---

 

Kesäaukioloajat voimaan kirjastoissa

Kirjastojen kesäaukioloajat ovat voimassa 1.6.–31.8. Alta voit lukea toimipisteiden aukioloaikoihin tulevat muutokset. Tarkat aukioloajat kirjaston www-sivuilla

Juhannuksena 23.–25.6. kirjastot ovat kiinni.

 

Pääkirjasto
Pääkirjasto on kesällä auki perjantaisiin klo 17 asti. Viikonloppuna Apila on auki klo 9–15 itsepalveluperiaatteella ja Aallon kirjasto on kiinni.

 

Nurmon kirjasto
Nurmon kirjasto on kiinni kesälauantaisin.

 

Peräseinäjoen kirjasto
Peräseinäjoen kirjasto on kesäperjantaisin auki klo 11–17. Kesälauantaisin kirjasto on kiinni.

 

Kirjastoautot
Kirjastoautojen kesäaikataulut voit tarkistaa Passarista.

 

Keski-Nurmon kombikirjasto
Keski-Nurmon kirjasto on kiinni heinäkuussa.

---

Kirjaston kummallinen kesäpassi ja kesäbingo

Kesäpassi ja kesäbingo on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mikään ei estä myös aikuisia täyttämästä niitä.

Kesäpassi

Kirjaston kummallisessa kesäpassissa kerätään merkintöjä hiukan erikoisemmista lukuhetkistä. Merkinnön saa esimerkiksi lukemalla kylmässä saunassa tai pipo päässä ja villasukat jalassa. Kaikki tehtävät voi suorittaa myös kuuntelemalla äänikirjaa. Kesäpassi on voimassa 1.6.–31.7. Jos saa kerättyä passiin kuusi merkintää tänä aikana, saa palkinnoksi lasten uimahallilipun Seinäjoen uimahalliin. Lisäksi Nurmon kirjastossa, Peräseinäjoen kirjastossa, pääkirjastossa ja Ylistaron kirjastossa arvotaan jokaisessa yksi elämysseteli Powerparkiin. Setelillä saa lunastaa yhden rannekkeen huvipuistoon kauden 2017 aikana. Jos haluaa osallistua arvontaan, passi pitää palauttaa täytettynä pääkirjastoon tai Nurmon, Peräseinäjoen tai Ylistaron kirjastoon 31.7. mennessä.

Kesäbingo

Nuorten kesäbingossa kerätään neljän ruudun pysty- vaaka- tai vinorivibingoa. Rastin saa jos lukee esimerkiksi tulevaisuuteen sijoittuvan kirjan, rumakantisen kirjan tai kirjan, josta on tehty elokuva. Bingoiluaika on 1.6.–31.7. Kun on saanut bingon, voi kupongin palauttaa johonkin Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteeseen ja osallistua arvontaan. Pääpalkintona on kaksi lippua Seinäjoen Megazonen laserpeliin. Arvontaan osallistuakseen bingokuponki pitää palauttaa 13.8. mennessä.

Kesäpasseja ja -bingoja saa Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä.

---
Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille -kirjan kansi

Avaruusolentoja, aikaluuppeja, noitia ja demoneja?

Sanoitko kyllä, kiitos? Silloin nämä kirjasuosikkini ovat juuri sinulle! Vinkatut kirjat ovat nuorten aikuisten kirjoja, mutta sopivat kyllä hyvin tämmöisille vähän varttuneemmillekin lukijoille.

Riggs, Ransom: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (2012) Jacob on koko ikänsä saanut kuunnella vaarinsa tarinoita lapsuudestaan, eriskummallisesta orpokodista sekä sen johtajattaresta “Linnusta”. Viime aikoina vaari on alkanut pelätä ja väittää, että hirviöt ovat hänen perässään. Jacobin …

Lue lisää.

---
Aallon kirjaston kirjasali

 

Aallon kirjasto A:sta Ö:hön

A Alvar Aallon suunnittelema kirjasto valmistui vuonna 1965.  Rakennus avautui uudestaan peruskorjattuna keväällä 2015. Aallon aarteita on myös esillä olevassa lasikokoelmassa. Tule ihmeessä, jos et ole vielä käynyt!
B
Betonikatossa Aallon kirjaston puolella on jotain samaa ja jotain erilaista kuin uuden Apila-kirjaston katossa. Yhdistävä tekijä on näkyviin jätetyt muottilaudoituksen jäljet. Nosta katse kattoon, niin huomaat myös erot.
C Caravan-lehdet esimerkiksi …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Asiakas: Mistä teiltä löytyy Hamlet? Tiedättehän, se "Ollako vai eikö olla" -kirja. Sehän on filosofinen teos eikö olekin?

Lähde: Campbell, Jen: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 2012.

---
---