Nuorille pääkirjastossa

Nuorten kokoelmat

Nuorten kokoelmassa on kaunokirjallisuutta, sarjakuvia, mangoja, lehtiä, äänikirjoja, DVD-elokuvia, digitaalisia pelejä ja lautapelejä.

Nuorten lehdet ovat Aalto-kirjaston alakerrassa samoin kuin nuorten sarjakuvat ja mangat. Lehtien vanhemmat numerot ovat omissa koteloissaan lehtivarastossa tai lehtihyllyn läheisyydessä.

Nuorten ja nuorten aikuisten kaunokirjallisuus löytyy musiikki ja nuoret -osaston takaseinältä. Fantasiakirjat ja vieraskieliset nuortenkirjat on sijoitettu alakerran pitkän, Aaltoon johtavan käytävän hyllyihin lukukoloja vastapäätä.

Aalto-kirjastossa on lisää pohjoismaisten kirjailijoiden kirjoittamia nuorten ja nuorten aikuisten kirjoja.

Tietokirjoja erikseen nuorille on vain vähän, lähinnä yleistietoa ja sanakirjoja koulutehtävien avuksi. Aikuisten tietokirjakokoelma on laaja ja kaikkien käytettävissä.

Helppolukuisia kirjoja löytyy hyllystä myös nuorille.

Pommarin eli soittohuoneen palvelut nuorille

Pääkirjastossa voit musisoida yhdessä kavereiden kanssa. Aallon kirjastossa olevan soittohuoneen varustuksena on elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja sekä äänentoisto.

Soittohuoneessa järjestetään mm. lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto Louhimon kanssa yhteistyössä bändityöpajoja.

Jos hallitset soittamisen alkeet, voit  tulla Pommariin myös itsenäisesti soittamaan.

Lue lisää Pommarista

Nuorten tila Kupla

Nuorten tila Kuplan sohvanurkkaus.

Seinäjoen pääkirjaston nuorten tila Kupla sijaitsee Aallon kirjaston alakerrassa.

Kupla tarjoaa päihteettömän ja ilmaisen vapaa-ajanviettopaikan, jossa voit vaikka hengailla kavereiden kanssa, pelailla erilaisia pelejä, lukea tai kuunnella musiikkia. Tila on kaikenikäisten asiakkaiden vapaassa käytössä, mutta suunnattu pääasiassa 5.–9.-luokkalaisille nuorille.

Kuplassa on arki-iltaisin aina aikuinen läsnä, joka on mukana niin iloissa kuin murheissakin tai apuna vaikka kotitehtävissä. Kuplan aikuisina on sekä nuoriso-ohjaajia että kirjastovirkailijoita.

Kuplassa järjestetään nuorten kanssa heidän toiveidensa mukaan kivaa tekemistä kuten leffahetkiä ja erilaisia teemailtoja.

Kuplan menoa ja meininkiä voit seurata Instagramissa käyttäjätunnuksella @kuplagram, jota myös nuoret itse päivittävät!

Nuorten tila Kupla, p. 044 425 5228