Kokoelmat

Seinäjoen kaupunginkirjaston kokoelma koostuu yli 400 000 teoksesta. Kirjojen lisäksi kokoelmassa on musiikkiaineistoja, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, valokuvia, e-aineistoja, kielikursseja ja erityisryhmien aineistoja. Fyysisten aineistojen lisäksi kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön elektronisia palveluja, joissa voi lukea lehtiä, kuunnella musiikkia, lainata kirjoja tai etsiä tietoa jostain aiheesta.

Kirjastolle on laadittu kokoelmapolitiikka, joka kuvaa kokoelmia, aineiston valintaa, varastointia ja poistamista. Lisäksi se antaa tietoa kirjaston kokoelmista ja niihin liittyvistä periaatteista asiakkaille, sidosryhmille ja päättäjille. Uutuuksia voi tutkia lukemalla uutuusluetteloja. Hankintatoiveita kirjastolle voi myös esittää.

Kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin aiheen mukaan numeroituihin luokkiin. Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, voit tarkistaa luokan numeron Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmästä. Hyllyssä aineisto on yleensä tekijän sukunimen mukaan aakkostettuna. Jos kirjalla on toimittaja tai enemmän kuin kolme tekijää, se on hyllyssä kirjan nimen mukaan.

Tietopalvelua ja lukuvinkkejä

Kirjaston henkilökunta etsii asiakkaalle tietoa ja opastaa asiakkaita tiedon itsenäisessä etsimisessä. Tiedonhakua opetetaan ryhmille. Kirjaston henkilökunta tekee asiakkaan toimeksiannosta myös laajempia maksuttomia tiedonhakuja kirja- ja artikkelitietokannoista sekä Internetistä. Voit täyttää tiedonhakulomakkeen kirjastossa tai lähettää kysymyksen Kysy kirjastonhoitajalta -etätietopalveluun.

Kirjaston henkilökunnalta voi kysyä myös lukuvinkkejä. Hyllyjen välissä tapahtuvan neuvonnan lisäksi kirjastolaisia voi pyytää vinkkaamaan erilaisille ryhmille. Pääkirjastossa kokoontuu aikuisten kirjavinkkipiiri, jonne voi myös tulla kuulemaan vinkkejä hyvistä kirjoista. Kirjaston Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogissa julkaistaan kuukausittain kirjavinkkejä ja siellä ilmestyvät myös pääkirjaston sunnuntaivieraiden suositukset. Kannattaa tutustua myös Kirjasampo.fi-palveluun, josta löytyy paljon lukuvinkkejä sekä tietoa kirjailijoista ja kirjallisuudesta.