---

Vappu ja helatorstai muuttavat kirjastojen aukioloaikoja

Seinäjoen kaupunginkirjastossa kokeillaan tänä vuonna pitää pääkirjasto Apilaa auki myös kaikkina juhlapyhinä. Lue lisää

Vappu

 

Pääkirjasto

Vappuaattona 30.4. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10). Vapunpäivänä 1.5. Apila on auki itsepalveluperiaatteella klo 9–15 ja Aallon kirjasto on kiinni.

Nurmon kirjasto

Nurmon kirjasto on auki vapunaattona 30.4. klo 10–16. Vapunpäivänä kirjasto on kiinni.

Peräseinäjoen kirjasto

Peräseinäjoen kirjasto on auki vapunaattona 30.4. klo 12–16. Vapunpäivänä kirjasto on kiinni.

Ylistaron kirjasto

Ylistaron kirjasto on auki vapunaattona 30.4. klo 12–16. Lisäksi omatoimiaikaa on klo 7–12 ja klo 16–21. Vapunpäivänä 1.5. Ylistaron kirjasto on auki omatoimisesti klo 7–18.

Kirjastoautot Ykä ja Ilo

Vappuaattona 30.4. kirjastoautot ajavat vain aamureitin. Vapunpäivänä kirjastoautot eivät liikennöi.

 

Helatorstain aika

 

Pääkirjasto

Helatorstain aattona 9.5. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10). Helatorstaina 10.5. Apila on auki itsepalveluperiaatteella klo 9–15 ja Aallon kirjasto on kiinni.

Nurmon kirjasto

Nurmon kirjasto on auki helatorstain aattona 9.5. klo 12–16 ja helatorstaina kiinni.

Peräseinäjoen kirjasto

Peräseinäjoen kirjasto on auki helatorstain aattona 9.5. klo 12–16 ja helatorstaina kiinni. Kirjasto on kiinni myös 11.–12.5. kirjastolaisten opintomatkan takia.

Ylistaron kirjasto

Ylistaron kirjasto on auki helatorstain aattona 9.5 klo 12–16. Lisäksi omatoimiaikaa on klo 7–12 ja klo 16–21. Helatorstaina kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta omatoimisesti sinne pääsee klo 7–18.

Kirjastoautot Ilo ja Ykä

Helatorstain aattona 9.5. kirjastoautot ajavat vain aamureitin. Helatorstaina autot eivät liikennöi ollenkaan. Perjantaina 11.5. molemmat autot ajavat vain iltareitin.

Keski-Nurmon kombikirjasto

Kirjasto on kiinni helatorstaina.

---

Vastaa yleisten kirjastojen valtakunnalliseen kyselyyn!

Mitä mieltä olet kirjastostasi? Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan!

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Vastaa kyselyyn tästä

Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan. Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

---
Kristiina Keski-Luoma

Ykän ja Ilon vinkkarit suosittavat kauhua, historiaa ja lännenseikkailuja

Seinäjoen kaupunginkirjasto ei ole jämähtänyt paikalleen siinäkään mielessä, että se kulkee myös pyörien päällä. Kanta-Seinäjoen, Nurmon ja Ylistaron alueella kiertää kaksi kirjastoautoa, Ilo ja Ykä. Niillä on reiteillään yhteensä noin 150 pysäkkiä. Yksittäisten kirjastoautolla kävijöiden lisäksi palvelu on tarpeellinen myös esimerkiksi kouluille ja päiväkodeille.

Kirjastoautopalvelujen henkilökunnasta huhtikuussa vinkkaavat Ykä-auton rattia pyörittävä kuljettaja-virkailija Jussi Haapala ja Ilo-auton kirjastovirkailija Kristiina Keski-Luoma. Kristiinan …

Lue lisää.

---

Kevään tapahtumia

Ennen kesää kirjastoissa on tarjolla vielä monenlaisia tapahtumia, joihin kannattaa osallistua:

Jo perinteeksi muodostunut Kevät-Alvar tarjoaa ohjelmaa koko perheelle Aalto-keskuksessa lauantaina 5.5.

Eurooppa-päivää vietetään pääkirjastossa keskiviikkona 9.5.

Lähikirjastoissa pääsee kuulemaan toiverunoja 15.-17.5.

Lapsille on tarjolla musiikillisia satutuokioita toukokuun lopussa ja lukuportaikossa voi kuunnella kuoroja, kun Duunisointu esiintyy 26.4. ja lauluyhtye Vocal 16.5.

Tietopuolisesta ohjelmasta kiinnostuneet voivat osallistua luennoille naisten turvallisuudesta (25.4.), Itä-Viron matkailusta (25.4.), terveydenhuollon digipalveluista (8.5.) tai äitiydestä ja äidin psykoterapiasta (15.5.).

Näistä ja muista tapahtumista lisätietoa kirjaston tapahtumakalenterissa.

---

"Jokaisella kirjalla on lukijassaan yhteistyökumppani."

Maurice Barrès

---
---