---

Loppuvuoden poikkeuksellisia aukioloaikoja

Joulu

Jouluaatonaattona lauantaina 23.12. pääkirjasto ja Nurmon kirjasto ovat auki normaalisti. Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastot ovat kiinni.

Jouluaatosta tapaninpäivään kaikki toimipisteet ovat kiinni. Ylistaron kirjaston omatoimiaika on  23.–26.12. klo 7–18.

Koulujen joululoma-aikaan kirjastoautot Ilo ja Ykä ajavat vain iltareitit. Keski-Nurmon kombikirjasto on kiinni.

Uusivuosi

Uudenvuoden aattona sunnuntaina 31.12. ja uudenvuodenpäivänä 1.1. kaikki toimipisteet ovat kiinni. Ylistaron kirjaston omatoimiaika on molempina päivinä klo 7–18.

Loppiainen 2018

Loppiaisen aattona perjantaina 5.1. pääkirjasto on auki klo klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10). Kirjastoautot Ilo ja Ykä eivät kierrä. Peräseinäjoen ja Ylistaron monipalvelukirjastot ovat auki klo 12–16 ja Nurmon kirjasto klo 10–16.

Loppiaisena 6.1. kaikki toimipisteet ovat kiinni. Sunnuntaina 7.1. normaali sunnuntain aukiolo pääkirjastossa. Ylistaron kirjaston omatoimiaika on 6.–7.1. klo 7–18.

 

Iloista joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2018!

---
Nurmon kirjaston henkilökunta

Vinkkilistalla tietoa, kaunoa, kuunneltavaa ja katseltavaa

Nurmon kirjaston väki haastaa kasvattamaan lainalukuja Nurmon kirjaston väellä on muiden tavoitteiden ohessa ollut tänä vuonna yhteinen urakka: innostaa asiakkaita lihottamaan edelleen jo viime vuonna kasvaneita lainauslukuja. Marraskuun alun numerot näyttävät siltä, että tavoite saavutetaan. Työntekijät listasivat omia suosikkejaan luettavaksi, kuunneltaviksi, katseltaviksi ja lainattaviksi. Lisää vinkkejä saa paikan päällä kirjastossa. Nurmon kirjaston väki on haastanut asiakkaat kartuttamaan lainalukuja. Kirjastovirkailija Miika …

Lue lisää.

---
Pääkirjasto Apilan uutisalue

”Seinäjoen ykkösmesta”

Kirjaston vuosittaisen asiakaskyselyn aiheena olivat tänä vuonna aikakauslehdet. Halusimme tietää, kuinka paljon asiakkaat lukevat lehtiä ja millaisia toiveita heillä on kokoelmia kohtaan. Lisäksi kysyttiin tyytyväisyydestä palveluun ja aukioloihin, ja vapaata palautettakin sai antaa. Kyselyyn vastasi ennätysmäärä asiakkaita, noin 500! Kyselyn perusteella kirjastopalveluihin ollaan Seinäjoella hyvin tyytyväisiä. Peräti 98 % kaikista vastanneista piti kirjastopalveluja hyvinä. Aukioloajatkaan eivät ole vastaajien mielestä hullummat, …

Lue lisää.

---
lukuhaastevihkoja ja pinssejä

Juhlavuosi päättyy, mutta lukeminen jatkuu

”Hyvä kirjaston henkilökunta, kiitos lukuhaasteesta. Sen ansiosta aloin lukea runoja, novelleja ja romaaneja. Työssä ollessani luin ainoastaan tietokirjallisuutta. Löysin ihanan kirjamaailman.” Seinäjoen kirjaston päättynyt lukuhaaste sai ennalta arvaamattoman suosion. Suomen juhlavuoden kunniaksi kehitelty sadan kirjan haaste sai monet tarttumaan kirjaan, jakamaan lukukokemuksiaan ja laajentamaan lukutottumuksiaan. Valtaosa haasteeseen osallistuneita oli aikuisia, mutta joukossa oli myös nuoria ja lapsia. Moni mukana ollut …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas kirjakaupassa: Onko teillä yhtään Margaret Atwoodin kirjaa, jossa olisi hänen nimikirjoituksensa?
Kauppias: Meillä on useampiakin Margaret Atwoodin kirjoja, mutta valitettavasti ei yhtään signeerattua kappaletta.
Asiakas: Etsin syntymäpäivälahjaa vaimolleni. Tiedän, että hän rakastaisi nimikirjoituksella varustettua kappaletta. Ette varmaan millään voisi väärentää nimikirjoitusta? 

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---