Ajankohtaista Ylistaron kirjastossa

Katso Ylistaron kirjaston ajankohtaiset tapahtumat ”tapahtumat ja näyttelyt” -sivulta!

Monipalvelukirjasto palasi normaalitoimintaan 1.6. Myös omatoimiaika on käytössä 1.6. alkaen

Palveluissa voi olla rajoituksia 1.6. alkaen. Esimerkiksi lehtilukusalin tuoleja vähennetään, kokoustilojen henkilömäärää rajoitetaan, henkilökohtaisia opastustilanteita lähikontaktissa vältetään, kaikki asiakastietokoneet eivät ole käytössä ja wc ei ole viikonlopun omatoimiaikana käytössä.

Hygieniasta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava. Sairaana ei saa tulla kirjastoon.

Riskiryhmään kuuluva voi ottaa yhteyttä kirjastoon puhelimitse (p. 06 416 7250) tai sähköpostilla (ylistaro.monipalvelukirjasto(a)seinajoki.fi) ja sopia asiointiajan. Omana asiointiaikana riskiryhmäläinen voi tulla kirjastoon sisälle tai hänelle voidaan toimittaa ovelle valmiiksi kerätty kirjakassi.

EEPOS-KIRJASTOJEN MAKSUJA VOI MAKSAA NYT VERKOSSA

Eepos-kirjastot ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa.

Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole.

Verkkomaksamista varten asiakastiedoissa täytyy olla sähköpostiosoite.

Eepos-verkkokirjastoon kirjaudutaan omalla kirjastokortin tunnuksella sekä salasanalla, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole.

EPRESS- JA EMAGZ-VERKKOLEHTIPALVELUT KIRJASTOSSA

Kirjaston koneilla pystyy lukemaan erilaisia verkkolehtiä.

Epress-valikoimassa on yli 200 sanomalehteä (mm. Pohjankyrö) ja EMagz-valikoimassa 27 aikakauslehteä. Niiden uusin numero sekä edellisiä vuosikertoja on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Palvelut toimivat kirjaston asiakastietokoneilla osoitteissa www.emagz.fi ja www.epress.fi

Rockaway -e-palvelu musiikin soiton opettelemiseen!

Rockaway -palvelun avulla voi opetella musiikin soittamista.

Palvelusta löytyy suomalaisia opetusvideoita kurssien/oppituntien muodossa.

Asiakkaat voivat lainata kurssin itselleen ja opetella omaa haluamaansa tahtia.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla (jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole).

Ensimmäisellä lainauskerralla asiakas joutuu rekisteröitymään Rockway-palveluun. Tämän jälkeen kurssien lainaaminen on täysin ilmaista.

Palvelu löytyy osoitteesta: http://kirjastot.rockway.fi/eepos/

Ylistaron monipalvelukirjastoa voit käyttää myös omatoimisesti

• Ylistaron kirjaston asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen omatoimikirjaston käyttöön.
  • saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa sinun on käytävä aktivoimassa nelilukuinen tunnusluku ja allekirjoittamassa sopimus Ylistaron monipalvelukirjastossa. Alle 15-vuotiaan kohdalla huoltajan tulee olla sopimusta tehtäessä mukana.
  • kirjaston henkilökunta neuvoo ja opastaa automaattien ja palvelujen käytössä.

Omatoimiaika kirjastossa:

• ma–to kello 7–12 ja klo 19–21
  • pe kello 7–10 ja 17–21
  • la–su ja juhlapyhinä kello 7–21
  • arkipyhien aattoina kello 7–12 ja 16-21

Monipalvelukirjaston aukioloajat (henkilökunta paikalla):

• ma–to kello 12–19
  • pe kello 10–17
  • arkipyhien aattoina kello 12–16

Taidenäyttely- ja kokoustilojen varaukset

Taidenäyttelytilojen varaukset kirjastonjohtaja Mia Penttala-Salli  p. 044 754 1780, 06 416 7251,  mia.penttala-salli(at)seinajoki.fi

Kokoustilojen varaukset Ylistaron monipalvelukirjasto, p. 06 416 7250, ylistaro.monipalvelukirjasto(at)seinajoki.fi