Musiikkipalvelut

kirjaston piano musiikkipalveluissa

 

Kirjaston musiikkipalvelut tarjoavat seuraavia mahdollisuuksia:

  • Voit lainata äänitteitä, nuotteja, musiikkikursseja, musiikkikirjoja ja -lehtiä, musiikkiaiheisia videotallenteita sekä pääkirjastosta ”yllätyskasseja”, joissa on CD-levyjä ja kirjoja musiikin eri aihepiireistä. Lisätietoa musiikkiaineistoista
  • Voit lainata Rockway-palvelusta kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja. Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, rumpu-, kitara- ja ukulelekursseja.
  • Voit lainata konserttiukuleleja pääkirjasto Apilan musiikkiosastolta. Laina-aika on 2 viikkoa. Ukuleleja ei voi varata etukäteen eikä lainoja voi uusia. Palauta ukulele aina pääkirjasto Apilaan.
  • Voit kuunnella pääkirjasto Apilassa kuulokkeilla CD-levyjä.
  • Voit kuunnella maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla. Käytössäsi ovat suoratoistapalvelut sekä klassiselle musiikille Naxos Music Library että jazz-musiikille NML Jazz. Lue lisää palveluista
  • Voit kysyä neuvoa henkilökunnalta esim. musiikin tiedonhakuun ja aineiston paikantamiseen liittyvissä asioissa. Mistä löytää tuutulaulu, jota lapsena kuuntelit? Entä mistä kaipaamasi nuotit? Musiikkipalveluissa tehdään myös laajempia tiedonhakuja. Musiikkiaineistoa, jota ei omasta kirjastosta löydy, voi tilata kaukolainaksi muista kirjastoista.
  • Voit tutustua vaihtuviin musiikkiaiheisiin näyttelyihin, joiden aineisto on myös lainattavissa. Kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia, myös musiikkikonsertteja. Seuraa ilmoittelua!
  • Voit soittaa Roland-merkkistä digipianoa Apilan musiikkiosaston kuuntelutilassa. Pianoa voit soittaa kuulokkeiden kanssa yksin tai kaksin muita häiritsemättä. Pianonsoittoajan voit halutessasi varata etukäteen. Toiset kuulokkeet saa musiikin neuvontatiskiltä.
  • Voit soittaa ja laulaa yksin tai yhdessä pääkirjaston Pommariksi nimetyssä soittohuoneessa. Lue lisää

Kuuntele, katsele, soita, lainaa, lue ja viihdy musiikkikirjastossa!


Tarvitsetko kuunteluvinkkejä? Lisää musiikkitietoa? Suomen musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta :          

Musiikkikirjastot.fi kokoaa käyttöösi musiikkikirjastojen vinkkejä, tapahtumia ja ajankohtaisia uutisia. Kotisivulta pääsee kätevästi suosittuihin tiedonhakukanaviin, sisältöhin ja muihin verkkopalveluihin. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille ja kirjastojen henkilökunnalle.


Pohjalaiset musiikintekijät

Pohjalaiset musiikintekijät -sivusto on hakemisto pohjalaisista säveltäjistä ja musiikin esittäjistä. Hakemistoon on koottu tietoa eri musiikkilajien esittäjistä ja säveltäjistä Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan maakuntakirjastojen alueelta. Henkilötietojen lisäksi hakemistosta löytyy tiedot musiikintekijöiden julkaisemista (myös omakustanteet) äänitteistä ja nuottijulkaisuista. Sivustoa ei enää päivitetä!