---

 

 

Loppuvuoden poikkeukset aukioloajoissa

 

Pääkirjasto

23.–26.12. pääkirjasto on auki itsepalveluperiaatteella klo 9–15. Aallon kirjasto on kiinni.

Uudenvuodenaattona 31.12. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10). Uudenvuodenpäivänä 1.1. pääkirjasto on auki itsepalveluperiaatteella klo 9–15. Aallon kirjasto on kiinni.

Nurmon kirjasto

Kirjasto on kiinni 23.–26.12.

Kirjasto on auki uudenvuodenaattona 31.12. klo 10–16. 1.1. kirjasto on kiinni.

Peräseinäjoen kirjasto

Kirjasto on kiinni 23.–26.12.

Kirjasto on auki uudenvuodenaattona 31.12. klo 12–16. 1.1. kirjasto on kiinni.

Ylistaron kirjasto

Kirjasto on kiinni 23.–26.12., mutta omatoimisesti sinne pääsee klo 7–21.

Uudenvuodenaattona 31.12. kirjasto on auki klo 12–16. Lisäksi omatoimiaikaa on klo 7–12 ja klo 16–21. 1.1. kirjasto on kiinni, mutta omatoimisesti sinne pääsee klo 7–21.

Törnävän kirjasto

Kirjasto on kiinni 21.–26.12.

Uudenvuodenaattona 31.12 kirjasto on auki klo 8.30–13.00. 1.1. kirjasto on kiinni.

Keski-Nurmon kirjasto

Keski-Nurmon kirjasto on kiinni 27.12. ja 3.1.

Kirjastoautot

Kirjastoautot eivät liikennöi jouluna 24.–26.12. Joulun välipäivinä to–pe 27.–28.12. ajetaan vain iltareitit.

Uudenvuodenaattona 31.12. kirjastoautot eivät liikennöi.

 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

---

Lukuhaaste 2019

Vuoden 2019 lukuhaasteessa nojatuolimatkaillaan.  Mukaan lähtemällä voit hankkia uudenlaisia lukukokemuksia ja oppia monenlaista vieraista kulttuureista, maisemista ja ihmisistä.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 eri maata koskevaa merkintää. Yhden haastekohdan saat suoritettua lukemalla esimerkiksi ruotsalaisen kirjailijan kirjoittaman teoksen tai Ruotsiin sijoittuvan kirjan. Jos kirjassa reissataan monissa maissa, voit valita itse, minkä niistä kirjaat haasteeseen. Samoin voit valita, laitatko esimerkiksi Japanissa syntyneen, mutta Yhdysvalloissa nykyään asuvan, kirjailijan teoksen Japanin vai USA:n kohtaan. Joka tapauksessa samasta kirjasta saat vain yhden merkinnän haastevihkoon.

Kotimaisen kirjallisuuden ystävän ei kannata pelästyä. Monien suomalaiskirjailijoiden teokset kertovat elämästä kotimaan rajojen ulkopuolella. Lisäksi Suomi on maa muiden joukossa myös tässä haasteessa, joten Suomeen sijoittuvasta kirjasta saat yhden merkinnän. Haasteeseen voivat osallistua kaikenikäiset ja merkinnän saa myös esimerkiksi Narniasta tai Keski-Maasta.

Lukuaikaa on koko vuosi 2019 ensimmäisestä viimeiseen päivään asti. Haastevihkoja saa kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Täyden vihkon 7.1.2020 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti.

Lue lisää

---

Tule opettelemaan puhelimen ja tabletin käyttöä!

Ota mukaan oma tabletti tai älypuhelin. Voit tulla mukaan tutustumaan, vaikkei sinulla olisi omaa laitetta.

Kokoonnumme 24.1. alkaen torstaisin alla olevina ajankohtina pääkirjasto Apilan
Jaaksi 3 -kokoustilassa klo 10.00–11.30.

24.1.     Puhelimen ja tabletin peruskäyttö
7.2.       Kirjaston e-kirjat ja e-äänikirjat – lue ja kuuntele kirjoja omalla laitteellasi 21.2.     Sähköposti omaan puhelimeen ja tablettiin
7.3.       Kätevät sovellukset matkustuksen ja liikkumisen tueksi
21.3.     Kamera – kuvamuistot talteen
4.4.       Kirjaston e-lehdet ja Ilkan digilehti
25.4.     Radio, TV ja kirjaston Naxos-musiikkipalvelu – katseltavaa ja kuunneltavaa 9.5.       Facebook ja WhatsApp – pidä yhteyttä

Aloitamme jokaisen kokoontumisen lyhyellä vinkkituokiolla. Aikaa jää myös kysymyksille ja harjoittelulle.

---
Kohti ympäristöystävällisempää kirjastoa

Kohti ympäristöystävällisempää kirjastoa

Joulukuussa vähennetään paperin kulutusta Miksi monistaisi palaverin esityslistan, jos sen voi heijastaa seinälle? Voisiko tiskillä lainaaville tarjota paperisen eräpäiväkuitin sijaan sähköpostikuittia? Entäs sitten uutuusluettelot: kuinka monta asiakkaat tarvitsevat oikeasti nyt, kun luetteloon tuoreista kirjoista tai levyistä on helppo tutustua kotisivun tarjoaman Kirjaston Ekotiimi tähyilee kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. Jaana Viljasen, Elina Kortesmäen ja Johanna Saarelan lisäksi Ekotiimiin kuuluvat Hanna Kotila ja …

Lue lisää.

---

Oletko jo tutustunut Apila-verstaaseen?

Apila-verstas on uudenlainen tekemisen tila Seinäjoen pääkirjastossa. Verstaalla voit toteuttaa omia ideoitasi ja oppia uusia taitoja. Tila on avoin yksilöille, yhteisöille ja yrityksille. Apila-verstas noudattaa pääkirjaston aukioloaikoja, mutta ei ole käytettävissä kirjaston itsepalveluaikoina. Apila-verstas sijaitsee Seinäjoen pääkirjaston alakerrassa, lukuportaiden vasemmalla puolella.

Verstaassa on 3D-tulostin, vinyylileikkuri, lämpöprässi, dokumenttisilppuri sekä piirtonäytöllä ja graafisen työn ohjelmistoilla varustettu iMac-tietokone.

Lue lisää

---

"Lukeminen teki Don Quijotesta herrasmiehen, mutta usko lukemaansa hullun."

George Bernard Shaw

---
---