassa nallesatutuokio.

Seinäjoen pääkirjastossa Nalleviikkoa vietetään 23.-29.10. Silloin on ohjelmassa suunnistusta sekä kaikenkarvaisia nalleja ihasteltavana lastenosaston vitriinissä. Nalleviikko huipentuu perjantaina 27.10. klo 10.30 satutuokioon Aallon kirjaston Studiossa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

---
---

Loppukevennys

Asiakas kirjakaupassa: Luin erään kirjan 60-luvulla. En muista kirjailijaa enkä kirjan nimeä. Mutta kirja oli vihreä ja se sai minut nauramaan. Tiedättekö, mistä kirjasta puhun?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---