Seinäjoen kirjasto 150 vuotta!

Tänä vuonna on juhlittu Seinäjoen kirjastolaitoksen taivalta monenlaisten tapahtumien merkeissä. Sunnuntaina 29.11. vietämme 150-vuotisjuhlaa klo 11.30–15.00 pääkirjasto Apilassa. Kirjasto on silloin muuten kiinni.

Ohjelma

klo 11.30–13.00

Tervehdysten vastaanotto ja kahvitarjoilu

klo 13–15

Tervetuloa, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pasi Kivisaari

Musiikkia

Juhlapuhe: kirjailija, FT Paula Havaste

Kirjaston ja kirjojen vuosikymmenet

Musiikkia

Yhteislauluna Vaasan marssi

Ilmoittaudu juhlaan 20.11. mennessä  toimisto.kirjasto(at)seinajoki.fi tai p. 06 416 2314. Kerro samalla erityisruokavaliosi. Vapaita paikkoja on vielä jonkin verran jäljellä, ilmoittaudu nopeasti!

Jos kirjaston alkuhistoria kiinnostaa, kannattaa tutustua Rispa Elonheimon kirjoittamaan Seinäjoen kirjaston vaiheita 1865–1995 -historiikkiin

---

Sibelius kuvin ja sävelin -konsertti

pääkirjastossa sunnuntaina 15.11. klo 14

Raili ja Jussi Peltonen sekä Terttu Iso-Oja esittävät Sibeliuksen lauluja ja sävellyksiä sellolle ja pianolle. Sibeliuksen elämään kurkistetaan myös elokuvan keinoin. Vapaa pääsy, tervetuloa!

---

Aallon kirjasto tutuksi

Oletko ihmetellyt minne elämäkerrat tai taidekirjat on siirretty pääkirjasto Apilan varastosta? Edellä mainitut ja mm. arkkitehtuuriin, historiaan, kansatieteeseen ja valokuvaukseen liittyvät kirjat ovat nyt lainattavissa Aallon kirjastosta. Siellä on pieni kokoelma pohjoismaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä aikuisten ja nuorten sarjakuvat. Myös Etelä-Pohjanmaan maakuntakokoelma on Aallon kirjastossa tutkittavana. Apila-kirjastosta Aallon kirjastoon pääsee alakerran kautta. Myös Aallon kirjaston pääovi on käytössä kuten ennenkin.

Aallon kirjastossa voi lukea mikrofilmeiltä vanhoja Ilkka-lehtiä tai tutkia sukua. Siellä voi digitoida omia aineistoja tai kokoustaa ryhmätyötila Kämpässä. Musiikista innostuneet voivat varata käyttöönsä soittohuone Pommarin, jonka varustuksena on elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, laulumikrofoneja sekä äänentoisto.

Järjestämme Aallon kirjastossa 8.12. kiertokävelyitä, joilla tulevat tutuksi Aallon kirjaston aineistojen paikat ja asiakkaiden käytössä olevat tilat. Kierrokset lähtevät Aallon kirjaston neuvonnasta tiistaina 8.12. klo 10, klo 14, klo 16 ja klo 18.

---

Lukukoiratoimintaa Nurmon kirjastossa

Lukukoiratoiminta on tarkoitettu kouluikäisille lapsille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai sen opettelussa. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen koiralle rauhallisessa paikassa, ja paikalla on lapsen ja koiran lisäksi vain koiran ohjaaja. Lukukoira on paikalla Nurmon kirjastossa joka toinen maanantai klo 17–18. Yhden lapsen lukuhetki on 15 minuutin pituinen ja lukutuokioita on tarjolla neljä/maanantai. Ajat varataan etukäteen kirjastosta. Lukukoiratuokioon voi ottaa mukaan oman kirjan tai valita kirjaston kokoelmista.

 Ajanvaraukset Nurmon kirjasto p. 416 7394 tai nurmo.kirjasto@seinajoki.fi

---

Nukketeatteria pääkirjastossa

Kirjasto, kulttuuritoimi ja Louhimo tarjoavat yhdessä nukketeatteriesityksen torstaina 26.11. klo 18 Aallon kirjaston Studiossa. Nukketeatteri Taiga-matto esittää Iloinen Klovni -näytelmän, jonka kesto on noin 30 minuuttia. Esitykseen jaetaan ilmaisia lippuja pääkirjaston asiakaspalvelutiskiltä 80 kpl viikon 47 alusta alkaen.

Aallon kirjaston Kässärin galleriassa on marraskuun ajan Satulangat-teatterinukkenäyttely. Sen tuottamisessa on ollut mukana myös Seinäjoen lukion kuvataideryhmä opettajansa kuvataiteen lehtori Tuula Muhosen kanssa. Tervetuloa tutustumaan myös siihen.

---

Apilan pikkujoulut perjantaina 4.12.

– tule ja tuo kaverisikin!

Jaaksi-salissa

klo 18.30 Rikoskirjailija Harri V. Hietikko esiintyy

klo 19.15 Japan musavisa. Hyvät palkinnot!

Lukuportaikossa

klo 20 Pirulainen

”Pohjanmaalta kotoisin olevan Pirulaisen musiikkiin on otettu vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan blues- ja folktyyleistä sekä rockista. Sovituksista huokuu moderni ajattomuus. “Varsinainen cocktail syntyy kun biisejä aletaan sovittaa kimpassa. Jokaisella meistä on oma pelimannityylinsä. Kun ne lyödään yhteen, syntyy ainutlaatuinen pirulaissoundi.” laulaja-kitaristi Esa Alanko summaa.” 

Kirjaston kahvio auki koko illan, pikkujoulutarjouksia!

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

---

Kaipaatko lukuvinkkejä?

Seinäjoen kirjaston Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogissa julkaistaan kirjavinkki jokaisen kuukauden alussa. Vanhoja vinkkejä voit selata täältä.

Kirjavinkkipiiri kokoontuu tänä syksynä vielä 3.12. klo 19 pääkirjasto Apilan kirjasalissa. Vinkkipiirissä kirjastolaiset kertovat kirjoista, joihin kannattaa tutustua. Tervetuloa!

---

Loppukevennys


- Hyvää päivää, teille olisi täällä kirjastossa nyt Pieni pala onnea.
- Mitä? kysyy asiakas.
- Teillä oli varaus Liisa Hännikäisen kirjasta Pieni pala onnea.
- Ai jaa, minä jo ajattelinkin.

(Lähde: Kirjastokaskuja : MDK 10, 2000)

---

Seinäjoen kaupunginkirjasto verkossa

Www-sivut

Seitti-verkkopalvelu

Facebook

Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogi

Pääkirjaston nuortenosasto Instagramissa

Pinterest

Flickr

---