Nuorille pääkirjastossa

Nuorten kokoelmassa on kaunokirjallisuutta, sarjakuvia, mangoja, lehtiä, äänikirjoja, DVD-elokuvia, digitaalisia pelejä ja lautapelejä.

Nuorten lehdet ovat Aalto-kirjaston alakerrassa samoin kuin nuorten sarjakuvat ja mangat. Lehtien vanhemmat numerot ovat omissa koteloissaan lehtivarastossa tai lehtihyllyn läheisyydessä.

Nuorten ja nuorten aikuisten kaunokirjallisuus löytyy musiikki ja nuoret -osaston takaseinältä. Fantasiakirjat ja vieraskieliset nuortenkirjat on sijoitettu alakerran pitkän, Aaltoon johtavan käytävän hyllyihin lukukoloja vastapäätä.

Aalto-kirjastossa on lisää pohjoismaisten kirjailijoiden kirjoittamia nuorten ja nuorten aikuisten kirjoja.

Tietokirjoja erikseen nuorille on vain vähän, lähinnä yleistietoa ja sanakirjoja koulutehtävien avuksi. Aikuisten tietokirjakokoelma on laaja ja kaikkien käytettävissä.

Helppolukuisia kirjoja löytyy hyllystä myös nuorille.

Pääkirjastossa voit musisoida yhdessä kavereiden kanssa. Aallon kirjastossa olevan soittohuoneen varustuksena on elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja sekä äänentoisto. Soittohuoneessa järjestetään mm. lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto Louhimon kanssa yhteistyössä bändityöpajoja. Jos hallitsee soittamisen alkeet, voi Pommariin tulla myös itsenäisesti soittamaan.
Lue lisää Pommarista