Ajankohtaista Ylistaron kirjastossa

Katso Ylistaron kirjaston ajankohtaiset tapahtumat ”tapahtumat ja näyttelyt” -sivulta!

Ajankohtaiset toiminnot ja rajoitukset 1.4.-30.4.2021 saakka

Noudatamme Koronanyrkin suosituksia. Palvelut ovat rajoitetut ja asioinnin tulee olla lyhytaikaista. Kehotamme käyttämään kirjastossa kasvomaskia ja huomioimaan turvavälit. Kokoustilojen varaukset max 10 hengelle.

• Kirjastossa voi asioida vain lyhyesti lainaus- tai Kela-asioissa
  • Lehtilukusali on avoinna rajoitetuin lukupaikoin
  • Tietokoneita voi käyttää max 1 tunti
  • Näyttelytilat ovat avoinna
  • Tapahtumat (20 hengen rajoituksin)
  • Ryhmien lainauskäynnit sallittu

Voit myös varata aineistopaketteja kirjastosta, joko soittamalla tai lähettämällä s-postia (p. 06 416 7250 tai ylistaro.monipalvelukirjasto(a)seinajoki.fi ) tai täyttämällä aineistopaketin tilauslomakkeen sivuillamme https://kirjasto.seinajoki.fi/asiointi/ota-yhteytta/. Asiakas voi nyt siis saada haluamaansa aineistoa valmiina pakettina ja lainattuna ja tulla vain sitten noutamaan paketin kirjastosta.

Näyttelyt ja tapahtumat huhtikuulla 2021

”Kevättä rinnassa” Tarja Rinnan naivistinen taidenäyttely 1.-30.4. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kirjastokerho 2-4-luokkalaisille perjantaisin klo 12.30-13.30

Retro Game Day ti 20.4. klo 17-20. Huom! 20 henkilön rajoitus, maskit ja turvavälit.

Novellikoukku to 22.4. klo 17.30 – 19.00.

Digiapua kirjastosta

Kaipaatko neuvoja tietokoneen käyttämiseen? Digineuvoja auttaa sinua maksutta. Digineuvoja tavattavissa Ylistaron kirjastossa tiistaisin klo 12-15.

Digineuvoja Janne Kuusisaaren tavoittaa p. 050 3222 964, janne.kuusisaari@seinajoki.fi

Kaupungin kasvomaskijakelu vähävaraisille perjantaisin klo 10-17

Eepos-kirjastojen maksuja voi maksaa verkossa

Eepos-kirjastot ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa.

Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.

Verkkomaksamista varten asiakastiedoissa täytyy olla sähköpostiosoite.

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

Epress- ja Emagz -verkkolehtipalvelut kirjastossa

Kirjaston koneilla pystyy lukemaan erilaisia verkkolehtiä.

Epress-valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja EMagz-valikoimassa 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Palvelut toimivat kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista.

Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa.

Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole).

Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista.

Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

Ylistaron monipalvelukirjastoa voit käyttää myös omatoimisesti

• Ylistaron kirjaston asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen omatoimikirjaston käyttöön.
  • saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä aktivoimassa nelilukuinen tunnusluku ja allekirjoittamassa sopimus Ylistaron monipalvelukirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana.
  • kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.

Omatoimiaika kirjastossa:

• ma–to kello 7–12 ja klo 19–21
  • pe kello 7–10 ja 17–21
  • la–su ja juhlapyhinä kello 7–21
  • arkipyhien aattoina kello 7–12 ja 16-21

Monipalvelukirjaston aukioloajat (henkilökunta paikalla):

• ma–to kello 12–19
  • pe kello 10–17
  • arkipyhien aattoina kello 12–16

Taidenäyttely- ja kokoustilojen varaukset

Taidenäyttelytilojen varaukset vastaava kirjastonhoitaja Pirjo Humalainen p. 050 4079818,  pirjo.humalainen(at)seinajoki.fi

Kokoustilojen varaukset Ylistaron monipalvelukirjasto, p. 06 416 7250, ylistaro.monipalvelukirjasto(at)seinajoki.fi