---

 

Aukioloaikojen laajennuksia ja omatoimiaikaa

Pääkirjasto

Apila ja Aallon kirjasto ovat 9.1. alkaen maanantaisin auki klo 20 asti. Lisäksi koko Apila-kirjasto aukeaa arkisin ja lauantaisin jo yhdeksältä. Ennen vain uutisalue oli auki klo 9–10.

Ensimmäisen aukiolotunnin ajan kirjastossa toimitaan itsepalveluperiaatteella. Itsepalveluaikanakin saat asiakaspalvelun tiskiltä kuitenkin seuraavia palveluja: asiakastietojen muutokset, uudet tai kadonneet kortit, maksujen vastaanotto, tulosteet, apu automaattien ja tietokoneiden ongelmatilanteissa, kaukolainojen nouto ja palautus ja langattoman verkon tunnukset.

Peräseinäjoen kirjasto

Aattopäivien aukioloaika Peräseinäjoen kirjastossa on 9.1. lähtien kello 12–16.

Ylistaron kirjasto

Ylistaron kirjastossa on käytössä normaalin aukiolon ohella omatoimiaika, jolloin henkilökuntaa ei ole paikalla. Saadaksesi oikeuden käyttää omatoimikirjastoa, sinun on käytävä aktivoimassa nelilukuinen tunnusluku ja allekirjoittamassa sopimus Ylistaron monipalvelukirjastossa. 15 vuotta täyttäneet asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti.

Omatoimiaika

ma–to klo 7–12 ja klo 19–21
pe klo 7–10 ja 17–21
la–su ja juhlapyhinä klo 7–18

---

Muutoksia kirjaston e-lehtipalveluissa

Seinäjoen  kaupunginkirjasto on ottanut käyttöön eMagz-lehtipalvelun, jossa voi lukea  kotimaisten lehtien sähköisiä näköisversioita. Lehtivalikoimaan kuuluvat mm. yllä olevassa kuvassa näkyvät lehdet. eMagz on käytettävissä kaikilla kirjaston koneilla. Palvelussa voi lukea yksittäisiä lehtiä, tehdä hakuja aiheen perusteella ja tulostaa artikkeleita. Käytössä on 12 edeltävän kuukauden arkisto.

Vähäisen käytön takia Ebsco- ja Library PressDisplay -lehtipalveluiden tilauksia ei ole  jatkettu.

---

Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteitä kiinni tietokantojen yhdistämisen takia

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot liittyvät helmikuun alussa 2017 uudeksi Eepos-kimpaksi. Kirjastojen tietokantojen yhdistämisen takia Seitti-kirjastojen tietokantaa tai e-kirjapalvelua ei voi käyttää 30.1.–6.2. Tänä aikana ei voi siis lainata, palauttaa, tehdä varauksia eikä etsiä teoksia tietokannasta.

Tietokantojen yhdistämisen aikana Nurmon, Peräseinäjoen, Ylistaron, Keski-Nurmon ja Törnävän kirjastot ovat kiinni eivätkä kirjastoautot liikennöi. Pääkirjaston uutisalue sekä Aallon kirjasto ovat auki arkipäivisin normaalisti. Lauantaina 4.2. ja sunnuntaina 5.2. vain uutisalue on avoinna klo 9–15.

---

Oletko tallentanut aineistoa omaan hyllyyn Seitti-verkkopalvelussa?

Vanha Seitti-verkkopalvelu jää pian pois käytöstä. Oman hyllyn aineistot eivät siirry uuteen Eepos-verkkopalveluun automaattisesti. Jos tarvitset niitä myöhemmin, käy ottamassa tiedot talteen viimeistään 29.1.2017. Voit lähettää niistä listan sähköpostiisi tai tulostaa ne Seitistä suoraan.

---

Ylen Kirjojen Suomi tarjoaa katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa

Kirjojen Suomi on itsenäisyyden juhlavuoden kirjallisuushanke, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme, ja kuinka asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Ylen toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselta vuodelta yhden kirjan, joka kertoo jotain kirjan syntyajan henkisestä ilmapiiristä, tapahtumista tai ihmisten sisäisestä muuttumisesta.  

Kirjojen Suomi tarjoaa 101 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, podcasteja sekä laajan verkkosivuston. Facebookissa voit seurata Kirjojen Suomi -sivua ja muuallakin sosiaalisessa mediassa aiheesta voi keskustella tunnisteella #kirjojensuomi.

Valittuihin kirjoihin liittyviä ohjelmia voi katsoa ja kuunnella Yle Areenassa. Ylen yhteistyökumppanina toimiva Kansalliskirjasto on tuottanut sähköisen Kirjojen Suomi -kokoelman, joten lähes kaikki valitut kirjat voi lukea verkossa Yle-tunnuksella tai kirjastokortilla. Valituista kirjoista on koostettu myös Kirjakone, joka suosittelee luettavaa.

---
Tunteella ja liikkeellä -kirjan kansi

Tammikuun kirjavinkki

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ja kun kuva ja sana yhdistetään taitavasti, syntyy todella vaikuttavia kertomuksia.

Valokuvataiteen historian luokassa kirjastossa on laajasti elämän eri aloja käsitteleviä teoksia. Tutustu sinua kiinnostavaan aiheeseen niin kauniiden kuvien kuin niitä syventävien tekstien kautta.

Valokuvataiteen historia on kirjastoluokka 75.79, pääkirjastossa luokka on sijoitettu Aallon kirjastoon. Caj Bremer: Takaisin Karjalaan (2016) Caj Bremer teki 1970- …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Onko teillä kirjaa dinosauruksista? Pojanpoikani on todella innostunut niistä.
Kauppias: Tottahan toki, meillä on yksi täällä.
Asiakas: Löytyykö kirjasta kaikki lajit?
Kauppias: Uskoakseni teos on kyllä hyvin kattava.
Asiakas: Hienoa. Eli löytyykö siitä luku lohikäärmeistä?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---