Seinäjoen kaupunginkirjasto järjestää vuosittain lukuhaasteen, jonka teemat vaihtelevat. Kirjastosta saat vihkosen, johon voit täyttää lukuhaasteeseen sopivat kirjat. Vuoden lopussa haastevihkosen palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Uusi lukuhaaste julkaistaan joulun välipäivinä.

Lukuhaaste 2024

Vuoden 2024 lukuhaasteen teema on tunteet.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta saat aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella.

Lukuaikaa on koko vuosi 2024. Haastevihkoja saat kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit tulostaa pdf-muotoisen lukuhaastevihkon alta myös itse. Vähintään 25 kohtaa suorittaneiden ja vihkon 7.1.2025 mennessä kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Jos haluat säilyttää vihkon itselläsi, voit palauttaa siitä kirjastoon myös kopion tai skannata sen ja lähettää osoitteeseen hanna.kotila@seinajoki.fi

Lukuhaasteen kohdat ja vihossa olevat ohjeet tekstimuotoisina

Haasteeseen sopivia lukuvinkkejä jaetaan Facebookissa ryhmässä Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste ja Instagramissa kirjaston tilillä @sjkkirjasto. Aihetunniste on #lukuhaaste24_sjkkirjasto. Voit jakaa myös omia lukuvinkkejäsi. Haastekohtiin sopivia kirjoja pidetään kirjastoissa esillä vaihtuvissa kirjanäyttelyissä. Vinkkejä voit katsoa myös Eepos-verkkokirjastoon tallennetuilta listoilta tai kysyä suoraan henkilökunnalta.

Seinäjoen kaupunginkirjaston ensimmäinen lukuhaaste juhlisti Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja sen jälkeen jokaiselle vuodelle on ollut erilainen haaste. Vuoden 2024 haaste on siis jo kahdeksas.

Tervetuloa mukaan!

Lukuhaaste 2023

Vuoden 2023 lukuhaaste tutkii muutosta ihmisen elämässä ja ympäröivässä maailmassa. Suoritettavien muutoskohtien listalla yksilön kannalta ovat esimerkiksi elämäntapojen muuttuminen, rakastuminen ja murrosikä. Ympäröivän maailman muutoksista listalla ovat esimerkiksi naisen aseman muutos, ilmastonmuutos ja vallankumous.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta saat aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella.

Lukuaikaa on koko vuosi 2023. Haastevihkoja saat kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit tulostaa pdf-muotoisen lukuhaastevihkon alta myös itse. Vähintään 25 kohtaa suorittaneiden ja vihkon 7.1.2024 mennessä kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Jos haluat säilyttää vihkon itselläsi, voit palauttaa siitä kirjastoon myös kopion tai skannata sen ja lähettää osoitteeseen hanna.kotila@seinajoki.fi

Lukuhaasteen kohdat ja vihkossa olevat ohjeet tekstimuotoisina

Haasteeseen sopivia lukuvinkkejä jaetaan Facebookissa Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste -ryhmässä ja Instagramissa kirjaston tilillä @sjkkirjasto. Aihetunniste on #lukuhaaste23_sjkkirjasto. Voit jakaa myös omia lukuvinkkejäsi. Haastekohtiin sopivia kirjoja pidetään esillä pääkirjastossa vaihtuvassa kirjanäyttelyssä. Vinkkejä voit katsoa myös Eepos-verkkokirjastoon tallennetuilta listoilta tai kysyä suoraan henkilökunnalta.

Seinäjoen kaupunginkirjaston ensimmäinen lukuhaaste juhlisti Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja sen jälkeen jokaiselle vuodelle on ollut erilainen haaste. Vuoden 2023 haaste on siis jo seitsemäs.