---

 

Yrityksesi kumppaniksi Koko avaruus lukemaan -ohjelmaan?

Sujuva lukutaito on opiskelussa ja elämässä menestymisen perusedellytys. Toteutamme Seinäjoen kaupunginkirjastossa kaikki lukemaan -ohjelmaa 2019–2025. Yhdistysten ja kaupungin omien toimijoiden lisäksi tarvitsemme tähän tärkeään työhön mukaan myös yrityksiä. Lähde siis kumppaniksi! Ota yhteyttä sähköpostilla mervi.heikkila(at)seinajoki.fi tai soita 06 416 2320 ja mietitään yhdessä, miten juuri sinun yrityksesi voisi edistää lukemista. Kumppanuushaku päättyy 8.3.2019.

---

Kirjaston vaalipaneeli Lukuportaikossa

Tule Apilaan kuulemaan mitä mieltä alueemme eduskuntavaaliehdokkaat ovat mm. seuraavista asioista:

• nuoret ja yhteiskunta

• kansalaisvaikuttaminen erityisesti yhdistys- ja järjestötoiminnan näkökulmasta

• ympäristön tila

• kulttuuri, kirjastot ja lukeminen

• kotouttaminen

Onko sinullakin kysyttävää? Tule ja kysy! Toimittaja Anssi Orrenmaa juontaa tilaisuuden.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Aika: ke 20.3.2019 klo 18:30 – 20:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Pääkirjasto Apilan lukuportaikko, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

Järjestäjä: Seinäjoen kaupunginkirjasto yhteistyössä Yhteisöjen yhdistys ry/Järjestötalon ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin kanssa

---

Kevään sunnuntaivieraat

Sunnuntaivieraiden lista on valmis tältä keväältä. Tervetuloa kuulemaan lukuvinkkejä! Seinäjoen seudun toimittajat jututtavat sunnuntaivieraita Lukuportaikossa klo 14.00–14.30.

10.3. Satu Vasantola, kirjailija ja toimittaja

17.3. Markku Mantila, kirjailija ja viestinnän ammattilainen

24.3. HP Parviainen, Duudson

31.3. Juhani Kellosalo, kirjailija ja lääkäri

7.4. Dani Hatakka, SJK:n keskuspuolustaja

---

Elämä matkana -ryhmä pääkirjastossa

Ikääntyneille suunnatussa leppoisassa ryhmässä tutkaillaan omia elämänvaiheita, oman elämän hyviä hetkiä ja käännekohtia kuvin ja tarinoin ja kuunnellen. Mukaan tarvitset vain avoimen mielen ja halun olla mukavassa seurassa! Ryhmä kokoontuu 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5. Toiminta on maksutonta.

Ilmoittaudu ennakkoon Katja Kujala, p. 050 3499 467 tai katja.kujala(at)muistiyhdistys.fi

---
Mervi Heikkilä ja Halloranin taivastelija-perhe

Kirjasto ja politiikka

Voiko yksittäinen kansanedustajaehdokas pitää vaalikiertueensa lähtölaukauksen kirjaston Lukuportaikossa? Entä voiko pitää vaalipaneelin kirjaston aukioloaikana? Miksi kirjasto osallistuu jonkin tapahtuman markkinointiin, mutta toisen ei? Tämäntyyppisiä kysymyksiä joudutaan kirjastoissa pohtimaan yhä useammin. Pohdinnoille saa onneksi yleensä tukea lakipykälistä, erityisesti uudehkosta kirjastolaista. Sillä on paljon tavoitteita ja yksi niistä on edistää aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Laki myös asettaa kirjastolle monenlaisia tehtäviä. Kokoelmat, …

Lue lisää.

---

Lahjoita lukuhetki

Haluaisitko lahjoittaa lukuhetken ja piristää ikäihmisen päivää? Seinäjoen pääkirjasto hakee lukulahjoittajia, jotka käyvät seinäjokisissa palvelukeskuksissa lukemassa ikäihmisille. Lukuhetki ei sido mihinkään ja sen voi lahjoittaa vaikka vain kerran.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lukijaksi pääkirjastossa käydessäsi, sähköpostilla kirjasto(at)seinajoki.fi tai puhelimitse 044 425 5136. Voit myös täyttää lomakkeen ja tuoda tai lähettää sen pääkirjastoon, PL 217, 60101 Seinäjoki. Toiminnassa ovat mukana Simunanrannan ja Myllyrannan palvelukeskukset, Kivipuron kuntoutuskoti …

Lue lisää.

---

Tule tutustumaan verkkokirjastoon ja kirjaston tarjoamiin e-kirjoihin, e-musiikkiin ja e-lehtiin!

 

Tule oppimaan verkkokirjaston käyttöä pääkirjasto Apilan Jaaksi 3 -saliin tiistaina 19.3.
Päivän aikana järjestetään kaksi työpajaa, klo 10–12 sekä klo 14–16. Tilaisuuden alussa on lyhyt alustus verkkokirjastosta ja sen ominaisuuksista, minkä jälkeen voit kokeilla verkkokirjaston käyttöä sekä esittää kysymyksiä. Samalla saat vinkkejä aineistonhakuun. Voit ottaa halutessasi oman laitteesi mukaan.

Samana päivänä voit tulla tutustumaan kirjaston tarjoamiin elektronisiin aineistoihin eli lehtiin, äänikirjoihin, musiikkiin, kirjoihin ja opiskelumateriaaleihin. Pääkirjasto Apilan aulassa on 19.3. klo 13–18 päivystämässä kirjastolaisia, joilta voit tulla kysymään apua e-aineistojen käytössä tai kokeilemaan niitä kirjaston laitteilla. Omankin laitteen voi ottaa mukaan.

Tervetuloa!

---

Kirjallisuus laulujen sanoituksissa

 

"Kun kadut ihmisistä tyhjenevät
Minä ajattelen sinua
Ja noita kolmea kaverusta
Jotka toisiinsa luottivat sinä iltana

Kun he näkivät leijat Helsingin yllä vasten mustaa samettia
Ja niiden värit kauniit fosforinhehkuiset
Kun he näkivät leijat Helsingin yllä tuhansissa väreissään
Ja uskoivat, että ne voivat pimeyden kukistaa."

Kalle Ahola: Leijat Helsingin yllä -kappale, joka sai innoituksensa saman nimisestä Kjell Westön romaanista

---
---