Kokoelmat

Seinäjoen kaupunginkirjaston kokoelma koostuu yli 440 000 teoksesta. Kirjojen lisäksi voit lainata musiikkiaineistoja, elokuvia, tv-sarjoja, äänikirjoja, lehtiä, pelejä ja erityisryhmien aineistoja, kuten selkokirjoja. Fyysisten aineistojen lisäksi kirjasto on hankkinut elektronisia palveluja, joissa voit lukea lehtiä tai kirjoja ja kuunnella musiikkia tai äänikirjoja. Voit myös lainata musiikin verkkokursseja. Kirjastolle on laadittu kokoelmapolitiikka, joka kuvaa kokoelmia, aineiston valintaa, varastointia ja poistamista. 

Uutuuksia voit tutkia lukemalla uutuusluetteloita tai tekemällä uutuushakuja Eepos-verkkokirjastossa. Voit esittää kirjastolle myös hankintatoiveita.

Kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin aiheen mukaan numeroituihin luokkiin. Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, voit tarkistaa luokan numeron Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmästä.

Hyllyssä aineisto on yleensä tekijän sukunimen mukaan aakkostettuna. Jos kirjalla on toimittaja tai enemmän kuin kolme tekijää, se on hyllyssä kirjan nimen mukaan.

Tietopalvelua ja lukuvinkkejä

Kirjaston henkilökunta etsii sinulle tietoa ja opastaa tiedon itsenäisessä etsimisessä.

Tiedonhakua opetetaan ryhmille. Kirjaston henkilökunta tekee asiakkaan toimeksiannosta myös laajempia maksuttomia tiedonhakuja kirja- ja artikkelitietokannoista sekä Internetistä. Voit täyttää tiedonhakulomakkeen kirjastossa tai lähettää kysymyksen Kysy kirjastonhoitajalta -etätietopalveluun.

Kirjaston henkilökunnalta voit kysyä lukuvinkkejä. Hyllyjen välissä tapahtuvan neuvonnan lisäksi kirjastolaisia voi pyytää vinkkaamaan erilaisille ryhmille.

Pääkirjastossa kokoontuu aikuisten kirjavinkkipiiri, jonne voit tulla kuulemaan vinkkejä hyvistä kirjoista. Kirjaston Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogiin on koottu kirjavinkkejä ja siellä ilmestyvät myös pääkirjaston sunnuntaivieraiden suositukset. Jos tuntuu, että et löydä mitään kiinnostavaa luettavaa, niin apua voi saada myös Lukuneuvojalta.

Kannattaa tutustua lisäksi Kirjasampo.fi-palveluun, josta löytyy paljon lukuvinkkejä sekä tietoa kirjailijoista ja kirjallisuudesta.