Lasten yliopisto: Lajien suojelu eläinpuistossa

12.11.2022 11:00 – 12:00
Kirjasto
 

Marko Haapakoski, intendentti, Ähtäri Zoo

Lajien suojelu eläinpuistossa ei ole vain eläinten pitämistä aitauksissa. Se on määrätietoista toimintaa, jonka tarkoituksena on ylläpitää uhanalaisten lajien geneettistä monimuotoisuutta. Onnistuakseen lajien suojelu vaatii koordinoitua yhteistyötä eri eläinpuistojen ja toimijoiden välillä. Tärkeä osa lajien suojelua on myös ympäristökasvatus, jonka päätavoitteena on lisätä ihmisten ymmärrystä luonnosta ja ympäristöstä. Luennolla kerrotaan miten lajien suojelua tehdään Ähtärin eläinpuistossa.

Lasten yliopiston toimintaa tukemassa: Seinäjoen kaupunginkirjasto, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Seinäjoen paikallisyhdistys

Lasten yliopistossa puhutaan tieteestä ja tutkimuksesta lasten ehdoilla. Lasten yliopiston tarkoituksena on herättää lasten kiinnostus tieteeseen sekä innostaa ihmettelemään ja kysymään! Luennoitsijoina toimivat tieteentekijät, jotka kertovat omista tutkimuskohteistaan. Luennot on tarkoitettu 6–12-vuotiaille lapsille ja ne ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto

Linkit