Kaukolainat

Kaukolaina on kirja tai muu aineisto, jonka Seinäjoen kirjasto tilaa sinulle muualta kuin toisesta Eepos-kirjastosta. Katso, mitkä kirjastot kuuluvat Eepos-kirjastoihin.

Kaukolainaus on kirjastojen välistä toimintaa, jonka säännöistä kirjastot ovat sopineet yhdessä. Seinäjoen kirjasto noudattaa sen kirjaston laina-aikoja ja muita ehtoja, joka lainan on lähettänyt. Joskus kaukolainaa saa esimerkiksi lukea vain kirjastossa eikä viedä kotiin.

Voinko minä tilata kaukolainan?

Voit tilata kaukolainan, jos sinulla on kirjastokortti Seinäjoen kaupunginkirjastoon etkä ole lainauskiellossa.

Mitä voin tilata?

Kaukolainaksi voit tilata aineistoa, jota ei ole Seinäjoen kirjastossa tai muissa Eepos-kirjastoissa.

Voit saada kaukolainaksi useimpia kirjaston aineistoja. Kaukolainaksi ei saa kuitenkaan e-kirjoja tai e-lehtiä.

Jos haluamaasi aineistoa ei ole Suomen kirjastoissa, voimme tilata sen ulkomailta.

Maksaako kaukolainaus?

Kaikki kaukolainat ovat maksullisia. Suomalaisesta kirjastosta tilattu laina maksaa 7 euroa. Pohjoismaista tilattu laina maksaa 10 euroa ja Pohjoismaiden ulkopuolelta tilattu 20 euroa.

Kun lähetät tilauksen, sitoudut maksamaan sen maksut. Sitoudut myös noudattamaan lähettäjäkirjaston sääntöjä. Kirjasto perii maksun, vaikka et hakisi kaukolainaa. Joudut maksamaan maksun myös, jos peruutat tilauksen, kun laina on jo lähetetty.

Voit saada kaukolainoja myös arkistoista, joilla on oma hinnasto. Arkistolaitoksen perimät maksut

Miten teen tilauksen?

Voit tilata kaukolainan kirjastossa tai kirjastoautossa. Voit tehdä tilauksen myös lomakkeella internetissä. Täytä lomake huolellisesti. Toivomme, että teet tilauksen kirjallisesti, koska puhelimessa tehdyissä tilauksissa voi tulla väärinkäsityksiä, jotka hidastavat lainan saamista.

Kun kaukolainasi on saapunut, kirjasto ilmoittaa siitä puhelimella, sähköpostilla tai kirjeellä.

Kirjaston kaukopalvelu käyttää kaukopalveluohjelmaa, jonne tietosi tallennetaan, kun teet tilauksen. Lue lisää tietojen tallentamisesta ohjelmaan. Lisätietoa kaukopalvelusta kirjastoille

Miten nopeasti laina tulee?

Yleensä laina saapuu viikon kuluessa. Jos haluamaasi aineistoa ei ole paikalla missään kirjastossa tai jos siitä on varauksia, lainan tulo voi kestää kauemmin.

Kuinka saan lisää laina-aikaa?

Jos tarvitset lisää laina-aikaa kaukolainallesi, voit ottaa yhteyttä siihen kirjastoon, josta hait lainan. Voit myös lähettää uusintapyynnön kirjastoon tällä lomakkeella. Kaukolainat eivät näy omissa lainoissasi verkkokirjastossa.

Mihin palautan kaukolainan?

Palauta kaukolaina siihen kirjastoon, josta hait sen. Lainan mukana olevasta kuitista näet palautuspäivän. Palauta myös kuitti kirjastoon. Jos jätät kaukolainasi palauttamatta, et voi lainata muutakaan aineistoa.

Yhteystiedot

Pääkirjasto
p. 044 425 5176 tai 06 416 2318
kaukopalvelu.kaupunginkirjasto@seinajoki.fi
Alvar Aallon katu 14, PL 217, 60101 Seinäjoki

Nurmon kirjaston, Peräseinäjoen monipalvelukirjaston ja Ylistaron monipalvelukirjaston  kaukopalvelu hoidetaan pääkirjastolla.