Kysy apua! Autamme kirjastonkäyttöön liittyvissä asioissa, tiedonhaussa ja e-aineistojen käytössä. Voit kysyä myös lukuvinkkejä. Pääkirjaston osastojen lisäksi sinua palvelevat lähikirjastot ja kirjastoautot eri puolilla kaupunkia. Seinäjoen kaupunginkirjasto kuuluu Eepos-kirjastokimppaan.

Kirjastokortti

Jos haluat ottaa kirjastokortin, sinun on näytettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai ajokortti. Lisäksi sinun täytyy ilmoittaa nimesi ja osoitteesi. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Kortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa.

Voit tulostaa alla olevan korttihakemuksen ja täyttää valmiiksi tullessasi kirjastoon.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Ilman kirjastokorttia et voi lainata. Olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta sekä alle 15-vuotiaan lapsen kortilla lainatusta aineistosta, jos sinut on merkitty lapsen huoltajaksi.

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Uuden kortin saat kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi kuvallisella henkilötodistuksella. Uusi kortti maksaa kolme euroa.

Kun lainaat automaatilta, tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodin saat kirjastosta. Sitä ei anneta tietoturvasyistä puhelimitse tai sähköpostitse. Kaikissa toimipisteissä voit lainata myös virkailijalta. Silloin et tarvitse PIN-koodia.


Laina-ajat

Yleisin laina-aika on neljä viikkoa.
Seuraavien aineistojen laina-aika on kaksi viikkoa
– dvd-levyt ja Blu-ray-levyt
– lautapelit ja konsolipelit
– esimerkiksi joulukirjat tai suositut kirjat, jotka on merkitty erikseen

Voit saada sähköpostiisi muistutuksen lainojen palauttamisesta. Muistutus tulee 1–5 päivää ennen palautuspäivää. Jos lainasi myöhästyvät siksi, että muistutus ei tullut perille sähköpostiisi, sinun on silti maksettava myöhästymismaksut.

Näet lainaamasi teokset ja niiden palautuspäivät kuitista, jonka saat lainauksen jälkeen. Kuitista näet myös jos sinulle on kertynyt esimerkiksi myöhästymismaksuja.

 


Palauttaminen ja myöhästymismaksut

Voit palauttaa Eepos-kirjastosta lainaamasi aineiston mihin tahansa Eepos-kirjastoon.

Jos palautat lainasi myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksun. Maksu on 10 senttiä päivässä yhtä lainaa kohti. Maksu alkaa kertyä kolmantena päivänä palautuspäivän jälkeen. Myöhästymismaksu koskee kaikkia aikuisten aineistoja sekä lasten ja nuorten elokuvia, tv-sarjoja ja konsolipelejä.

Voit pudottaa lainasi palautusluukkuun, kun kirjasto on kiinni. Lainat ovat sinun vastuullasi kunnes kirjaston henkilökunta on palauttanut ne. Henkilökunta palauttaa ne, kun kirjasto on seuraavan kerran auki. Tämä päivämäärä on palautuspäivä. Laskemme myöhästymismaksun tämän päivämäärän mukaan.

Jos muut asiakkaat eivät ole tehneet varauksia lainoihisi, voit jatkaa niiden laina-aikaa puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Laina-aikaa voit jatkaa myös Eepos-verkkokirjastossa. Silloin tarvitset kirjastokortin numeron. Lisäksi tarvitset nelinumeroisen pin-koodin, jota voit käyttää myös lainatessasi. Pin-koodin saat käymällä kirjastossa.

 


Varaukset

Voit varata itsellesi lähes kaikkea kirjaston aineistoa. Poikkeuksena tästä ovat lukion kirjaston aineistot, joita ei voi varata. Kun teet varauksen, voit valita mistä kirjastosta haluat sen noutaa. Kun varaus on noudettavissa, saat siitä ilmoituksen. Ilmoituksesta näet mihin mennessä varaus pitää hakea. Jos et tarvitsekaan varaustasi enää, ilmoita siitä kirjastoon. Kirjasto perii yhden euron maksun, jos et nouda varausta tai ilmoita, että et tarvitse sitä enää.

Seinäjoen kaupunginkirjaston aineistoon tekemistäsi varauksista ei peritä kuljetusmaksua. Jos teet seutuvarauksen muiden Eepos-kirjastojen aineistoon, perimme kahden euron kuljetusmaksun.

Pääkirjastossa voit noutaa varauksesi itse aikuisten kirjasalissa olevista kärryistä. Saapumisilmoituksessa on varausnumero, jonka avulla löydät oman varauksesi.  Lainaa varauksesi automaatilla. Toisen asiakkaan varaamaa teosta ei pysty lainaamaan.


Kuljetukset

Varattua aineistoa kuljetetaan pääkirjaston ja lähikirjastojen välillä kaksi kertaa viikossa. Kirjastoautoista aineistoa kuljetetaan pääkirjastoon arkipäivinä.

Kuljetuspäivät:

maanantai ja torstai: Ylistaron monipalvelukirjasto
tiistai ja perjantai: Peräseinäjoen monipalvelukirjasto
keskiviikko ja perjantai: Nurmon kirjasto

Muissa Eepos-kirjastoissa kuljetukset käyvät 1–2 kertaa viikossa.


Käyttösäännöt

Eepos-kirjastojen käyttösäännöt kokonaisuudessaan, saavutettava, pdf