Musiikkiaineistot

Pääkirjasto Apilan alakerta ja musiikkiosaston hyllyt.

Monipuoliset musiikkikokoelmat

Seinäjoen kirjastojen musiikkikokoelmiin kuuluu kuunneltavaa, soitettavaa, laulettavaa, katseltavaa ja luettavaa aineistoa.

Pääkirjaston musiikkiosastolla, joka sijaitsee Apilan alakerrassa, on monipuolinen kokoelma musiikkiäänitteitä ja -tallenteita sekä nuotteja, musiikkikirjoja ja –lehtiä.

Pääkirjaston lastenäänitteet löytyvät lastenosastolta. Myös muissa toimipisteissä voi lainata musiikkiaineistoja.

Katso lisätietoa Musiikkipalvelut-sivulta.

CD-levyt, LP-levyt ja kasetit

Kirjastossa on monipuolinen kokoelma kuunneltavaa musiikkia humpasta heviin ja klassisesta kansanmusiikkiin. Suurin osa äänitteistä on CD-levyjä, mutta myös kasetteja ja LP-levyjä on vielä saatavana.

Kokoelmista löytyy mm. poppia ja rockia, taidemusiikkia, bluesia, jazzia, kansanmusiikkia meiltä ja muualta, elokuvamusiikkia, iskelmiä sekä lastenmusiikkia.

Voit tehdä vaikkapa musiikkimatkan maailman ympäri, tanssia tangon tahtiin, nukahtaa valaanlauluun tai löytää ne levyt, joita ei Spotifyssa ole.

Nuotit ja partituurit

Kirjastosta löytyy nuotteja ja partituureja sekä laulamiseen että eri soittimille ja kokoonpanoille sovitettuina.

Voit lainata mm. soiton- ja laulunoppaita alkeista vaativampaan tasoon, laulukirjoja, lastenmusiikkia, hittikokoelmia sekä säveltäjien, artistien ja bändien nuottikokoelmia ym.

Osassa nuoteista on mukana säestys-CD tai koodi, jonka avulla kappaleiden esitykset ja taustat ovat kuultavissa Internetissä.

Halusitpa oppia soittamaan ukulelea tai esim. Für Elisen pianolla, laulamaan popdiivojen tyyliin, jammaamaan jazzia saksofonilla tai kajauttamaan kuoron kanssa serenadin, niin suuntaa kirjaston nuottikokoelmien pariin.

DVD-levyt ja Blu-ray-levyt

Kirjastoon hankitaan musiikkivideoita ja –dokumentteja, konserttitaltiointeja sekä karaokelevyjä ja soitonopetusvideoita.

Jos haluat vaikkapa metallikitaristi Alexi Laihon oppilaaksi tai eläytyä oopperoiden maailmaan, niin hae katseltavaa ja kuunneltavaa kirjaston musiikkiaiheisista DVD- ja Blu-ray-hyllyistä.

Musiikkikirjat ja lehdet

Kirjastosta voi lainata muusikoiden ja säveltäjien elämäkertoja sekä musiikin teoriaa, tyylejä, historiaa ja soittimia käsittelevää kirjallisuutta. Lisäksi kirjastosta löytyy musiikin oppikirjoja ja musiikkialan hakuteoksia.

Kirjastossa voi myös lukea ja lainata sekä suomen- että englanninkielisiä musiikkilehtiä kuten Gramophone, Hifimaailma, Rolling Stone, Rondo ja Soundi.  Kaikki musiikkilehdet ovat lainattavissa lukuun ottamatta uusinta numeroa. Katso pääkirjastoon tulevat musiikkilehdet.

E-musiikki

Voit kuunnella suoratoistona maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla.

Käytössäsi on Naxos Music Library, joka sisältää yli kaksi miljoonaa kappaletta lähinnä klassista musiikkia sekä jazzin online-kuuntelupalvelu Naxos Music Library Jazz, josta tällä hetkellä löytyy
yli 190 000 kappaletta.

Molempiin kuuntelupalveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Kuuntelupalvelut ovat käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla (Android- ja iOS-laitteet). Lue lisää Naxos Music Library -kuuntelupalvelujen käytöstä.

Musiikin verkkokurssit

Rockway-palvelusta voit lainata kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja.

Käyttöön tarvitaan tietokone/tabletti, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi myös varata.

Kurssiaineistoon kuuluu videoita, tulostettavaa oheismateriaalia ja mahdollisuus nauhoittaa omaa soittoa ja verrata sitä opettajan soittoon.

Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, basso- ja kitarakursseja.