Nurmon kirjastossa ja pääkirjastossa vietetään peliviikkoa

Tule pelaamaan kirjastoon tai lahjoita tarpeettomaksi käynyt peli hyväntekeväisyyteen.

Pääkirjastossa voit 10.11. tutustua lautaroolipelaamiseen ja larppaukseen. Etelä-Pohjanmaan Flipperi Klubi ry tuo pelipäivään mukanaan kokeiltavaksi kaksi flipperiä ja SJK eSports peluuttaa NHL- sekä FIFA-pelejä. Voit myös osallistua Kimble-turnaukseen. Mukana tapahtumaa järjestämässä SJK eSports, Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry., Seinäjoen kaupunginkirjasto ja Etelä-Pohjanmaan Flipperi Klubi ry. Katso pääkirjasto pelipäivän tarkka ohjelma

Nurmon kirjaston pelipäivä 9.11. on suunnattu nuorille. Kirjastossa voi pelata erilaisia pelejä ja osallistua turnaukseen, jonka palkintona on pitsalahjakortti. Katso Nurmon pelipäivän tarkempi ohjelma

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Onko sinulla siistejä, pelikuntoisia ja itsellesi tarpeettomia lautapelejä, pelikonsoleita tai konsolipelejä?

Peliviikon aikana (5.–11.11.2018) voit lahjoittaa pelatut ja pelaamattomat pelit ja hyllyssä pölyttyvät pelilaitteet hyvään tarkoitukseen. Kaikki lahjoitukset toimitetaan vähävaraisille tai äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Keräyksen järjestävät Peliviikko ja Hope ry. Seinäjoen keräyspisteenä toimii pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14.

Lahjoitusten tulee olla siistejä ja pelikuntoisia. Tarkista, että lauta- ja korttipeleissä on kaikki osat tallella. Poista mahdolliset pelitilit ja tyhjennä konsoleiden kovalevyt tai muistit. Varmista, että konsolipelin kotelossa on oikea levy. Älä lahjoita ainoastaan aikuisille tarkoitettuja pelejä (PEGI 18).

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja.