Mukavaa joulunodotusta kaikille uutiskirjeen lukijoille!

Seinäjoen kirjaston juhlavuosi lähenee loppuaan. Koko vuosi on ollut täynnä tapahtumia ja varsinaista 150-vuotisjuhlaa vietimme 29.11. kirjastossa kutsuvieraiden ja asiakkaiden kanssa juhlavissa merkeissä. Iltapäivän aikana kuulimme hienoja musiikkiesityksiä, juhlapuheen ja kirjaston historiaa. Alla olevassa kuvassa on Seinäjoen yläkoululaisia, jotka lukivat otteita kirjoista eri vuosikymmeniltä.

Loppuvuodelle mahtuu vielä mukavia tapahtumia, mm. näyttelyitä, elokuvanäytöksiä, kirjanjulkistus ja nukketeatteria. Tapahtumista tarkempaa tietoa kirjaston tapahtumakalenterista.

---

Kirjaston aukioloajat vuodenvaihteessa

Kaikki kirjaston toimipisteet ovat kiinni jouluna 24.–26.12.2015, uudenvuodenpäivänä 1.1.2016 sekä loppiaisena 6.1.2016.

Lisätietoa poikkeuksellisista aukioloajoista

---

Tervetuloa takkatuli-iltaan!

Pääkirjasto haluaa tarjota joulukiireiden keskelle pienen hengähdyshetken. Kirjastolaiset lukevat jouluisia tarinoita ja voit tulla kuuntelemaan ja halutessasi ottaa vaikka käsityön tai värityskirjan mukaan. Takkatuli-illat pidetään 10.12. ja 17.12. klo 19 pääkirjaston kirjasalissa.

---

Tervetuloa nukketeatteriin!

Ystävysten joulu

Kirjastolaiset esittävät pöytänukketeatteriesityksen Ystävysten joulu Aallon kirjastossa perjantaina 18.12. klo 10, maanantaina 21.12. klo 18 ja tiistaina 22.12. klo 10.

Sama esitys on Peräseinäjoen kirjastossa 9.12. klo 18.

 

 

Talvinen tarina Nurmoo-talon valtuustosalissa

Nukketeatteri Pikku Aasi esittää varjoteatterinäytelmän Talvinen tarina perjantaina 18.12. klo 10.00–10.30.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

---
Pääkirjasto Apilan kirjasali

Asiakaskyselyn satoa

Seinäjoen kaupunginkirjastossa järjestettiin loka-marraskuun aikana asiakaskysely kirjaston palveluista. Lämmin kiitos palautteesta! Olemme iloisia, että valtaosa oli positiivista ja pyrimme jatkamaan hyvää työtä kaikissa kirjastoissamme. Olemme kiitollisia myös siitä, että kaupunki on antanut meille resurssit tuottaa kaupunkilaisille hyviä kirjastopalveluja ja sitä kautta lisätä kaupunkilaisten hyvinvointia.Saimme kyselyyn 370 vastausta. Vastaajista peräti 87 prosenttia oli naisia ja 73 prosenttia aikuisia (18–65-vuotiaita).”Viikon yksi odotetuin …

Lue lisää.

---
joulutonttu ja kynttilä

Jouluisia luku- ja kuunteluvinkkejä vuodelta 2015

Tiernapojat – soiva laulukirja koko perheelle, 2015

”Tähti se kulukeepi itäiseltä maalta…” Tiernapoikaesitys lienee monelle suomalaiselle tuttu jouluperinne, varsinkin Oulun suunnalla asuville. Tämä soiva laulukirja on oiva teos niille, jotka haluavat tutustua perinteeseen tarkemmin tai virkistää muistiaan. Kirjassa on tiernapoikalaulujen nuotit ja sanat, ja säestyksenkin saa nappia painamalla. Lisäksi on kerrottu tiernapoikien historiasta, ja annetaan ohjeita pukeutumiseen ja tähden rakentamiseen. Kirjaan …

Lue lisää.

Jouluvinkkejä aiemmilta vuosilta

Caplin, Steve: Joulun käsikirja

Tämä kieli poskessa kirjoitettu pikkujoulusta joulun yli uuteen vuoteen yltävä opaskirja on takakansitekstin mukaan suunnattu miehille, mutta sitä voi aivan hyvin lukea kuka tahansa ei-tosikko. Kirjassa kerrotaan selviytymisvinkkejä pikkujouluun (tilaisuudesta poistujia muistutetaan, että ovet, joissa on epätavallisen korkeat kynnykset, ovat ikkunoita, ja niiden käyttöä poistumisteinä tulisi välttää etenkin yläkerroksissa), esitellään erilaisia jouluperinteitä (et takuulla usko, mitä katalonialaiset …

Lue lisää.

---

Loppukevennys

Niin miten sä oikein lauloit sitä laulua?
- Lahjat peittyy kääröihin, sukset kiinni jalkoihin vaan on hauska lentää
Lahjat peittyy kääröihin, ukset kiinni pantihin, vaan on hauska sentään
-
Se joulu-Suomi onnen tuo
Se joulu suo, mi onnen tuo
-
Aamusika on jo pesty, ompi kuusen oksilla
Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla

(Lähde: Antti Isokangas: Villejä rubiineja - väärin kuultuja laulunsanoja, 1999)

---

Seinäjoen kaupunginkirjasto verkossa

Www-sivut

Seitti-verkkopalvelu

Facebook

Ihmisiä, kirjoja, elämää -blogi

Pääkirjaston nuortenosasto Instagramissa

Pinterest

Flickr

---