---

Tapahtumarikasta kevättä!

Kirjaston tapahtumat ovat alkaneet taas pyöriä hieman hiljaisemman joulunajan jälkeen. Kevään aikana on luvassa vanhoja tuttuja satutuokioita, eri-ikäisten elokuvailtoja, kirjavinkki- ja lukupiirejä sekä tietovisoja. Sunnuntaivieraat ovat tehneet paluun ja saammekin kuulla mielenkiintoisia vieraita maaliskuun loppuun saakka.

13.2. tarjotaan apua oppimisen, hahmottamisen ja näkemisen pulmiin Vähitellen selkenevää -päivässä. Samana iltana kuullaan selkoromaanien tekijöitä.

Kansainvälistä viikko vietetään 19.–24.3. ja silloin on luvassa monenlaista ohjelmaa eri-ikäisille. Ohjelma julkaistaan kirjaston tapahtumakalenterissa, kunhan viimeiset yksityiskohdat on saatu hiottua.

Lisäksi kevään aikana saa opastusta kirjaston e-aineistojen ja verkkokirjaston sekä terveydenhuollon palvelujen ja Suomi.fi:n käyttöön.

Kevään tapahtumia päivitetään pikkuhiljaa kirjaston tapahtumakalenteriin ja Facebookiin. Käy poimimassa sieltä menovinkkejä!

 

---

E-kirjavinkkejä

Oletko jo tutustunut Eepos-kirjastojen tarjoamiin e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin? Niitä voi selata Eepos-kirjastojen yhteisessä e-kirjapalvelussa. Alla poimintoja tarjolla olevasta aineistosta.

Ohjeita e-kirjojen lukemiseen Äänikirjat E-äänikirjoja on kokoelmassa kolmisensataa. Niiden kuuntelu on helppoa ja ne kulkevat kätevästi mukana. Kokoelmassa on tieto- ja kaunokirjallisuutta niin lapsille kuin aikuisillekin. Pelkät äänikirjat saa palvelussa esille oikean ylänurkan suppilo-kuvakkeen alta, valitsemalla näkyviin ainoastaan MP3-tiedostomuodon. Saatavilla on esimerkiksi lähes …

Lue lisää.

---
Kirjoja ja suklaata sängyllä

Osallistu kirjastohaasteeseen

Kirjastohaaste kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja osallistumaan Jos ihastuit yhteisölliseen lukemiseen ja kaipaat uutta haastetta jo päättyneen Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaasteen tilalle, tartu ihmeessä uuteen Kirjastohaasteeseen.

Haasteen selättämiseen on aikaa koko vuosi 2018. Kirjastohaaste innostaa paitsi lukemaan monipuolisesti myös kuuntelemaan musiikkia ja osallistumaan kirjaston tapahtumiin. Aikuisten haastelomakkeessa on kaikkiaan 60 eri kohtaa, joista voit valita suoritettavaksi 50. Lasten ja nuorten lomakkeissa on …

Lue lisää.

---

Kävijä- ja lainamäärät kasvoivat jälleen Seinäjoen kirjastoissa

Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä tehtiin viime vuonna yhteensä 1 367 800 lainaa. Kasvua edellisvuoteen oli peräti 4,2 prosenttia. Myös kävijämäärä kasvoi reippaasti, 5,7 prosenttia. Kävijöiden kokonaismäärä oli 507 844.

Suomen juhlavuosi näkyi tilastoissa erityisesti tapahtumien määrässä. Kirjasto järjesti toimipisteissään peräti 442 tapahtumaa, jotka keräsivät noin 14 000 osallistujaa. Lisäksi muut toimijat järjestivät kirjaston tiloissa 121 tilaisuutta. Käyttäjäkoulutusta eli esimerkiksi kirjavinkkausta tai kirjastonkäytön opetusta pidettiin aikuisille ja lapsille yhteensä 390 tuntia ja osallistujia oli yhteensä 6400.

Lue lisää

---

Etäkäyttöinen e-sanakirja otettu käyttöön kirjastossa

RedFox Pro on e-sanakirja, jossa on yli 22,1 miljoonaa hakusanaa ja 41 kieltä. Sanakirjojen lisäksi RedFox Pro tarjoaa kieltenopiskelumahdollisuuden sekä kielioppiaineistoja.

RedFoxia voi käyttää Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteiden tietokoneilla, mutta myös etäkäyttöisesti omalta laitteelta. Etäkäyttötunnukset saa kirjastosta.

Kielivalikoimaan kuuluvat kielet: afrikaans, arabia, bulgaria, englanti, espanja, hebrea, hindi, hollanti, indonesia, islanti, italia, japani, kiina, korea, kreikka, kroatia, latvia, liettua, malaiji, min-kiina, norja, persia, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, serbia, slovakki, sloveeni, suomi, tanska, thai, turkki, tšekki, ukraina, unkari, urdu, venäjä ja viro.

---

"Lukeva ihminen elää moninkertaisesti. Jos et ole kirjojen kanssa tekemisissä, elät vain kerran."
Jósef Czechowicz

---
---