---

Syysloma on #lukuloma!

Koulujen syysloma on julistettu lukulomaksi, jonka aikana kannustamme perheitä lukemaan yhdessä. Lukuliike-kampanjan jatkoksi syntyneen hankkeen takana ovat kirja-alan toimijat sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Kirjaston #lukuloma-tapahtumat liittyvät myös Seinäjoen kaupungin Kaikki lukemaan -kampanjaan.

Lukuvinkkejä lukulomalle

Lukemisharrastus ja lukuinto lisäävät hyvinvointia. Lukeminen avartaa maailmankuvaa, vähentää eriarvoisuutta ja auttaa ymmärtämään niin muita ihmisiä kuin itseäänkin. Lukuloman teemana on matkustaminen. Lukeminen on parhaimmillaan nojatuolimatkoja menneisiin tai tuleviin maailmoihin, sukelluksia seikkailuihin, lentoja tuntemattomiin galakseihin. Se voi olla myös uppoutumista tieteen kiehtoviin saavutuksiin ja sankaritarinoihin. Matkat kirjan siivin ovat tasa-arvoisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisille matkustusmuodoille.

Eepos-verkkokirjastoon on koottu matkustusaiheisia lukuvinkkejä kaikenikäisille. Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteissä on jaossa myös paperisia lukuvinkkilistoja. Kirjaston somea kannattaa seurata lukulomaviikolla. Halutessaan voi itsekin jakaa lukuvinkkejä hashtagilla #lukuloma.

Kaikki lukemaan lukukoiralle

Lukulomaviikolla tarjoamme myös mahdollisuuden lukea lukukoiralle. Tule lukemaan tai tutustumaan lukukoiratoimintaan pääkirjastoon perjantaina 18.10. klo 13–19. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kennelliiton lukukoiratoiminnan kanssa.

Kuka tahansa voi tulla lukemaan lukukoiralle, yksin tai kaverin kanssa, maksimissaan 2 lukijaa kerrallaan. Lukuhetki on 15 minuutin pituinen ja lukuajan voi varata pääkirjaston asiakaspalvelusta tai puhelimitse 06 416 2318. Toimintaan voi tutustua klo 13 alkaen ja ensimmäinen lukuaika koiralle on klo 13.30.

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. (Lähde: Kennelliitto)

---

Vastaa kyselyyn ja vaikuta Seinäjoen kirjastopalveluihin!

Vastaa asiakaskyselyyn kirjaston toimipisteissä tai netissä. Kysely on auki 31.10. asti. Halutessasi voit osallistua arvontaan, jonka palkintona on yksi lahjakortti kirjakauppaan sekä kolme lahjakorttia pääkirjaston kahvilaan. Arvontakupongin yhteystietoja ei yhdistetä kyselyn vastauksiin.

Kiitos ajastasi!

---

Lokakuu tuo Satusirkuksen kirjastoihin

Satusirkuksen sisältöjä ovat sirkusaiheinen nukketeatteri, perhesirkus-työpajat, sadutus-työpajat sekä maagiset satutuokiot teltassa. Klovni Jojon johdolla voi myös hakea uuden kirjastokortin ja samalla pääsee kokeilemaan klovnin hurjia sirkustemppuja, vaikkapa tornadon kesyttämistä. Seinäjoen kirjastojen satusirkustapahtumat voit katsoa tapahtumakalenterista.

Satusirkuksen tirehtöörinä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja, ylempi AMK Sari Pasanen. Nukketeatteritaiteilijana kiertueella on mukana teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Maippi Nuormaa Vilén.

Satusirkus on Eepos-kirjastojen yhteinen hanke, ja se kattaa vajaan vuoden mittaan kaikki Eepos-kirjastot, eli Etelä-Pohjanmaan kirjastojen lisäksi Laihian, Isonkyrön, Kaskisten, Vetelin ja Perhon kirjastot. Hanke toteutetaan Aluehallintovirastosta saadun kehittämisavustuksen turvin.

---

Kirjaston varatuimpien listat siirtyivät Eepos-verkkokirjastoon

Kirjaston etusivulla julkaistut varatuimpien kirjojen ja elokuvien listat siirtyivät Eepos-verkkokirjastoon. Siellä on entisten listojen lisäksi oma listansa myös e-kirjoille ja e-äänikirjoille. Listoilla on Eepos-kirjastojen 10 varatuinta teosta, mutta elokuvien listalla on samasta elokuvasta sekä Blu-ray- että dvd-versiot, riippumatta siitä kumpi on kymmenen varatuimman joukossa. Listoilta pääsee suoraan katsomaan lisätietoja teoksesta ja tekemään siitä halutessaan varauksen.

---

Kirjallisuus laulujen sanoituksissa

Suo, kuokka ja Jussi
Martti Luther ja muovipussi
Saksa ja Ruotsi ja Venäjä huokas
kuin yhdestä suusta
kun Suomi putos puusta

Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta

 

---
---