Joulukalenterin 15. luukku

Kirjaston elokuvat

Kirjojen, musiikin ja pelien lisäksi voit lainata kirjastosta joulunpyhiksi myös elokuvia. Sieltä löytyy monipuolinen valikoima elokuvia koko perheelle, vanhoista suomalaisista klassikoista uusimpiin Hollywood-leffoihin ja taide-elokuvista romanttisiin komedioihin. Kokoelmassa on elokuvia myös joka puolelta maailmaa, Japanista Brasiliaan. Pääosa elokuvista on dvd-muodossa, mutta myös VHS-kasetteja on edelleen lainattavissa ja blu-ray-kokoelmakin laajentuu pikkuhiljaa.
 
Uusimpia ja suosituimpia dvd-hankintoja saattaa joutua hiukan jonottamaan, mutta varmasti hyllystäkin löytyy aina jotain mielenkiintoista katsottavaa. Kokoelmaan kuuluvat niin viimeksi Oscar-palkitut Black Swan, The Social Network, Inception ja Kuninkaan puhe kuin ehkä vähemmälle huomiolle jääneet, mutta varmasti laadukkaat elokuvat Rabbit Hole ja Winter’s Bone. Hyvää pohjoismaista elokuvaa edustavat esim. tanskalainen parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut Kosto ja mainio norjalainen kauhukomedia Trollhunter/Trollejegeren.
 
Ingmar Bergmanin ja muiden klassikko-ohjaajien, kuten Hitchcockin, Tarkovskin, Truffaut’n ja Fellinin tuotantoa löytyy myös kirjastosta. Perheen isä haluaa ehkä rauhoittua jouluna John Wayne -leffojen parissa, äiti jännittää Johnny Depp -elokuvaa The Tourist, tai koko perhe voi viihtyä The Sound of Musicin äärellä. Uusimpia kotimaisia elokuvahankintoja ovat muun muassa Prinsessa, Sisko tahtoisin jäädä ja Veijarit. 
 
Lapsiakaan ei ole unohdettu. Kaikenikäisille lapsille löytyy katsottavaa Disney-klassikoista uudempiin animaatioihin ja Harry Potterista vaikkapa Peukaloisen retkiin. Eikä teini-ikäistenkään tarvitse lähteä tyhjin käsin pois: Twilight-sarja odottaa lainaajia, ja suositella voi myös Drew Barrymoren kehuttua esikoisohjausta Roller Girl tai tunnetusta tyttöbändistä kertovaa The Runaways-elokuvaa.
 
Tai ehkäpä jouluna onkin hyvä aika tv-sarjaputkelle. Olisiko vuorossa huumoria hillittömän, alkuperäisen The Office-sarjan äärellä, draamaa palkitun Mad Men -sarjan muodossa vai fiilistelyä varsinaisen klassikon, Pennejä taivaasta -sarjan parissa?
 
 
Jarkko Parkkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *