Valo lisääntyy ja kevättä kohti kuljetaan. Ylioppilaskirjoitukset ja pääsykokeet alkavat olla mielessä monella. Pääkirjasto tarjoaa kaksi hiljaista lukutilaa opiskelua varten. Isompi tila on Aallon kirjastossa ja pienempi Apilassa. Langattomaan verkkoon saa tunnukset virkailijoilta.

Maaliskuussa kirjastossa on tarjolla musiikkia, elokuvia, kirjailijavieraita sekä luku- ja kirjavinkkipiirit. Näistä ja muistakin tapahtumista lisätietoa kirjaston tapahtumakalenterista.

---

Kirjailijavieras Minna Lindgren

Minna Lindgren on kirjoittanut suositun Ehtoolehto-sarjan. Sarjan romaaneissa seikkailee kolme palvelutalossa asuvaa yli 90-vuotiasta naista. Sarjan ensimmäisestä osasta, Kuolema Ehtoolehdossa, ollaan tekemässä elokuvaa. Ehtoolehto-trilogiasta on solmittu maailmalla jo seitsemän käännössopimusta.

Tervetuloa kuulemaan kirjailijaa pääkirjasto Apilaan torstaina 3.3.2016 klo 18.

Kuva: Ville Palonen

---

Some tutuksi!

Pinterest, Periscope, Instagram. Mediassa ja ihmisten puheissa vilisee sosiaalisen median palvelujen nimiä. Mutta mihin näitä palveluja voisi käyttää?

Tässä esittelytilaisuudessa kerrotaan lyhyesti viidestä sosiaalisen median palvelusta (Facebook, Twitter, Instagram, Periscope ja Pinterest) ja niiden käyttömahdollisuuksista.

Tervetuloa Aallon kirjaston (Koulukatu 21) atk-luokkaan tiistaina 22.3. klo 17.

---

Oletko jo tutustunut Pommariin?

 

Aallon kirjaston vanhaan väestönsuojaan on tehty äänieristetty soittohuone,  Pommari. Pommarissa on mm. elektroakustisia kitaroita, sähkökitaroita ja basso vahvistimineen sekä rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja ja äänentoisto. Lisäksi on mahdollista soittaa konserttiukulelea ja sopraanoukuleleja, kanteletta, mandoliinia, bongorumpuja sekä viuluja, joita löytyy erikokoisina myös lapsia varten. Pommarissa on lisäksi pieni studionurkkaus, jota voi hyödyntää esimerkiksi musiikintekoon, miksaamiseen ja äänittämiseen.

Lisätietoja

---

Lahjoita lukuhetki!

Monet palvelutalojen asukkaat eivät enää kykene lukemaan. He kuitenkin nauttisivat edelleen kirjallisuudesta.

Sinä voit lahjoittaa pienen lukuhetken ja piristää ikäihmisen päivää! Lukuhetki ei sido mihinkään ja voit lahjoittaa sen vaikka vain kerran. Kokeiluvaiheessa mukana ovat Simunanrannan ja Myllyrannan palvelukeskukset sekä Kivipuron kuntoutuskoti ja palvelukeskus. Kysy lisää kirjastosta! Halutessasi voit pyytää kirjastosta apua lukemisen valintaan. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lukijaksi sähköpostilla kirjasto@seinajoki.fi tai puhelimitse 044 425 5136.

---
Pääkirjasto Apilan kirjasali

Kuusi + kuusi kirjastonhoitajaa eli mitä muut meistä ajattelevat?

Suomalaiseen tapaan meitä kirjastossa tietysti kiinnostaa se, mitä muut kirjastoista ja kirjaston työntekijöistä ajattelevat.

Kirjastonhoitajat ovat päässeet esiintymään jopa joidenkin kirjojen sivuille. Tässä muutamia kirjavinkkejä niille, jotka haluavat tutustua kirjastolaisten elämään.

Janne Nevala: Kirjastonhoitaja Topi Mullo (Reuna 2015)

Topi on vastavalmistunut kirjastonhoitaja ja saa kesätöitä pienen saaren kunnankirjastosta jostain läheltä Oulua. Vakituinen kirjastonhoitaja Pauliina on jättänyt Topille päivittäiset yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Innokas pieni poika kysyy: - Onko täällä semmosta kirjaa, josta näkkee kuinka suuren noppeuven kissanpoikanen voi saavuttaa?

Lähde: Kirjastokaskuja : MKD 10, 2000

---
---