Aino Äijö voitti nuorten luontokuvakilpailun

Aino Äijö voitti kilpailun upealla otoksellaan melontaretkeltä. Tuomariston mukaan kuvasta välittyy oma luontokokemus yhdistettynä harrastukseen. Kuvassa ollaan selvästi matkalla jonnekin ja katsoja voi melkein kuvitella olevansa itse mukana. Palkinto parhaasta kuvasta oli 400 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Antti Holappa, Hanna Kotila, Antero Laasonen ja Tomi Lähdesmäki. Tuomaristo luonnehti kilpailun kuvatarjontaa monipuoliseksi ja raikkaaksi. Jaetulle toiselle sijalle kilpailussa tulivat nimimerkit seinajokiln ja seinajokelaane.

Kilpailuun saattoivat osallistua 12–18-vuotiaat Seinäjoella asuvat nuoret. Kilpailussa haettiin luontokuvia nuorille tärkeistä tai heidän kauniina tai mielenkiintoisina pitämistään luontokohteista. Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto järjesti kilpailun osana Seinäjoen vapaa-aikapalvelujen Suomi 100 -tapahtumakokonaisuutta. Yhteistyökumppaneina olivat Seinäjoen partiolaiset, Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys ja Foto-Forma.