Tervetuloa kirjastoon!

Kirjaston hyllyt ja laarit ovat täynnä kutkuttavia satuja ja kertomuksia. Täältä löydät tarinoita prinsessoista ja hirviöistä, tietoa avaruudesta ja kaloista sekä ohjeita askarteluun, nikkarointiin ja kasvomaalausten tekemiseen. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy esimerkiksi musiikkia, lautapelejä, konsolipelejä ja elokuvia.

Kirjastoon voit tulla viettämään aikaa yksin ja yhdessä. Täällä voit lukea ja katsella kirjoja, selailla sarjakuvia ja lehtiä, pelata pelikonsolilla tai lautapeliä, soittaa pianoa tai viettää aikaa Pommarissa, etsiä tietoa internetistä, tutustua taidenäyttelyyn, osallistua satutuokiolle, elokuvanäytökseen ja muihin tapahtumiin.

Kirjastoon saa tulla kuka vain, täällä on jokaiselle jotakin. Aina voit kysyä apua henkilökunnalta!

Tämän sivun linkeistä voit lukea lisää lasten tapahtumista ja muista kirjastopalveluista.

Nähdään pian!

(P.S. Huomasitko jo sivun alareunasta kirjavinkin? Vinkki vaihtuu joka kuukausi, kannattaa käydä katsomassa!)

 

Satupiknik Apilan pihallaPääkirjasto Apilan Piilomaa

 

Maaliskuun kirjavinkki

Lehtinen, Emilia:
Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille
Kuvitus: Laura Valojärvi

Tämä kirja kertoo kaiken lohikäärmeistä. Kirja alkaa lohikäärmeen kasvattamisesta, siitä että istutetaan siemen maahan. Lohikäärmeet kasvavat sen voimalla, millaisista asioista ajattelet lohikäärmeen pitävän. Jos ajattelet nättejä ja kauniita asioita, tulee siemenestä kukka (pöh). Jos taas ajattelet rumia ja haisevia juttuja, kuten limaa, hirmumyrskyjä tai märkivää haavaa tulee lohikäärmeestä ilkeä lohikäärme. Lopulta purkista kurkistaa lohikäärmeen pää.

Kirjassa kerrotaan elämästä lohikäärmeiden kanssa, iloisista hetkistä, kummallisista jutuista ja erilaisista lohikäärmeistä: monipäisistä, laiskoista, valtavista, nuorista…

Mutta minne menevät vanhat lohikäärmeet? 
Ja miten toimia jos joutuu lohikäärmeen mahaan?

Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille
Ihan koska tahansa.
Toistan: Ihan koska tahansa
lohikäärme voi haluta täyttää mahansa.

Jos näkyvissä ei ole muuta
kuin sinä ja esim. luuta
arvaa kumman se kahmaisee
ja suuhunsa ahmaisee?