---

Aukioloajoista ja tapahtumista

Kirjastoautot siirtyivät syysaikatauluihin 15.8. Muiden toimipisteiden kesäaukioloajat ovat voimassa vielä elokuun loppuun. Tarkista aukioloajat

Syksyn myötä vanhat tutut tapahtumat palaavat kesätauolta ja onpa mukana uusiakin juttuja. Tapahtumien kannalta syksy tulee olemaan monipuolinen. Voit käydä tutustumassa tulevaan kirjaston tapahtumakalenterissa. Kaikkia syksyn tapahtumia siellä ei vielä ole, mutta niitä lisäillään tulevien viikkojen aikana.

---

Lukupiirit alkavat taas

Uutena aloittaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden lukupiiri.

Seinäjoen pääkirjastossa kokoontuu kolme lukupiiriä. Anssin lukupiirissä luetaan lähinnä pohjalaista kirjallisuutta ja Ennan lukupiirissä kaunokirjallisuutta eri maista. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lukupiiri on tarkoitettu kaikenikäisille. Erityisesti haluamme rohkaista myös aikuisia tarttumaan lasten- ja nuortenkirjoihin.

Idea on yksinkertainen: kaikki lukevat saman ennalta sovitun kirjan ja siitä keskustellaan vapaamuotoisesti. Keskusteluissa nousee esiin erilaisia mielipiteitä kirjoista ja lukupiirin ansoista tulee luettua myös kirjoja, joihin ei ehkä muuten tarttuisi. Osallistujat saavat myös antaa kirjalle pisteitä.

Lisätietoja lukupiireistä

---

Elokuvia pääkirjastossa

Elokuvien ystäville on monenlaista tarjontaa syksyn aikana. Kirjasto järjestää elokuvailtoja aikuisille ja lapsille sekä vauvakinoja, joihin voi tulla pienen lapsen kanssa. Kannattaa seurata tapahtumakalenteria, jonne elokuvista tulee tarkempaa tietoa kunhan yksityiskohdat selviävät.

Seinäjoen pääkirjastossa esitetään syksyllä myös harvinainen argentiinalaisten elokuvien sarja. Elokuvasarja alkaa Jaaksi-salissa 24.8. klo 18 elokuvalla Medianeras=Sidewalls, joka on vuonna 2011 valmistunut draamakomedia. Tilaisuuden saapuu avaamaan Suurlähetystön päällikkö Chargé d’affaires Carlos Risso Domínguez. Lisätietoja

Puolaisia elokuvia esitetään keskiviikkona 26.10. ja pe 28.10. Näistäkin tulee lisätietoja tapahtumakalenteriin myöhemmin.

---

Vanhemmuuden monet muuttujat -luentosarja alkaa pääkirjastossa

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan luento Lasten oikeudet 2010-luvulla – kuka valvoo ja vastaa? aloittaa Vanhemmuuden monet muuttujat -luentosarjan 23.8. klo 17.30 Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi-salissa. Loppuvuoden luennot näet kirjaston tapahtumakalenterista.

Lue lisää

---

Kirjailijaelämää Italiassa

Tervetuloa dekkaristi Vera Valan kirjailijatapaamiseen Apila-kirjaston Jaaksi-saliin. Vera Vala kertoo ajatuksiaan kirjoittamisesta sekä Arianna de Bellis -sankarittaren kuulumisia.

Haastattelijana Hanna Rahko.

Aika: to 18.8.2016 klo 17:30  

Tapahtumapaikka ja osoite: Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14

Järjestäjä: Seinäjoen Kalevalaiset naiset ja Seinäjoen kaupunginkirjasto

---
Virkku etikkakurkku, hellä höppänä, kurttuinen älypää: kirjoja ikääntymisestä

Virkku etikkakurkku, hellä höppänä, kurttuinen älypää: kirjoja ikääntymisestä

Kyllikki Villa päättää otsikossa lainatun mainion runonsa: ”Onhan sitä kaikenlaista säilymistä”. Ja toden totta, toisin kuin tosielämässä, jossa meitä tiettyjen ikävuosien jälkeen helposti yritetään työntää samaan lokeroon, samanlaisiin elämänarvoihin, -tapoihin ja –rytmeihin, kirjailijat tuovat teoksissaan eteemme monenlaista ikääntymistä ja säilymistä sekä ihmisiä, jotka ovat edelleen omia persooniaan ikävuosista ja niiden tuomista rajoitteista riippumatta.

Sisko Istanmäki: Yöntähti (2008) Luokkakokouksen jälkeen viiden kahdeksissakymmenissä …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Onko tästä kirjasta painettu jotain toista versiota?

Kauppias: Voin tarkistaa sen koneelta.

Asiakas: En vain pidä tämän loppuratkaisusta.

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---