Tervetuloa kirjastoon!

Kirjaston hyllyt ja laarit ovat täynnä kutkuttavia satuja ja kertomuksia. Täältä löydät tarinoita prinsessoista ja hirviöistä, tietoa avaruudesta ja kaloista sekä ohjeita askarteluun, nikkarointiin ja kasvomaalausten tekemiseen. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy esimerkiksi musiikkia, lautapelejä, konsolipelejä ja elokuvia.

Kirjastoon voit tulla viettämään aikaa yksin ja yhdessä. Täällä voit lukea ja katsella kirjoja, selailla sarjakuvia ja lehtiä, pelata pelikonsolilla tai lautapeliä, soittaa pianoa tai viettää aikaa Pommarissa, etsiä tietoa internetistä, tutustua taidenäyttelyyn, osallistua satutuokiolle, elokuvanäytökseen ja muihin tapahtumiin.

Kirjastoon saa tulla kuka vain, täällä on jokaiselle jotakin. Aina voit kysyä apua henkilökunnalta!

Tämän sivun linkeistä voit lukea lisää lasten tapahtumista ja muista kirjastopalveluista.

Nähdään pian!

(P.S. Huomasitko jo sivun alareunasta kirjavinkin? Vinkki vaihtuu säännöllisesti, kannattaa käydä katsomassa!)

 

Satupiknik Apilan pihallaPääkirjasto Apilan Piilomaa

 

Kesän kirjavinkki

Levola, Kari:
Kissan koti

Kirjan päähenkilö on kissa nimeltä Kaarle XXIV eli Kaarle eli Kalle. Kalle on asustanut vanhassa talossa vanhan isännän kanssa, mutta nyt isäntä on viety pois.

Hän oli liian vanha asumaan kahdestaan kissan kanssa talossaan. Kalle jää talon ullakolle. Onneksi ullakolla on kissanruokaa ja vettä. Ovessa on kissanluukku, josta Kalle pääsee ulos. Ullakolla voi myös katsella unia Jupiterista.

Eräänä päivänä taloon muuttaa uusi perhe ja perheen mukana tyttö Ulla. Ullasta tulee Kallen hyvä kaveri. Ulla osaa jopa puhua kissojen kieltä! Ullan vanhat ystävät ovat jääneet vanhan kodin naapurustoon, mutta Kalle pitää seuraa Ullalle. Yhdessä he leikkivät kuninkaallisia ja kirmaavat kesäisessä puutarhassa. Yhdessä he myös näkevät unia Jupiterista.

Kallekin tosin alkaa olla ja vanha ja öiset matkat Jupiteriin alkavat vetää enemmän ja enemmän puoleensa. Yhtenä iltana kissa hyvästelee tytön ja lähtee ulos yöhön kohti Jupiteria. Kirjassa onkin aika surullinen loppu.