Seinäjoen kirjastoissa edistetään kuntalaisten lukemista monella tavalla. Kirjasto vetää Seinäjoen kaupunkistrategiassa mainittua Kaikki lukemaan -ohjelmaa. Yhteistyössä neuvoloiden kanssa on järjestetty esimerkiksi iltasatukampanja.

Kirjastot ovat yhteistyössä koulujen kanssa, ja esimerkiksi kirjavinkkausta tarjotaan Seinäjoen kaupungin kulttuuriopetussuunnitelman mukaisesti kaikille viidennen luokan oppilaille. Kouluille järjestetään kirjailijavierailuja vuosittain.

Myös aikuisille järjestetään kirjailijavierailuja ja kirjavinkkausta. Kirjastoissa voi tutustua monipuolisiin kirjanäyttelyihin, ja lainata niistä uutta luettavaa. Vuosittain järjestettävä lukuhaaste auttaa tutustumaan ehkä vähän vieraampiinkin kirjallisuuden lajeihin. Jos haluat keskustella lukemastasi kirjallisuudesta, niin kirjaston lukupiirit ovat sinua varten.

Kotikirjastopalvelu auttaa niitä kuntalaisia, jotka eivät iän, sairauden, liikuntaesteen tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa. Kirjastoaineistoa toimitetaan asiakkaan toiveiden mukaan kotiin yksityisasiakkaille, palvelutalojen ja vanhainkotien asukkaille sekä erilaisille laitoksille ja yhteisöille.

Kirjastoissa on myös saavutettavaa aineistoa sitä tarvitseville kuntalaisille. Saatavilla on esimerkiksi selkokielisiä kirjoja, isotekstisiä kirjoja sekä Celia-palveluja niille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Yleisen kirjaston tehtävänä on
– tarjota pääsy aineistoihin, tietoon ja kulttuurisisältöihin,
– ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa,
– edistää lukemista ja kirjallisuutta.

Laki yleisistä kirjastoista