Suomioppi – opiskele suomea kirjastossa

Suomioppi on suomen kielen opiskeluun tarkoitettu palvelu. Suomen kieltä voi tulla opiskelemaan kirjastoon tietokoneen avulla. Pääkirjastossa on tietokoneen lisäksi erilaisia tietokoneohjelmia, joiden avulla voi opiskella suomea. Apuna voi käyttää sanakirjoja ja kielioppikirjoja. Suomioppi-kone sijaitsee Aallon kirjastossa Koivusalon kammarissa.

Internetissä olevia ilmaisia suomen kielen kursseja ja muita aiheeseen liittyviä sivuja voi käyttää missä tahansa: muissa kirjastoissa, suomen kielen kursseilla ja kotona. Suomioppi-palvelua voi käyttää ilman kirjastokorttia.

Suomioppi sopii kaikille suomea opetteleville, niin aloittelijalle kuin jo suomea jonkin verran osaavalle. Palvelu on ilmainen. Oikeassa reunassa olevista linkeistä saat lisätietoa oppimateriaaleista ja pääset internetissä oleviin kielikursseihin.

Opiskelun iloa!


Lisätietoa hankkeesta

Suomioppi-palvelun tarkoituksena on edistää maahanmuuttajien suomen kielen opiskelumahdollisuuksia tietotekniikan keinoin. Palvelu sai alkunsa hankkeesta, joka toteutettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuosina 2010–2011. Hankkeen päätyttyä Suomioppi on jäänyt kirjaston pysyväksi palveluksi.

Hanke toteutettiin yhteistyössä Seinäjoen kaupungin Maahanmuuttajakeskuksen (nyk. Kansainvälisyyskeskus), Seinäjoen Kansalaisopiston ja Sedu Aikuiskoulutuksen kanssa.