Perusopetuksen lukudiplomi Lukuliekki

Eepos-kirjastoilla on yhteinen lukudiplomi nimeltä Lukuliekki. Diplomia voi suorittaa esikoulusta yläkouluun asti. Tarjolla on lukudiplomi myös niille alakoululaisille, joiden äidinkielenä on jokin muu kuin suomen tai ruotsin kieli.

Katso lukudiplomiin liittyvät materiaalit verkkokirjastosta:

Lukudiplomin yhteydessä 3.–4.-luokkalaiset voivat pelata Lukuliekki-peliä. Peliä pelataan opettajan johdolla ja sen tavoite on innostaa lapsia lukemaan mahdollisimman paljon. Mikäli luokkasi haluaa mukaan peliin, ota yhteyttä kirjastoon.

Maria Lehtola maria.lehtola@seinajoki.fi p. 06 416 2717
Outi Kytöniemi outi.kytoniemi@seinajoki.fi p. 050 379 5193

Perusopetuksen ekolukudiplomi

Perusopetuksen oppilaat voivat suorittaa vapaaehtoisen ekolukudiplomin 5.─6. luokalla tai yläkoulun aikana. Ekolukudiplomia suorittavat tutustuvat monipuolisesti ympäristöaiheiseen kauno- ja tietokirjallisuuteen. Ekolukudiplomi on osa Seinäjoen perusopetuksen kestävän kehityksen ohjelmaa.

Lukudiplomin tavoitteena on kannustaa oppilaita ympäristöaiheisen kirjallisuuden pariin, kehittää lukutaitoa ja ylläpitää lukuintoa, lisätä ympäristötietoisuutta sekä tukea lasten ja nuorten ympäristösuhteen kehittymistä.

Materiaalisivuilta löytyvät tulostettavat kirjalistat, linkit verkkokirjaston kirjahyllyihin, tulostettavat diplomipohjat sekä esimerkkitehtäviä. Koulut voivat sopia ekolukudiplomien suorittamisen käytännöt itsenäisesti oheisten materiaalien avulla.

Suvi Levonen suvi.levonen@seinajoki.fi p. 050 407 9818
Henna Pakkanen henna.pakkanen@seinajoki.fi p. 06 416 2717

Ammattiin opiskelevan lukudiplomi

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun opiskelijat voivat lukudiplomin tehtävien avulla suorittaa 3 osaamispistettä viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä -osa-alueen valinnaisia opintoja. Lukudiplomin tavoitteena on kannustaa etsimään ja löytämään kiinnostavaa luettavaa sekä nauttimaan kirjallisuudesta sen monissa muodoissa.

Ohjeet ja kirjalistat lukudiplomin suorittamiseen