Seinäjoen kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden saavutettavuusdirektiivin edellyttämällä tavalla. Tämä toteuduu digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee kirjasto.seinajoki.fi –palvelua.

Saavutettavuuden tila

Seinäjoen kaupungin verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusperiaatteiden WCAG) 2.1-tason AA vaatimukset osittain. Vaatimuksen noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä: Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen.

 • Sivustolla on upotettua visuaalista sisältöä (videot, kartat, erillinen HTML-sivu), jota ei ole nimetty ruudunlukijan käyttäjälle ymmärrettävästi. (WCAG 1.1.1)

Seuraava sisältö ei ole saavutettavissa, koska sovellettava lainsäädäntö (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019) ei kata sitä:

 • Aiemmin kuin 23.9.2020 tuotettujen ja julkaistujen videoiden sisältö ei ole tarjolla tekstitettynä tai kuvailutulkkauksen avulla. Lainsäädäntö ei vaadi niiden saavutettavuutta takautuvasti. (WCAG 1.2.2, 1.2.3, 1.2.5)

Muiden organisaatioiden tuottama sisältö

Seinäjoen kirjasto tarjoaa useita kolmansien osapuolten tarjoamia verkkopalveluita, jotka eivät ole välttämättä saavutettavia. Seinäjoen kaupunginkirjaston (kirjasto.seinajoki.fi) sivustosta on linkkejä näihin palveluihin. Näiden saavutettavuus tullaan tarkistamaan, kun palvelujen sopimuksia uusitaan.

Muiden organisaatioiden tuottamia verkkopalveluita:

 • Passari-kirjastoautosovellus (saavutettava)
 • Ebooking-varausjärjestelmä
 • E-kirjasto
 • Cineast-elokuvapalvelu
 • Epress-aikakaus- ja sanomalehtipalvelu
 • Naxos-musiikkipalvelu
 • Naxos-äänikirjapalvelu
 • Eepos-kirjastojen Chat
 • Rockway-musiikkikoulu
 • Mot-sanakirjat

Sosiaalinen media

Seinäjoen kaupunginkirjaston käyttämissä sosiaalisen median palveluissa saavutettavuus huomioidaan kunkin kanavan ja välineen tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 16.3.2022.

Seloste perustuu kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset.

Palaute ja yhteystiedot

Otamme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia sivuston saavutettavuuteen liittyen. Vastaamme palautteeseen 14 päivän kuluessa.

Verkkolomakkeella

Voit jättää saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000