Osallistu lukuhaasteeseen

Vuoden 2020 lukuhaasteessa lähdetään aikamatkalle

Minkälaista oli elää keskiajalla? Miltä tuntui lähteä siirtolaiseksi 1920-luvun Suomesta? Millaista olisi ollut kokea Woodstock tai Suomen itsenäistyminen? Vuoden 2020 lukuhaasteen mukana pääset matkalle historiaan. Voit kokea sellaisiakin asioita, joista on mukavampi lukea kirjasta, kuin olla itse paikalla.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhden haastekohdan saat suoritettua lukemalla esimerkiksi 1960-luvulla kirjoitetun tai sille ajalle sijoittuvan teoksen. Tiettyihin vuosiin sijoittuvien haastekohtien lisäksi voit lukea esimerkiksi kirjan, joka sijoittuu opiskeluaikaan, talveen tai lama-aikaan. Samasta kirjasta saat aina yhden merkinnän haastevihkoon.

Lukuaikaa on koko vuosi 2020. Haastevihkoja saat kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit myös tulostaa haastevihkon itse. Täyden vihkon 7.1.2021 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Jos haluat säilyttää vihkon itselläsi, voit palauttaa siitä kirjastoon myös kopion tai skannata sen ja lähettää osoitteeseen hanna.kotila(at)seinajoki.fi.

Entiseen tapaan haasteella pyritään lisäämään myös yhteisöllisyyttä. Niinpä haasteesta jutellaan Facebookissa kaupunginkirjaston lukuhaasteryhmässä. Kirjasto jakaa siellä lukuvinkkejä eri haastekohtiin sopivista kirjoista. Osallistujat voivat kertoa muuallakin somessa urakan edistymisestä ja antaa vinkkejä muille hashtagilla #lukuhaaste_sjkkirjasto. Haastekohtiin sopivia kirjoja pidetään esillä pääkirjastossa vaihtuvassa kirjanäyttelyssä. Vinkkejä voit katsoa myös Eepos-verkkokirjastoon tallennetuilta listoilta.

Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa kaikkia kiinnostuneita matkustamaan ajassa kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla.
Tervetuloa mukaan!