Ajankohtaista Ylistaron kirjastossa

Katso Ylistaron kirjaston ajankohtaiset tapahtumat ”tapahtumat ja näyttelyt” -sivulta!

Ajankohtaiset toiminnot ja rajoitukset

Noudatamme Koronanyrkin suosituksia.

Yleisötilaisuuksissa, yhteisissä kokoontumisissa ja julkisten tilojen käytössä on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Paikalle tullaan vain terveenä, kasvomaskin käyttöä suositellaan ja järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet sekä hygieniataso.

Nyrkki suosittelee noudattamaan THL:n kiihtymisvaiheen kasvomaskin käyttösuositusta. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina julkisissa sisätiloissa kuten kirjastoissa ja yleisötilaisuuksissa.

Tästä nyrkin suosituksiin https://www.epshp.fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista/alueellisen_yhteistyoryhma_nyrkin_suositukset

Voit myös varata aineistopaketteja kirjastosta, joko soittamalla tai lähettämällä s-postia (p. 06 416 7250 tai ylistaro.monipalvelukirjasto(a)seinajoki.fi ) tai täyttämällä aineistopaketin tilauslomakkeen sivuillamme https://kirjasto.seinajoki.fi/asiointi/ota-yhteytta/. Asiakas voi nyt siis saada haluamaansa aineistoa valmiina pakettina ja lainattuna ja tulla vain sitten noutamaan paketin kirjastosta.

Digiapua kirjastosta

Kaipaatko neuvoja tietokoneen käyttämiseen? Digineuvoja auttaa sinua maksutta. Digineuvoja tavattavissa Ylistaron kirjastossa tiistaisin klo 12-15.

Digineuvoja Janne Kuusisaaren tavoittaa p. 050 3222 964, janne.kuusisaari@seinajoki.fi

Digiapu on kesätauolla 24.6.- 1.8.

Kaupungin kasvomaskijakelu vähävaraisille perjantaisin klo 10-17

Eepos-kirjastojen maksuja voi maksaa verkossa

Eepos-kirjastot ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa.

Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.

Verkkomaksamista varten asiakastiedoissa täytyy olla sähköpostiosoite.

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

Epress- ja Emagz -verkkolehtipalvelut kirjastossa

Kirjaston koneilla pystyy lukemaan erilaisia verkkolehtiä.

Epress-valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja EMagz-valikoimassa 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Palvelut toimivat kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista.

Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa.

Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole).

Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista.

Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

Ylistaron monipalvelukirjastoa voit käyttää myös omatoimisesti

• Ylistaron kirjaston asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen omatoimikirjaston käyttöön.
  • saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä aktivoimassa nelilukuinen tunnusluku ja allekirjoittamassa sopimus Ylistaron monipalvelukirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana.
  • kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.

Omatoimiaika kirjastossa:

• ma–to kello 7–12 ja klo 19–21
  • pe kello 7–10 ja 17–21
  • la–su ja juhlapyhinä kello 7–21
  • arkipyhien aattoina kello 7–12 ja 16-21

Monipalvelukirjaston aukioloajat (henkilökunta paikalla):

• ma–to kello 12–19
  • pe kello 10–17
  • arkipyhien aattoina kello 12–16

Taidenäyttely- ja kokoustilojen varaukset

Taidenäyttelytilojen varaukset vastaava kirjastonhoitaja  p. 050 4079818 tai Ylistaron monipalvelukirjasto, p. 06 416 7250, ylistaro.monipalvelukirjasto(at)seinajoki.fi

Kokoustilojen varaukset Ylistaron monipalvelukirjasto, p. 06 416 7250, ylistaro.monipalvelukirjasto(at)seinajoki.fi