Viime syksyn asiakaskyselyssä nousi esille toive siitä, että Peräseinäjoen kirjasto aukeaisi arkisin aikaisemmin. Aukioloaikaa lisätään nyt kokeiluluontoisesti tunnilla, joten kirjasto aukeaa 8.2. lähtien arkisin jo klo 12. Kokeilu kestää huhtikuun loppuun asti.

Kevään aikana kirjastossa on taas monenlaisia tapahtumia. Helmikuussa kokoontuvat lukupiirit ja kirjavinkkipiiri. Elokuvailtoja on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Näistä ja muistakin tapahtumista lisätietoa kirjaston tapahtumakalenterista.

---

Kirja vieköön!

Laskiaisen kunniaksi pääkirjaston Jaaksi-salissa 7.2. klo 14

– eteläpohjalaiset kirjoittajat Heleena Lönnroth, Tiina Lehtineva, Kristian Peltoniemi, Linnea Ikola ja Juha Mäntylä kertovat viimeisimmistä kirjoistaan

– kahvitarjoilu

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

---

Oletko jo katsonut Katti Matikaista?

Syksyllä pääkirjasto Apilassa kuvattu Katti Matikaisen kirjamylly tulee Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin. Aiemmin esitettyjä jaksoja voi katsoa Yle Areenasta.

Katti Matikaisen kirjamylly on kymmenosainen sarja lukemisen lumosta ja suomalaisista lastenkirjoista. Se kannustaa lasta kirjojen maailmaan ja nauttimaan mielikuvituksen voimasta. Katti Matikainen käsittelee kaverinsa Nakkirakin kanssa jokaisessa jaksossa kahta suomalaista lastenkirjaa. Lisätietoa kirjoista sekä muusta teemaan sopivasta luettavasta on Kirjasammossa.

Jaksot on käsikirjoittanut Silja Sillanpää ja ohjannut Johanna Smith. Sarjan tuottaja on Saila Lintula.

---

Asiaa aapisista!

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai loppuvuodesta arvokkaan lahjoituksen. Eläkkeellä oleva opettaja Hilkka-Maija Keskinen lahjoitti aapiskokoelmansa, 64 aapista ja 27 niihin liittyvää lukukirjaa, kirjastolle. Lisäksi kokoelmaan kuuluu joitakin älläntikkuja.

Kirjastokaista haastatteli Hilkka-Maijaa aapisista ja teki Haastattelussa Aapisneuvos -nimisen ohjelman. Kirjastokaistan lisäksi ohjelman ensiesityksen voi tulla katsomaan pääkirjasto Apilan Jaaksi-saliin 9.2. klo 13, jolloin tarjolla on myös kahvia.

Hilkka-Maija esittelee ohjelmassa kokoelmaansa ja kertoo tarinoita aapisista ja aapiskokoelman karttumisesta. Haastattelussa käydään läpi myös aapisten historiaa kuten kuvituksen merkitystä ja aapisten ilmestymisajan maailmankuvan ja arvojen näkymistä niissä.

---
latu

10 vinkkiä hiihtäjälle eli helmikuun kirjavinkit

Markku Turunen
Pitkä latu : legenda suksesta, 2015
Nykyajan ihmiselle suksista tulee mieleen vapaa-aika, penkkiurheilu tai ehkä kouluaikaiset traumat. Ei tule ajatelleeksi, kuinka tärkeät ne ovat ennen olleet ruuan hankinnan apuna, talvi- ja jatkosodan aikana tai koulumatkojen nopeuttajina. Pitkä latu kertoo kuvin ja sanoin hiihdon ja suksien historiasta esihistorialliselta ajalta nykyaikaan asti.

Simo-Viljami Ojanen
Kehity hiihtäjänä, 2014
Kehity hiihtäjänä tarjoaa paljon tietoa niin aloittelijalle kuin …

Lue lisää.

---

Nurmon kirjastolla on nyt oma Facebook-sivu

Käy tykkäämässä Nurmon kirjaston Facebook-sivusta.

---

Loppukevennys

Mitähän tarkoittaa kun kone näyttää, että Sielunveljien levy on myytävänä?
(Sielunveljien yhden äänitteen nimi on Myytävänä.)

Lähde: Kirjastokaskuja : MKD 10, 2000

---
---