Ajankohtaista Ylistaron kirjastossa

Katso Ylistaron kirjaston ajankohtaiset tapahtumat ”tapahtumat ja näyttelyt” -sivulta!

KESÄN LUKUKAMPANJAT LAPSILLE JA NUORILLE 31.8. SAAKKA

Kesän hauskassa kirjastopässi -kampanjassa arvotaan pääpalkintona HopLop-lippu sekä muita kivoja palkintoja. Lapset saavat kirjastosta oman lukupässin. Lukupässin arpalipukkeeseen kirjataan kolme luettua tai kuunneltua kirjaa sekä omat tiedot. Itse lukupässin saa värittää ja leikata paperista irti. Arpalipuke palautetaan kirjastoon ja lukupässin saa tuoda kirjaston kesälaitumelle. Pässejä voi kerätä kesän aikana niin monta kuin ehtii.

Nuorille suunnatussa Library Lover -haasteessa luetaan kirjoja ja täytetään kirjastosta saatavaa tehtävävihkoa. Eri tehtävien jälkeen saa kirjastosta lunastaa kivan palkinnon: tatuoinnin, kangaskassin tai muistivihon. Kaikkien tehtäviä tehneiden kesken arvotaan lisäksi elokuvalippu.

EEPOS-KIRJASTOJEN MAKSUJA VOI MAKSAA NYT VERKOSSA

Eepos-kirjastot ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa. Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

MONIPUOLISIA E-PALVELUJA SAATAVILLA!

EPRESS- JA EMAGZ-VERKKOLEHTIPALVELUT KIRJASTOSSA

Kirjaston koneilla pystyy lukemaan erilaisia verkkolehtiä. Epress-valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja EMagz-valikoimassa 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Palvelut toimivat kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista. Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa. Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole). Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu vielä rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista. Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

Ylistaron monipalvelukirjastoa voit käyttää myös omatoimisesti

• Ylistaron kirjaston asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen omatoimikirjaston käyttöön.
  • saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä aktivoimassa nelilukuinen tunnusluku ja allekirjoittamassa sopimus Ylistaron monipalvelukirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana.
  • kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.

Omatoimiaika kirjastossa
ma–to klo 7–12 ja klo 19–21
pe klo 7–10 ja 17–21
la–su ja juhlapyhinä klo 7–21