---

Kirjastoissa on nyt siirrytty syksyn aukioloaikoihin. Tässä kuussa on tulossa aukiolomuutoksia perjantaille 28.9. Eepos-kirjastojen henkilökunnan koulutuspäivän takia. Poikkeuksista aukioloajoissa informoidaan kirjaston nettisivuilla myöhemmin. Lisäksi perjantaina 14.9. kirjastoautot eivät aja iltareittejä kuljettajien koulutuksen takia.

Sunnuntaivieras-tapahtumat ovat taas pyörähtäneet käyntiin pääkirjastossa ja syksylle on paljon erilaisia tapahtumia tarjolla. Nurmossa järjestetään kokoperheen tapahtumapäivä Moomma Nurmoos. Kirjailijavieraita pääsee kuulemaan ja kirjavinkkausta on tarjolla suomeksi ja englanniksi. Lisätietoa tapahtumista on kirjaston tapahtumakalenterissa ja Facebookin tapahtumissa.

---

Digivinkkejä pääkirjastossa

Pääkirjastossa annetaan avointa digiopastusta torstaisin klo 15–17. Opastamme mm. internetin, sähköpostin, sosiaalisen median ja erilaisten laitteiden peruskäytössä. Avoimen opastuksen lisäksi annamme lyhyitä tietoiskuja alla olevista aiheista klo 16.00–16.15. Tietoiskun jälkeen voi jäädä kokeilemaan palvelua/toimintoa omalla laitteella. Kirjaston digiopastajat avustavat.

13.9. Kännykällä soittaminen ja viestin lähettäminen (Android)
20.9. Junalippujen ostaminen
27.9. Netin käyttäminen kännykällä

4.10. E-lehtien lukeminen kirjastossa
11.10. Älykännykän kameran käyttö (Android)
25.10. Ohjelmien katsominen Yle Areenasta

1.11. Tiedostojen siirtäminen tietokoneella
8.11. Klassisen musiikin kuunteleminen Naxos-palvelussa
15.11. Sovelluksen asentaminen ja päivittäminen (Android)
22.11. Kirjasampo – kirjallisuuden verkkopalvelu
29.11. Mikä on Google-tili?

---

Kirjastoon liittyviä kyselyitä

Kolme Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastoalan opiskelijaa tekee päättötyötä kirjastoon liittyen. Autathan heitä vastaamalla kyselyihin!

Teemu Kangasluoma tekee kyselyä kirjaston CD-kokoelmasta sekä musiikin kulutustottumuksista. Vastaa kyselyyn

Mirka Tuomisen kysely käsittelee kirjaston viestintää. Vastaa kyselyyn

Minna Hiltunen tekee opinnäytetyötä kirjastojen kaunokirjallisuuden jaottelusta aiheenmukaisiin ryhmiin. Vastaa kyselyyn

---
Sirpa Rintamäki lukemassa kirjaa ulkona.

Vinkkikirjoissa rankkoja aiheita ja luonnon kauneutta

Sirpa Rintamäki lukee sekä kauno- että tietokirjoja. Häntä kiinnostavat erilaiset ajattelutavat ja näkökulmat. Aikuisten palvelujen kirjastovirkailijana Seinäjoen kirjastossa työskentelevä Sirpa Rintamäki kuvaa itseään etsijäksi ja pähkäilijäksi. Nämä piirteet tulevat esiin myös siinä, millainen kirjallisuus häntä on aikuisiällä kiinnostanut.  Kausittain hän on lainannut kaunokirjallisuutta enemmän esimerkiksi psykologiaa, elämäntaitoa ja henkisyyttä sivuavaa tietokirjallisuutta. Sirpa kertoo olevansa avoin erilaisille näkemyksille. Hänestä on kiinnostavaa, …

Lue lisää.

---

Uutiskirjeen rekisterissä olevat tiedot

Tallennamme uutiskirjeen tilaajan henkilötiedoista ainoastaan sähköpostiosoitteen eikä tätä sähköpostiosoitelistaa käytetä muuhun kuin kirjaston uutiskirjeen lähettämiseen. Tietoja ei myöskään luovuteta eteenpäin. Mikäli haluat erota listalta, se onnistuu tästä.

---

Näytä minulle kirjasi, niin kerron kuka olet.

Konstanty Maria Sopocko

---
---