Tervetuloa Seinäjoen kirjaston uutiskirjeen lukijaksi!

 

Uutiskirjeissä kerromme kirjaston ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja palveluista. Vinkkaamme myös luettavaa, katseltavaa tai kuunneltavaa.

Syksy on joillekin lupa laittaa kynttilät palamaan ja käpertyä sohvannurkkaan kirjan kanssa. Toiset kaipaavat tekemistä ja tapahtumia pimeneviin iltoihin. Kirjaston kokoelmissa on monenlaista luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa. Tänä syksynä, kirjaston 150-vuotisjuhlavuonna, tarjolla on monenlaisia tapahtumia: lukupiirejä, näyttelyitä, soitonopastusta, satutuokioita, elokuvailtoja, kirjavinkkausta ja paljon muuta. Tapahtumia voit seurata kirjaston tapahtumakalenterista.

---

Risto Isomäki vierailee Seinäjoella marraskuussa

 

Kirjailija Risto Isomäki saapuu Seinäjoen kirjastoihin kertomaan kirjoistaan.

11.11. Nurmon kirjasto klo 13.30 ja Peräseinäjoen kirjasto klo 18.30
12.11. Ylistaron kirjasto klo 10.30 ja pääkirjasto Apila klo 18

Isomäki on kirjoittanut mm. Kurganin varjot (2014), Con Rit (2012) ja Sarasvatin hiekkaa (2005). Jälkimmäinen kirja oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Siitä tehty sarjakuvasovitus voitti sarjakuva-Finlandian vuonna 2008.

Isomäki on tieteiskirjailija, jonka romaaneissa käsitellään ekologisia ja maailmanlopun teemoja. Romaanien lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjoja mm. ydinvoimasta, ilmastonmuutoksesta ja kehitysmaiden ongelmista.

Kuva: Tammi

---

Ylistaron kirjasto kiinni 19.10.–8.11.2015

Ylistaron kirjastoon asennetaan RFID-aineistontunnistusjärjestelmä, minkä vuoksi koko kirjaston aineisto tarroitetaan uudelleen. Järjestelmä on jo käytössä pääkirjastossa, kirjastoautoissa, Nurmon ja Peräseinäjoen kirjastoissa.

Ylistaron kirjaston kokoelma käsittää n. 30 000 nidettä, joten uudelleentarroitustyön vuoksi kirjasto suljetaan kolmeksi viikoksi.

Kiinnioloaikana

• palautuksia tuoda Ylistaron kirjaston palautusluukkuun tai muihin toimipisteisiin

• lainoja voi uusia puhelimitse (p. 416 7250), sähköpostitse (ylistaro.kirjasto@seinajoki.fi), netin kautta omilla verkkotunnuksilla tai käymällä muissa toimipisteissä

• laina-ajat ja varausten noutoajat pitenevät kiinnioloviikkojen yli

• varausten noutopaikaksi voi halutessaan muuttaa toisen toimipisteen

• uudet kaukolainapyynnöt voi tehdä muissa toimipisteissä

•  jo lainassa olevien uusintaa voi pyytää puhelimitse tai sähköpostitse

• Ylistarosta tilattuja kaukolainoja voi palauttaa palautusluukkuun (mielellään ei muihin toimipisteisiin)

---

Vastaa asiakaskyselyyn

Kyselyyn voit vastata osoitteessa http://kirjasto.seinajoki.fi/asiakaskysely-2015/ Vastaamisen jälkeen voit osallistua kirja-arvontaan. Kysely on auki lokakuun ajan sekä internetissä että kirjastoissa ja kirjastoautoissa.

---

Haluatko lukuvinkkejä?

Haluaisitko lukea pohjalaisten kirjailijoiden teoksia? Kirjoja kirjoista? Murha-kirjoja ilman verta? Entä kiinnostaako tango kaunokirjallisuudessa? Nämä ja monta muuta virtuaalista kirjahyllyä löydät Kirjasammosta. Kannattaa käydä tutustumassa.

Pääkirjaston kirjavinkkipiiristä saa myös hyviä lukuvinkkejä. Kirjavinkkipiiri kokoontuu tänä syksynä vielä 5.11. ja 3.12. klo 19 aikuisten kirjasalissa. Tervetuloa!

---

Loppukevennys


- Voisitko etsiä pojalleni sotakirjoja? pyytää vanhempi täti Kaukoa.
- Minkähän ikäinen se teidän poikanne on? tiedustelee Kauko
- Se on 53! täti vastaa ilmeenkään rävähtämättä.

(Lähde: Kirjastokaskuja : MDK 10, 2000)

---

Seinäjoen kaupunginkirjasto verkossa

Www-sivut

Seitti-verkkopalvelu

Facebook

Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogi

Pääkirjaston nuortenosasto Instagramissa

Pinterest

Flickr

---