Tuuppari on Seinäjoen kaupunginkirjaston oppimista tukeva palvelu

Tuuppariin voit tulla tutustumaan erilaisiin lukemista, kirjoittamista ja keskittymistä helpottaviin apuvälineisiin ja sovelluksiin. Palvelu on suunnattu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Se sopii esimerkiksi työttömille työnhakijoille, aikuisopiskelijoille tai opintoja suunnitteleville. Kaikki Tuupparin palvelut ovat maksuttomia.

Tuuppari kuuluu Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen olohuone -verkostoon.

Kaksi naista istuu pöydän ääressä edessään tietokone, tabletti ja kuulokkeet.

Avoimet ovet keskiviikkoisin

Tuupparissa on avoimet ovet keskiviikkoisin 10.1.- 29.5.2024 klo 13.00-15.00. Avoimia ovia ei ole 1.5. eikä 8.5. Avoimien ovien aikana voit tulla tutustumaan Tuupparin palveluihin ilman ajanvarausta.

Henkilökohtainen ohjaus

Voit varata Tuuppariin ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen, jos oppimiseen tai ajanhallintaan liittyvät asiat mietityttävät.

Oppimisrastit ryhmille

Tuupparissa on tarjolla ryhmille oppimisrastit, jotka sisältävät neljä tai viisi 10 minuuttia kestävää rastia. Sisällöt koostuvat erilaisista aiheista:

  • ajanhallinnan apuvälineet
  • tekstikokonaisuudet haltuun
  • mieleenpainaminen ja muistitekniikat
  • sovelluksia ja ohjelmia oppimisen tueksi
  • Celia-kirjasto

Kirjastokierrokset ryhmille

Tutustuminen kirjastoon ja kirjaston palveluihin.

Lukiseula ja lukitestaus

Lukiseula on maksuton yksilötesti yli 15-vuotiaille, suomea äidinkielenään puhuville nuorille ja aikuisille. Seulan jälkeen on mahdollista varata aika jatkotestiin, jonka perusteella voi saada lukilausunnon. Huom. Voit osallistua kirjaston jatkotestiin vain, jos et opiskele missään oppilaitoksessa.

Ennakkoilmoittautuminen lukiseuloihin viimeistään seulaa edeltävänä päivänä. Kevään 2024 lukiseulapäivät: 15.1., 19.2., 18.3., 13.5.

Varaa henkilökohtainen ohjausaika ja kysy lisää

Aallon kirjasto (Koulukatu 21)
tuuppari.kirjasto@seinajoki.fi
p. 044 418 1591