---

Lukuneuvoja auttaa löytämään toiveiden mukaista luettavaa

Seinäjoen pääkirjastossa alkoi ystävänpäivänä 14.2. jo useasta kirjastosta tuttu Lukuneuvoja-palvelu.

Palvelu on tarkoitettu kaikille kirjaston aikuisasiakkaille. Yhtä lailla sellaisille, jotka kaipaavat vinkkejä lukuharrastuksen aloittamiseen, kuin niille, joista tuntuu, että kaikki kiinnostava on jo luettu.  Lukuneuvoja voi myös etsiä uudenlaista kirjallisuutta, johon asiakas ei aiemmin ole tutustunut. Lukuneuvojan apua saa täyttämällä kirjaston kotisivulta tai Seinäjoen kirjastojen toimipisteistä löytyvän lomakkeen ja lähettämällä tai tuomalla sen kirjastoon.

Lomakkeessa kartoitetaan, millaista luettavaa asiakas toivoo. Lukuneuvojat toimittavat muutaman viikon kuluttua asiakkaalle hänen toiveidensa pohjalta 10–20 kirjan listan, jossa on pieni luonnehdinta jokaisesta kirjasta.  Listaan kootaan luettavaa lähinnä kaunokirjallisuudesta ja elämäkerroista.

---

Opastusta verkkokirjaston käyttöön

Verkkokirjastossa voi uusia lainoja, tehdä varauksia ja päivittää omia yhteystietojaan. Verkkokirjastoon voi tehdä myös uutuusvahteja ja omia suosikkilistoja.

Opastus pidetään Aallon kirjaston atk-luokassa (Koulukatu 21) tiistaina 6.3. klo 17–19.

Tervetuloa!

---
Ryhmäkuva kirjavinkkaajista

Lastenkirjastolaiset vinkkaavat

Vinkkausvuorossa Salla, Henna ja Johanna  Seinäjoen kaupunginkirjaston Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogissa vinkkaavat alkaneen vuoden aikana pääkirjaston työntekijät. Ensimmäisenä ovat vuorossa lasten- ja nuortenkirjastotyötä tekevät Salla, Henna ja Johanna. Myös Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastolaisten vinkit ovat edelleen luettavissa blogissa.   Johanna, Henna ja Salla lukevat työnsä vuoksi paljon lasten- ja nuortenkirjoja   Kirjastovirkailija Salla Leinosen voi bongata kierrättämässä esikoululais- tai …

Lue lisää.

---

Lainaa musiikkikursseja, kuuntele äänikirjoja

Eepos-kirjastot ovat hankkineet yhteiseksi kaksi uutta e-aineistoa.

Musiikin verkkokurssit

Rockway-palvelusta voi lainata Eepos-kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja. Käyttöön tarvitaan tietokone/tabletti, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi myös varata. Kurssiaineistoon kuuluu videoita, tulostettavaa oheismateriaalia ja mahdollisuus nauhoittaa omaa soittoa ja verrata sitä opettajan soittoon. Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, rumpu- ja kitarakursseja.

E-äänikirjat

Naxos Spoken Word -palvelussa voi kuunnella yli 6 000 äänikirjaa eri aiheista neljällä kielellä (englanti, saksa, ranska, portugali). Palveluun voi kirjautua Eepos-kirjastojen korteilla ja siellä voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kaksi käyttäjää. Suomenkielisiä e-äänikirjoja on Eepos-kirjastojen e-kirjapalvelussa.

---

"Kirja on huone, jonka monista ikkunoista sinulle avautuu näköala kaikkiin suuntiin."
Knut Kjällberg

---
---