---

 

Poikkeukselliset aukioloajat toukokuussa

Vappu

Vapun aattona sunnuntaina 30.4. pääkirjasto auki normaalisti. Muut toimipisteet ovat kiinni.
Vappuna 1.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni.
Ylistaron kirjaston omatoimiaika on 30.4.–1.5. klo 7–18.

Äitienpäivä

14.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni.

Helatorstain aika

Helatorstain aattona 24.5. pääkirjasto on auki klo 9–17 (itsepalvelu klo 9–10). Ilo ja Ykä ajavat aamureitit. Peräseinäjoen ja Ylistaron monipalvelukirjastot ovat auki klo 12–16 ja Nurmon kirjasto klo 10–16. Ylistaron kirjaston omatoimiaika on klo 16–21.

Helatorstaina 25.5. kaikki toimipisteet ovat kiinni. Ylistaron kirjaston omatoimiaika on klo 7–18.

 

---

Oletko e-kirjojen lukija?

Vastaa kyselyyn ja kerro mielipiteesi. Autat samalla meitä kehittämään e-kirjapalvelua.

Kyselyllä tutkitaan, kuinka asiakkaat Eepos-kirjastoissa käyttävät e-kirjoja ja millaisia tarpeita ja toiveita asiakkailla on kirjaston e-kirjapalvelujen suhteen. Kyselyn toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelija opinnäytetyönään.

Kyselyyn

---

Uutuusvahdit Eepos-verkkokirjastossa

Eepos-verkkokirjastosta voi hakea kirjastoon tulleita uutuuksia, mutta jos haluat, voit saada itseäsi kiinnostavista uutuuksista tiedon sähköpostiisi.

1. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon ja aloita tekemällä haku sinua kiinnostavasta aiheesta (esim. matkakertomukset, puutarhanhoito, puutyöt jne. tai kaikki BluRay-levyt tai tietyn kirjailijan teokset).

2. Mene aivan sivun alalaitaan ja klikkaa linkkiä Tallenna haku.

3. Mene omiin tietoihisi klikkaamalla omaa nimeä oikeassa yläkulmassa.

4. Klikkaa Tallennetut haut.

5. Kohdasta Uutuusvahti voit valita kuinka usein haluat saada ilmoituksen uutuusteoksista. Viesti tulee siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet määritellyt uutuusvahdin sähköpostiosoitteeksi Omat tiedot -välilehdellä.   .

---

Seinäjoen kaupunginkirjasto ja Eepos-kirjastot saivat hankerahaa

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:lta hankerahaa kahteen erilaiseen hankkeeseen. Avoin Apila-verstas on digikulttuuriin liittyvä matalan kynnyksen työpaja, joka tullaan suunnittelemaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Voimaannuttavat runot ja tarinat -hankkeen tavoitteena on havahduttaa ihmisiä kirjallisuuden terapeuttiseen vaikutukseen eri elämäntilanteissa.

Lue lisää

Seinäjoen kaupunginkirjaston vetämä, 22 kunnan kirjastokimppa Eepos sai Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:lta hankerahaa kahteen uuteen hankkeeseen. Eepoksen lukutohtorihankkeen tavoite on lisätä alakoululaisten lukemisharrastusta ja parantaa lukutaitoa sekä vähentää alueellista epätasa-arvoa. Eepoksen kokoelmapolitiikan laatimiseen liittyvä hanke sai 10 000 euroa avustusta. Koska Eepoksen kirjastoilla on yhteinen kuljetusjärjestelmä, on syytä miettiä kunkin kirjaston kokoelmia osana laajempaa kontekstia eli koko kimpan kokoelmia. Hankkeen tavoitteena on parempi asiakaspalvelu, tehokkaampi kokoelmien hyödyntäminen ja esimerkiksi mahdollisen varastointityönjaon miettiminen.

Lue lisää

---
Matkakirjoja, historiaa, jännitystä ja inkeriläiskohtaloita

Matkakirjoja, historiaa, jännitystä ja inkeriläiskohtaloita

Ylistaron kirjastoväki vinkkaa lempikirjojaan Ylistaron monipalvelukirjaston työntekijöiden omalla suosikkilistalla on lukemista laidasta laitaan. Anneli Lallukan, Tiina Malmivaaran ja Leena Kristolan lempilukeminen vaihtelee tilanteen mukaan. Koskaanhan ei tiedä, minkälaisen sijan listalla saa se kirja, johon vasta aikoo tarttua. Anneli Lallukka houkuttelee kävijöitä äskettäin uudelleen nimettyyn Matti Pohto -kamariin. Historiasta kiinnostuneen kirjastonjohtaja Anneli Lallukan vinkit liittyvät 200 vuotta sitten syntyneen Matti Pohdon …

Lue lisää.

---
Ihmeellisten asioiden museo -kirjan kansi

New York, New York!

Näiden New York -vinkkien mukana pääset matkaamaan kaupungin menneisyydestä ja nykyisyyteen. Alice Hoffman Ihmeellisten asioiden museo, 2015 Coralie on äiditön tyttö, joka asuu New Yorkin Coney Islandilla isänsä kanssa Ihmeellisten asioiden museon vieressä. Kun Coralie kasvaa, alkaa isä kouluttaa hänestä uutta ihmettä museon kokoelmiin. Eddie on muuttanut isänsä kanssa New Yorkiin Ukrainasta. Hän työskentelee jo pienenä tekstiilitehtaassa, mutta lopulta hänestä …

Lue lisää.

---
Ylistaron kirjasto

Ylistaron kirjaston omatoimiaika houkuttelee uusiakin asiakkaita

Lenkillä aamuseitsemän jälkeen. Poikkeaisinko kirjastossa lukemassa päivän lehden? Lauantaiehtoolla elokuvista tulossa. Nythän voisin hakea samalla varaamani ja noutamista odottavan kirjan varaushyllystä sunnuntailukemiseksi. Ylistaron kirjastossa on nyt mahdollista käydä paitsi palveluaikana myös omatoimiaikana. Se edellyttää kuitenkin rekisteröitymistä omatoimiasiakkaaksi. Ylistaron kirjaston omatoimiajan tarjoamiin mahdollisuuksiin on tartuttu jo ensimmäisinä kuukausina. Kävijäluvut kertovat, että esimerkiksi helmikuussa 2017 kirjaston ovi avattiin jokaisena päivänä myös palveluajan …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Sain juuri tietää, että olen Brad Pittin sisko ja David Cameronin serkku. Onko minusta kirjoitettu elämäkertaa?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---