Meillä on tämä maa -näyttely Seinäjoen pääkirjastossa

2.6.2023 – 29.6.2023 12:00 – 19:00
Kirjasto

.

Luonnon suurenmoinen kauneus on ollut Pirjo Jaukkurin ja Juhani Syväojan innoittajana tätä luontokuvakokoelmaa koottaessa. Kummankaan kuvaajan tavoitteena ei ole suunnitellusti dokumentoida luontoa, vaan etsiä tunteisiin vetoavaa herkkyyttä ja tunnelmia, jotka ovat usein läsnä vain hetken. Vaikka kuvat henkivät rauhaa ja harmoniaa, niissä voi samalla aistia uhkaa, kaiken tämän menettämisen pelkoa. Meillä on tämä maa -kuvakokoelma sisältää myös ajatuksen ihmisen vastuusta ympäristöstä, jonka osa itsekin olemme. Pirjo hakee kuviinsa herkän kauneuden useimmiten yksittäisistä linnuista, kasveista tai muista luonnon yksityiskohdista, Juhani laajemmista maisemista. Kuvat ovat syntyneet pääosin Oulun seudulla, Tornionlaaksossa ja Länsi-Lapin tuntureilla. Molemmat kuvaajat edustavat Suomen Luonnonvalokuvaajia.

Näyttelyyn voi tutustua pääkirjaston alakerrassa aukioloaikoina ma 9-20, ti-pe 9-19 ja la-su 10-15.

Kuvaajien portfolio

Tapahtuman tiedot