Kansainvälinen viikko Seinäjoen pääkirjastossa

Seinäjoen kaupunginkirjasto, Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseuran Kotiseutu kotoisaksi -hanke, Scandinavian International Film Festival (SCIFF) ja Vesaisten Etelä-Pohjanmaan Piiri ry. järjestävät Kansainvälisen viikon 20.–24.3.2018 Seinäjoen pääkirjastossa. Keskiviikkona 21.3. vietetään kansainvälistä rasisminvastaista päivää. Kaikille avoimen tapahtumaviikon sanoma onkin ”Ei rasismille”.

Tapahtuman avajaispäivänä tiistaina 20.3. järjestettävässä ”Minun Seinäjoki” -paneelikeskustelussa puheenvuoron saavat Seinäjoelle muualta muuttaneet. Jaaksi-salissa pidettävässä tilaisuudessa myös yleisöllä on mahdollisuus esittää teemaan liittyviä kysymyksiä. Paneelin jälkeen on luvassa Vaasan yliopistossa työskentelevän professori Tommi Lehtosen luento kulttuurisista raja-aidoista ja niiden ylittämisestä. Akateemisen tutkimuksen ohella Tommi puhuu myös omasta kokemuksestaan otsikolla ”Perheessä väkeä viideltä mantereelta”. Paneelin ja luennon aikana on Vesaisten järjestämä lapsiparkki.

Keskiviikkona 21.3. klo 14–18 kirjaston Jaaksi-sali täyttyy kansainvälisistä ystävyysseuroista sekä muiden seinäjokelaisten kansainvälisyystoimijoiden esittelypöydistä. Messuhenkisessä tilaisuudessa on kävijöille tarjolla ajankohtaisen tiedon lisäksi myös kahvia ja pullaa. Jos tietoähky yllättää, samaan aikaan messujen kanssa järjestetään non-stop kielikahvila, jossa kävijät voivat vapaasti jutella uusien seinäjokelaisten kanssa tai vaikka kokeilla miltä tuntuisi olla vapaaehtoisena kielikahvilatoiminnassa. Lapset pääsevät illalla kuuntelemaan suomen- ja espanjankielistä satutuokiota.

Keskiviikkoiltana käynnistyy myös Seinäjoen kaupunginkirjaston ja Scandinavian International Film Festivalin (SCIFF) yhteinen elokuvafestivaali. Seinäjoella nyt nähtävää vuoden 2017 ohjelmistoa voisi luonnehtia sanalla kansainvälinen, sillä mukana on elokuvia muun muassa Armeniasta, Aunuksen Karjalasta, Afrikasta, Syyriasta ja Suomesta. Seinäjokelaiselle yleisölle festivaali tarjoaa Hollywoodissa palkittua tarinaa pakolaisuudesta, lähes Oscar-ehdokkaaksi yltäneen tarinan Afrikasta sekä monta uutta näkökulmaa suomalaisestakin elämänmenosta. Keskiviikkona Aallon kirjaston studiossa klo 18 alkavat näytökset jatkuvat torstaina ja perjantaina ja niiden alkamisaika on myös klo 18. Festivaalin päätöspäivänä lauantaina näytökset alkavat klo 15. SCIFF on Helsingissä vuosittain järjestettävä kansainvälinen elokuvafestivaali, jota on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Festivaali on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen kansainvälisestä sisällöstä, sillä jo vuonna 2016 järjestetyssä ensimmäisessä tapahtumassa elokuvia oli mukana kaikkiaan 52 maasta.

Koko viikko huipentuu lauantain perhetapahtumaan, jossa lapsille on luvassa kasvomaalausta, satutuokioita eri kielillä (venäjä, viro, englanti, arabia, thai), Nallen kanssa maailmalle -pehmoseikkailu sekä monikulttuurisia musiikkiesityksiä.

Koko viikon ohjelmaan voi tutustua tapahtumakalenterissa ja Facebookissa .

Lisätietoa tapahtumasta:
Tuomas Männistö, projektikoordinaattori Kotiseutu kotoisaksi -hanke p. 044 231 7299 (paneelikeskustelu ja luento, nalleseikkailu ja SCIFF-festivaali)
Elina Kortesmäki, palvelupäällikkö, Seinäjoen kaupunginkirjasto, p. 06 416 2325 (muut tapahtumat)