Seinäjoen kaupunginkirjasto järjestää vuosittain lukuhaasteen, jonka teemat vaihtelevat. Kirjastosta saat vihkosen, johon voit täyttää lukuhaasteeseen sopivat kirjat. Vuoden lopussa haastevihkosen palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Uusi lukuhaaste julkaistaan joulun välipäivinä.

Lukuhaaste 2022

Minkälaista on avaruudessa, vankilassa tai tropiikissa? Entä kun ollaan kartanossa, kylmissä oloissa tai konsertissa? Vuoden 2022 lukuhaasteessa tutustutaan erilaisiin paikkoihin, ympäristöihin ja olosuhteisiin.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta saat aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella.

Lukuaikaa on koko vuosi 2022. Haastevihkoja saat kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit tulostaa lukuhaastevihkon alta myös itse. Vähintään 25 kohtaa suorittaneiden ja vihkon 7.1.2023 mennessä kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Jos haluat säilyttää vihkon itselläsi, voit palauttaa siitä kirjastoon myös kopion tai skannata sen ja lähettää osoitteeseen hanna.kotila@seinajoki.fi.

Lukuhaasteen kohdat ja vihkossa olevat ohjeet tekstimuotoisina

Haasteeseen sopivia lukuvinkkejä jaetaan Facebookissa Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste -ryhmässä ja Instagramissa kirjaston tilillä @sjkkirjasto. Aihetunniste on #lukuhaaste22_sjkkirjasto. Voit jakaa myös omia lukuvinkkejäsi. Haastekohtiin sopivia kirjoja pidetään esillä pääkirjastossa vaihtuvassa kirjanäyttelyssä. Vinkkejä voit katsoa myös Eepos-verkkokirjastoon tallennetuilta listoilta tai kysyä suoraan henkilökunnalta.

Tervetuloa mukaan!