Talvi on kääntynyt kevääksi. Kirjastossa on monenlaisia tapahtumia tarjolla, vaikka ulkohommatkin alkavat kutsua. Nurmon kirjastossa vietetään lukuviikkoa 18.-23.4. Lukuviikon tarkempi ohjelma. Pääkirjastossa esiintyvät Helsingin naispoliisilaulajat ja Ylistaron kirjastossa on pöytäteatteriesitys Prinsessa Ruususesta.
Tutustu muihin tapahtumiin kirjaston tapahtumakalenterissa.

Viime vuonna juhlittiin Seinäjoen kirjastolaitoksen 150-vuotista taivalta, Aallon kirjasto avattiin uudelleen ja pääkirjastossa kuvattiin Katti Matikaisen seikkailuja. Jos kiinnostaa tietää mitä muuta tapahtui, niin lue kirjaston viime vuoden toimintakertomus!

---

Luontokuvaaja Lasse Kylänpää pääkirjastossa

Jaaksi-salissa torstaina 21.4.2016 klo 18–19

Lasse Kylänpää on toimittaja, valokuvaaja ja tietokirjailija. Kylänpään esityksen päähenkilöitä ovat haarapääskyt, peipot, kiurut ja västäräkit.

Hänen uusin kirjansa, Linnuntie – kesäntuojien kesytön muuttomatka, valittiin vuoden 2015 kauneimpien kirjojen joukkoon.

Kuva: Lasse Kylänpää

---

Tavataan Apilassa! / Meet me at Apila!

Seinäjoen kaupunginkirjasto tarjoaa mahdollisuuden parantaa englannin tai suomen kielen taitoasi. Samalla kun tutustut erilaisiin kulttuureihin, opit uutta mukavassa seurassa. Käsiteltävät teemat valitaan tarkemmin yhdessä. Ryhmän vetäjä puhuu englantia äidinkielenään.

Kokoontumiset torstaisin Apila-kirjaston Jaaksi 3 -salissa klo 17.30-18.30 toukokuun loppuun asti paitsi helatorstaina.

Mukaan voi tulla ilmoittautumatta. Englannin tai suomen kielen perustaidot riittävät. Tervetuloa!

The Seinäjoki Public Library invites you to take advantage of this perfect opportunity to better your English/Finnish Language skills and at the same time enjoy the benefits of different cultures, while you relax and learn. Topics of discussion will be decided by group members. Coordinator is native English speaker.

You are welcome to participate in Seinäjoki Main Library, Jaaksi 3 on Thursdays at 5:30pm only and until the end of May, except on May 5. No registration needed. Basic level in both English and Finnish is enough.

---

Opastus e-kirjojen ja e-musiikin maailmaan

Aallon kirjaston atk-luokassa 10.5. klo 17.30

Opastuksen aikana perehdytään Seitti-kirjastojen e-kirjapalveluun ja opetellaan kirjojen lainaamista. Tutustutaan myös e-kirjojen lukuohjelmaan ja sen asentamiseen koneelle.

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen Naxos Music Library- ja Naxos Music Library Jazz -kuuntelupalvelut. Niitä voi käyttää kotoa kirjastokortilla. Opastuksessa tutustutaan palvelun käyttöön ja musiikin kuunteluun.

---

Ylistaron kirjaston on kiinni 2.5.-5.6. muuton takia

Ylistaron kirjasto muuttaa Ylistaron palvelutoimiston tiloihin, entiselle kunnantalolle, osoitteeseen Kaukolanraitti 5. Uusi monipalvelukirjasto avataan maanantaina 6.6.2016 klo 12. Muuton vuoksi kirjasto suljetaan viideksi viikoksi.

Muuton aikana

•  Ylistaron kirjasto on kiinni, mutta muut Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteet palvelevat.

•  laina-ajat pidennetään kiinnioloviikkojen yli.

•  Ylistaron kirjastoon ei voi palauttaa aineistoa.

•  varauksia ei voi noutaa Ylistaron kirjastosta, mutta niiden toimipaikaksi voi jo nyt muuttaa halutessaan jonkin toisen toimipisteen tai kirjastoauton. Mikäli noutopaikkaa ei muuta, varaus odottaa kirjaston avaamiseen saakka.

•  muihin toimipisteisiin ei voi pyytää kirjoja tai muuta materiaalia Ylistaron kirjastosta.

•  kaukolainojen tilaukset, palautukset ja uusinnat täytyy tehdä muissa toimipisteissä.

Pahoittelemme muutosta aiheutuvia häiriöitä palveluissa.

---
Ota vaihteeksi ohut: kymmenen kevyttä kannettavaa

Ota vaihteeksi ohut: kymmenen kevyttä kannettavaa

Joskus neljännes pizzasta riittää viemään nälän. Usein suklaapatukan syöminen jättää paremman olon kuin koko levyn ahnehtiminen.  Kokeilepa ohuen kirjan nautintoa samassa hengessä. Istu mukavasti tai pötkähdä sohvalle, häivytä ulkomaailma ja lue kirja yhdellä kertaa. Tai ota ohut opus mukaasi ja lue sitä kampaajalla tai junamatkalla. Pakaasisi painon kasvamista et edes huomaa. Ohuimman kirjan valitseminen itselle oudolta kirjailijalta on yksi keino …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

- Mistä teiltä löytyy Hamlet? Tiedättehän, se "Ollako vai eikö olla" -kirja. Sehän on filosofinen teos eikö olekin?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---