---

Pääsiäisen ja vapun aukioloajat

Pääsiäinen

Pääkirjasto

Kiirastorstaina 18.4. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10).  19.4.–22.4. Apila on auki klo 9–15 itsepalveluperiaatteella. Aallon kirjasto on kiinni itsepalveluaikoina.

Nurmon kirjasto

Kiirastorstaina 18.4. Nurmon kirjasto on auki klo 12–16. 19.4.–22.4. kirjasto on kiinni.

Peräseinäjoen kirjasto

Kiirastorstaina 18.4. Peräseinäjoen kirjasto on auki klo 12–16. 19.4.–22.4. kirjasto on kiinni.

Ylistaron kirjasto

Kiirastorstaina 18.4. Ylistaron kirjasto on auki klo 12–16. Omatoimisesti sinne pääsee klo 7–12 ja klo 16–21. 19.4.–22.4. kirjasto on kiinni, mutta omatoimisesti sinne pääsee klo 7–21.

Keski-Nurmon kombikirjasto

Kiirastorstaina 18.4. kombikirjasto on kiinni.

Kirjastoautot

Kiirastorstaina 18.4. autot ajavat vain aamureitit. Kirjastoautot eivät liikennöi pääsiäisen aikana 19.–22.4.

 

Vappu

 

Pääkirjasto

Vapunaattona 30.4. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10).  Vapunpäivänä 1.5. pääkirjasto on auki itsepalveluperiaatteella klo 9–15. Aallon kirjasto on kiinni itsepalveluaikoina.

Nurmon kirjasto

Vapunaattona 30.4. Nurmon kirjasto on auki klo 10–16. Vapunpäivänä 1.5. kirjasto on kiinni.

Peräseinäjoen kirjasto

Vapunaattona 30.4. Peräseinäjoen kirjasto on auki klo 12–16. Vapunpäivänä 1.5. kirjasto on kiinni.

Ylistaron kirjasto

Vapunaattona 30.4. Ylistaron kirjasto on auki klo 12–16. Omatoimisesti sinne pääsee klo 7–12 ja klo 16–21. Vapunpäivänä 1.5. kirjasto on kiinni, mutta omatoimisesti sinne pääsee klo 7–21.

Kirjastoautot

Vapunaattona 30.4. autot ajavat vain aamureitit. Kirjastoautot eivät liikennöi vapunpäivänä 1.5.

---

Lue lehtiä tabletilta pääkirjastossa

Lukeeko joku sanomalehteä, jota itse juuri etsit? Lainaa tabletti ja lue lehti siitä.

Pääkirjaston uutisalueelta voit lainata tabletin kirjaston tiloissa käytettäväksi. Tarvitset vain kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Tabletilla pääsee kirjaston tarjoamiin e-lehtipalveluihin, ePressiin ja eMagziin. ePressissä voit lukea yli 200 kotimaista sanomalehteä (mm. Ilkka, Pohjalainen, Helsingin Sanomat ja Aamulehti) heti niiden ilmestyttyä sekä käyttää kahden vuoden taakse ulottuvaa arkistoa. eMagzissa on parinkymmenen kotimaisen sanoma- ja aikakauslehden näköisversiot, mm. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Elle, Seiska ja Apu. Myös siellä arkisto ulottuu kahden vuoden taakse.

Voit myös kirjautua kirjastossa ollessasi langattomaan Kirjasto-verkkoon ja käyttää yllä mainittuja lehtipalveluita omalla laitteellasi. Lehtipalveluihin pääsee kaikilta kirjaston nettikoneilta ja uutisalueella on lisäksi yksi kone varattuna pelkästään lehtien lukua varten.

Valitettavasti e-lehtipalvelujen käyttö on tällä hetkellä mahdollista vain kirjaston tiloissa.

---

Lainaa ukulele pääkirjastosta!

Nyt voit lainata ukulelen kotiisi pääkirjasto Apilan musiikkiosastolta.

Ukulelensoiton ilosanomaa välittävä Seinäjoen ukuleleorkesteri on lahjoittanut kirjaston asiakkaiden lainattaviksi kolme Ortega-merkkistä konserttiukulelea. Laina-aika on kaksi viikkoa eivätkä ukulelet ole etukäteen varattavissa. Ukulelet palautetaan aina pääkirjastoon.

Voit soittaa ukuleleja myös kirjaston tiloissa. Soittohuone Pommarista löytyy sekä sopraanoukuleleja että konserttiukulele. Pommariin voi varata ajan puhelimitse 06 416 2428 tai sähköpostitse kirjasto(at)seinajoki.fi

Pääkirjasto Apilan musiikkiosastolta voit lainata hyviä soitonoppaita ja nuotteja ukulelensoittoon. Musiikin verkkokursseja tarjoavasta Rockway-palvelusta voit kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla lainata esimerkiksi ukulelen pikakurssin.

---

Kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä Seinäjoelle

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tehtävä alkaa 1.1.2020 ja sitä varten saadaan vuosittain erillistä valtionavustusta. Tehtävään kuuluu mm. lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen kehittämisen valtakunnallinen koordinaatio ja toimijaverkoston luominen sekä lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän osaamisen kehittäminen kirjastoissa.

---
Jarkko Parkkinen pääkirjaston dvd-levyhyllyillä.

Klassikkoja ja kiinnostavia uutuuksia Seinäjoen kirjastojen elokuvakokoelmassa

Klassikkoja ja uutuuksia. Koti- ja ulkomaisia elokuvia. Draamaa, huumoria, jännitystä ja kauhua. Katsottavaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Seinäjoen kirjaston elokuvakokoelmasta voi löytää monenlaista katsomista, kun vain pysähtyy tutkimaan leffahyllyjä tai istuu selaamaan Eepos-verkkopalvelun kautta elokuvakokoelmia. Suoratoistopalvelut tai tv:n elokuvia suoltavat monet kanavat eivät ole romahduttaneet Seinäjoen kirjaston elokuvien lainausmääriä. Päinvastoin: viime vuonna lainoja kertyi pelkästään pääkirjastossa noin 5000 enemmän kuin …

Lue lisää.

---

Tutustu toimintakertomukseen ja katso video

 Seinäjoen kaupunginkirjaston toimintakertomus on ilmestynyt. Siinä on kirjoituksia mm. Apila-verstaasta, lukukerhoista, e-kirjoista, tapahtumista ja kirjastojen kuulumisista yleensäkin.
Tutustu toimintakertomukseen

Katso pääkirjastosta tehty video

---

Kirjallisuus laulujen sanoituksissa

Ja niin kuin Koskelan Vilho
Pohjantähtensä alla
hankki Vapaudenristinsä viimeisen
Mä aion huomenna
kohtalon telaketjuihin
heittää kerrankin kasapanoksen

Miljoonasade: Meitä jyrätään

---
---