---

Koulut alkavat jo tällä viikolla, mutta kirjastoissa on vielä kesäaukioloajat elokuun loppuun asti. Kirjastoautot siirtyvät syksyn aikatauluihin jo 13.8.

Elokuussa tapahtumia alkaa taas olla enemmän. Nyt on tarjolla mm. kirjailijavieraita, ekaluokkalaisten ilta, iltasatutuokio ja vauvakino. Myös lukupiirit alkavat taas. Lisätietoa tapahtumista on kirjaston tapahtumakalenterissa ja Facebookin tapahtumissa.

---

Uusia ominaisuuksia e-kirjasovelluksessa

Eepos-kirjastojen asiakkaiden käyttöön hankitaan e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Niitä voivat lainata ja varata kaikki, joilla on kirjastokortti johonkin Eepos-kirjastoon. Lainoja voi lukea ja kuunnella internet-selaimella tai Ellibsin omalla sovelluksella, joka on saatavilla  Android- ja iOS- (Apple) älypuhelimille ja tableteille.

Sovellukseen saatiin kesän aikana uusia ominaisuuksia ja nyt sillä on mahdollista lukea ja kuunnella myös ilman verkkoyhteyttä, kunhan on ensin ladannut kirjan tai äänikirjan valmiiksi. Sovelluksella äänikirjan kuuntelu on sujuvampaa ja sinne on mahdollista asettaa torkkuaika, jos kuuntelee kirjaa esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa.

Tutustu e-kirjakokoelmaan

Lisätietoa e-kirjoista

---

Vietä lapsesi syntymäpäiväjuhlat Nurmon kirjastossa!

Nurmon kirjaston Nurkkakammaria voi varata veloituksetta lasten syntymäpäiväjuhlien viettoa varten. Tilaa voi käyttää elokuun loppuun asti kirjaston aukioloaikoina, syksyllä ja talvella lauantaisin. Erillisessä tilassa on vessa ja keittiö ja sinne mahtuu parikymmentä juhlijaa. Kirjaston puolesta löytyy koristeita ja erilaisia kirjoja ja pelejä sisältävä syntymäpäivälaatikko.

Kysy lisää kirjastolta: p. 06 416 7394 tai nurmo.kirjasto (at) seinajoki.fi

---
Kesäkuun vinkkikattaus asiakaspalvelun Annalta, Anjalta ja Tiinalta

Vinkkikattaus asiakaspalvelun Annalta, Anjalta ja Tiinalta

Tiina, Anja ja Anna työskentelevät Apila-kirjaston asiakaspalvelussa. Ensimmäiset kirjastokokemukset Tiina hankki Tartossa ja Anja Riihimäellä. Anna kävi Ylihärmän kirjastossa, jonne pääsi näppärästi kirjastokyydillä. Kesäkuussa blogivinkkareina ovat pääkirjaston asiakaspalvelun kirjastovirkailijat Anna Leivonmäki, Anja Itämäki ja Tiina Rinta-Jouppi. Asiakaspalvelun tiskin takana päivystävää ja kaukopalvelun töihin osallistuva Anna Leivonmäki lainaa usein mehevästi kuvitettuja ruoka- ja leivontakirjoja. Ne ovat mukavia selailtavia. Joskus niistä löytyy …

Lue lisää.

---
Kuva haastelomakkeista

Vielä ehtii osallistua kirjastohaasteeseen

Lomailetko parhaillaan? Vai etsitkö muuten vain tekemistä vapaa-ajallesi? Jos lukeminen kiinnostaa, mutta et tiedä, mihin kirjaan tarttuisit seuraavaksi, kokeilepa lähteä mukaan Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastohaasteeseen. Kirjastohaaste 2018 houkuttelee lukemaan monenlaista kirjallisuutta ja vierailemaan kirjastossa muutenkin. Haasteesta on omat versionsa aikuisille, nuorille ja lapsille. Lomakkeiden menekistä ja Facebook-ryhmän kommenteista päätellen moni on jälleen tarttunut haasteeseen. Vuoden 2018 kirjastohaasteesta on omat versionsa eri-ikäisille …

Lue lisää.

---

Uutiskirjeen rekisterissä olevat tiedot

Tallennamme uutiskirjeen tilaajan henkilötiedoista ainoastaan sähköpostiosoitteen eikä tätä sähköpostiosoitelistaa käytetä muuhun kuin kirjaston uutiskirjeen lähettämiseen. Tietoja ei myöskään luovuteta eteenpäin. Mikäli haluat erota listalta, se onnistuu tästä.

---

"Kun luet kirjan kerran, on kuin löytäisit uuden ystävän; kun luet uudestaan tapaat vanhan ystäväsi."

Kiinalainen sananlasku

---
---